Despre noi

Suntem fii si fiice claditi de Dumnezu 

Mâinile Tale m-au făcut şi m-au zidit, înţelepţeşte-mă şi voi învăţa poruncile Tale.

Maestru  : maestrul nostru este Invatatorul lumii .

Invatatura :  invatatura noastra este Predica de pe Muntele Maslinilor .

Mintuirea : mantuirea noastra este mantuirea lumii, Iisus Hristos, fiul lui  Dumnezeu ,nascut nu facut.
Iisus este scris in mintea si in inima noastra

„Ce folos sa castigi intreaga lume, daca iti pierzi sufletul”.

Pentru ca sunt intrebata foarte des care este religia noastra voi raspunde simplu -Noi suntem  Crestini Ortodocsi  . Acest blog nu este unul comercial [ noi nu vindem nimic ]  . Noi facem sa circule informatie pentru suflet …si atat

„Chiar de-aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor (…), de-aş avea toată ştiinţa, şi credinţă de-aş avea cât să mut şi munţii (…), de mi-aş da toată avuţia săracilor şi trupul de mi l-aş da să-l ardă, dacă dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte!” (I Cor 13, 1-3).

…..Sunt doar un simplu om .

Dacă te tulburi din cauza defectului altui om şi îl judeci pe acela, mai târziu te va lovi şi pe tine viaţa şi vei suferi de acelaşi defect.” Sfantul Staret Nicon de la Optina

Daca Hristos s-ar naste de o mie de ori in Bethleem dar nu se naste si in tine ,atunci tu ramai pe veci pierdut .-Angelus Silesius

 

Nu nu suntem născuţi de timp, ci de veşnicie. Aşa se face că avem într-o fărâmă de ţărână şi celălalt tărâm. Deşi trăim o vreme îmbrăcaţi de lumea aceasta, totuşi ni se întâmplă clipe când fratele vis şi sora moarte ne dau târcoale şi ne despică făptura în două. Avem clipe în care scăpăm de sub chingile celor patru dimensiuni ale lumii văzute şi ne trezim deodată într-un alt mod de-a fi şi pătrundem într-un alt mod de-a cunoaşte.”
Parintele Arsenie Boca

Moartea care necontenit te ameninţă să-ţi ia trupul, nu-ţi va părea mai de temut decât vântul, care te ameninţă să-ţi ia pălăria. Precum capul continuă să existe şi fără pălărie, aşa vei cunoaşte că sufletul poate să existe şi fără trup.

“Dumnezeu pătrunde prin pâcla de întuneric a acestui veac în toate cotloanele vieții și sufletelor și pescuiește inimi pentru Bucuria pe care Se încăpățânează să ne-o ofere, fără întrerupere de două mii de ani!”

“Cat despre mine, fericirea mea este sa ma apropii de Dumnezeu; pe Domnul Dumnezeu Il fac locul meu de adapost” ( Psalm 73, 28 )

Nu mai sunt demult al acestei lumi; sunt departe de mine însumi, desprins de propriul meu trup – mă aflu printre lucrurile esenţiale.     Constantin Brincusi

43 de răspunsuri la Despre noi

 1. cerasela zice:

  Ma bucur si imi doresc sa am in jurul meu cati mai multi oameni doritori sa il cunoasca si sa reusim sa si aplicam invataturile Bunului Dumnezeu si ale Mantuietorului ISUS.

 2. cerasela zice:

  Consider ca nu conteaza denumirea religiei din care facem parte,dar numai pentru curiozitatea mea voi ce religie sunteti? Intr-adevar important este ceea ce facem din suflet si pentru suflet,fiindca Sfantul Duh si Bunul Dumnezeu isi reflecta prezenta lor in suflet….si unde nu exista iubire,bunatate,iertare si daruire….nimic nu conteaza. Va doresc sarbatori implinite,liniste sufleteasca si sa reusim sa urmam exemplul Bunului ISUS….sa traim pentru a-L face pe Dumnezeu mandru de noi,si pentru a-i face pe cei din jurul nostru fericiti. Cu drag Cerasela

 3. Pingback: https://treziredivina.wordpress.com/despre-noi/ « Hai-Hui prin Sufletul Folkului

 4. NM zice:

  Buna ziua. Am observat ca este foarte folosit pe acest blog termenul de „Dumnezeu”, ca de altfel in toate textele cu specific religios.
  Sper ca interventia mea sa nu fie catalogata drept una rautacioasa, fiindca nu e. E mai de graba una informativa.
  Fiindca totul se invarte in jurul acestui termen, pare ca este cauza si efectul, am si eu o intrebare: Ce este Dumnezeu?
  Nu mi-as dori ca raspuns texte din Biblie ori texte religioase.
  Multumesc.

  • cerasela zice:

   Dumnezeu pt. mine este iubire,bunatate,fericire,respect,daruire,maretia creatiei a noastra si a pamantului cu tot ceea ce ne inconjoara……si asa cum noi devenim parinti si cu bune si cu rele ale noastre si ale copiilor, noi ca si parinti tot timpul incercam sa veghem si ne dorim tot binele pentru copiii nostri si pentru noi……asa consider ca Bunul Dumnezeu este Parintele Matur si Intelept al copiilor naivi,inocenti, caposi si neastamparati cateodata care suntem noi…..oamenii.

 5. cerasela zice:

  Regret din tot sufletul meu ca am pacatuit grav,f. Grav si ma caiesc si imi este rusine …si…si…si …nu pot sa imi scot din suflet pacatul care l-am comis cu, cativa ani in urma. De aceea, va rog frumos cum ma puteti sfatui sa ma iert si sa reusesc in aceste momente sa pot sa am incredere ca Bunul Parinte Dumnezeu ma va putea ierta pentru gravul pacat facut cu buna stiinta in tineretea,inocenta si nestiinta mea de femeie care, nu ma gandeam, in urma cu 5 ani si mai mult, la Intelepciune, Dumnezeu, Credinta si Pocainta. Dar regret din tot sufletul ce am facut si ma tot gandesc cum sa ma iert si cum sa vad ,sa pot sa simt ca si Bunul Meu Parinte Dumnezeu ma iarta pe mine pacatoasa.

 6. cerasela zice:

  Da …uitasem si nu m-am mai gandit de mult la pacatele mele din trecut ( f. Grave), dar nu stiu ce mi-a venit aseara de mi-am amintit si acum ma simt f. Rau…mi-e rusine,ma caiesc,regret f. Mult,nu am liniste, ma simt ca pic in neant, ……cum sa reusesc sa ma iert?ce sa fac…….ajutor…….te iubesc Doamne,iarta-ma Parintele meu si ca de obicei ma las in mainile Tale ocrotitoare si binevoitoare……dar imi este rusine……si te implor Doamne sa ma ajuti sa simt ca ma ierti ca eu deocamdata nu pot sa-mi scot din cap ce am facut in urma cu 5 ani.

 7. Barbieru Marian zice:

  Dacă apreciez ceva aici, acestea sunt sinceritatea și realismul. Însă, doar sinceritatea nu e suficientă. Pot exista oameni sinceri rătăciți și oameni sinceri pe cale. Facă bunul Dumnezeu să fim și sinceri și pe cale.
  Dacă credința ta nu te schimbă, și ești același, chiar mai rău, va trebui să o schimbi tu pe ea.
  Schimbă-ți inima, nu religia. Aleargă spre oamenii care te atrag spre Isus nu spre păreri, concepții și religii. Caută-L pe Isus nu religia. Pune pe primul loc în viața ta Numele Isus nu religia. Religia te va încurca să-L afli pe Isus însă Isus te va ajuta să te integrezi în adevăratul Său Trup. Caută Trupul lui Hristos – Biserica, nu altceva.
  Tot ceea ce nu potrivește și se contrazice cu învățăturile Bibliei reprezintă erezii nimicitoare. Acestea trebuie îndepărtate și revenit la original, adică la Cuvântul lui Dumnezeu care, de fapt, acesta era la început. Cuvântul este Biblia. Cuvântul s-a făcut trup. Cuvântul este Isus în persoană. Vrei să-L vezi pe Isus în viața ta cum lucrează și cum te schimbă? Citește și împlinește Biblia.

 8. Multumesc pentru vizita. Va mai astept! 🙂

 9. roryta zice:

  Multe din comentariile de mai sus sunt un foc aruncat peste paie, sau gaz pe foc cum se mai spune. Eu nu înţeleg de unde până unde astfel de provocări.
  Trăim într-o ţară liberă, suntem liberi să ne exprimăm cum vrem, să scriem ce vrem, să facem ce vrem. Atunci?
  Acest blog nu a furat din spaţiul nimănui, nu a „plagiat” nici un alt blog, nu este provocator, nu incită, nu este habotnic, nu este ateu. Pur şi simplu, ESTE. Există. Cui nu-i place, n-are decât să plece şi să nu mai revină niciodată.
  Ei vezi? Uite de aceea eu nu am activat comentariile la scrierile mele. Ca să nu mă trezesc cu tot soiul de inepţii scrise de oameni incitatori.
  Dacă-mi permite proprietara, aş răspunde lui „NM” la întrebarea „Ce este Dumnezeu?”. În primul rând nu „CE este?”, ci „CINE este?”. Cuvântul „CE” sugerează ideea de obiect, corp solid, materia consumistă. Ori aici nu vorbim despre lucruri „fără suflet”, „fără viaţă”. Nu vorbim despre un bun pe care l-am folosit, iar acum îl aruncăm la coş.
  Deci, întrebarea ar trebui un pic reformulată, respectiv: „Cine este Dumnezeu?”.
  Cred că la această întrebare ar trebui să-ţi răspunzi singură.
  Dumnezeu este angrenajul fiecărui atom din acest Univers, Dumnezeu este forţa tuturor lucrurilor, Dumnezeu este sensul existenţei tale, ale mele, ale tuturor. Dumnezeu este Inteligenţa superioară care face ca tot acest mecanism din Cosmos să se mişte, ca toate stelele, galaxiile, planetele să plutească într-o mişcare continuă de rotaţie, Dumnezeu este forţa gândului tău, al meu, al tuturor, Dumnezeu este propria ta CONŞTIINŢĂ, a mea, a fiecărui muritor, Dumnezeu înseamnă spiritualitate, Dumnezeu înseamnă fiecare celulă din corpul tău, fiecare nucleu, fiecare neuron, înseamnă inima ta, înseamnă inima mea, a fiecăruia dintre noi.
  Dumnezeu înseamnă materie, înseamnă lumină, sunet şi viaţă, dar mai presus de toate Dumnezeu înseamnă iubire în tot ce există, pentru că fără afect, fără emoţie, fără sentiment nimic din ce este pe lumea asta, în aer, pe cer şi în apă nu s-ar fi putut realiza.
  Dumnezeu este vibraţie, scânteie, este peste tot şi în oricine, asemeni unui foton care poate apărea în mai multe locuri deodată.
  Dumnezeu este SENSUL, este muzica inimii, este bucuria, este liniştea, cugetarea şi regăsirea.

  Şi cu asta, cred că NM este satisfăcută de răspuns.

  Să fiţi iubiţi!

 10. thanks for liking one of my post. 🙂

  • Buzuloiu Aristide zice:

   Buna seara ! Regret ca ati omis un raspus anterior acela ca nu aveti deptate decat ..partial.!< Va rog sa accesati http://www.sfatultarii.ro si acolo va puteti documenta mai profund si face chiar unele comentari la care va voi raspunde.Aristide Buzuloiu

 11. Ileana zice:

  Hristos A Inaltat! O zi frumoasa alaturi de cei dragi! ❤ 12. Buzuloiu Aristide zice:

  Multumesc tuturor semenilor mei-NOSTRI, citati sau nu,care vor incerca si reusi, fie si partial, sa inteleaga ca DIVINITATEA – CREATORII tuturor vazutelor si nevazutelor-ne-au dat sansa si sa ne autoaparam SANATATEA personala…Un octogenar, care prin exemplul sau, a ajuns sa-si cunoasca si STRANEPOTII… Ar.Buz. Si tacerea poate fi un raspuns…

 13. Elena zice:

  Hristos a Inviat.!
  Iubitii mei frati intru HRISTOS Domnul. Sint Elena, o pacatoasa din cele ce nu intilnesti des pe pamint.. Trec prin niste ispite mari cu care nu ma pot lupta.
  Va rog din suflet pe toti cei ce sinteti apropape de dulcele nostru Pastor sa va rugati pentu mine,
  Cu lacrimi va scriu sa ma ajutati sa pot invinge dusmanul universal,caci mult poate rugaciunea dreptului.
  Multumesc pentru dragostea si rugaciunile voastre. Fie ca totul sa se sfirseasca spre SLAVA , GLORIA SI MARIREA IMPARATULUI LUMINII.
  Elena
  USA

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s