Dualitate

Un om deosebit, Ambasador de cariera dar si scriitor, stationat in misiune la Bucuresti, reprezentantul diplomatic al unei anumite tari, a adresat intr-o buna zi urmatoarele cuvinte unui secretar din staful sau: „Transpiratia ta, (mirosul tau), ma inspira si cred ca intr-o buna zi voi scrie un poem pe aceasta tema.” Acest minunat om politic, era de o finete fara cusur. Excelenta Sa ne-a invatat adevarata Scoala a diplomatiei. Si am mai invatat ceva cat pentru o viata intreaga: Sa nu reactionam decat atunci cand lucrurile nu mai sunt pe fagasul normal, (normal insemnand centru), atunci cand au fost duse la extrem. Iar cand avem reactie, sa fie de o asemenea maniera incat sa dam impresia ca suntem usor de luat in zeflemea, ca nu pricepem, ca suntem neajutorati, chiar prostuti, insa sa stam bine la panda si sa urmarim unde duce „firul”. Sa avem puterea sa intram cu o gluma care sa contina si un defect in defavoarea noastra, (ex. un cuvant gresit pronuntat). In felul acesta, spunea Excelenta Sa, puteti culege cele mai importante date despre caracterul celui vizat, fara sa investiti nimic, lucruri care va vor da un mare avantaj. Avantajul ca iti cunosti interlocutorul. Este bine sa priviti profund micile gesturi, iesirile egotice, persiflarea. Insa folositi aceste invataturi atata timp cat va permiteti, cat nu detineti o functie de nivel inalt! Doamne fereste sa fii Presedinte de Stat si sa faci pe prostul!

” Cand ii dai Lui toata puterea sa te conduca, sa te slefuiasca si accepti tot ceea ce iti fac oamenii, fara sa te revolti, si accepti sa te destrami, numai atunci tie ti se sterg toate pacatele. De aceea esti cel mai interesat sa renunti la tine si sa te retragi. Acceptarea vietii asa cum este curata inima de ranchiuna si uraciuni. Restrangerea este mai mare decat implinirea dorintelor. Ultima iti creste egoul si te omoara. Dar oamenii numai asta vor, si de aceea nu au putere sa treaca de pragul dintre lumi. Infranarea este raiul, dar cine il vrea? Si a-i da Lui toata puterea inseamna a le da oamenilor toata puterea, adica a te supune lor si a nu te apara niciodata. Sa fii ca o carpa, unde te trimit ei sa te duci. Asta iti salveaza viata, pentru ca, atunci cand te auto limitezi, te incarci cu energie vitala. Adevarul este inversul a ceea ce iti zice egoul. Prin orice opozitie impotriva interesului propriu te incarci cu energie subtila, cu viata, sanatate, viitor si timp….Cum spunea Domnul Iisus; cine va cauta viata o va pierde, dar cine o va lasa pentru Mine, o va castiga. (…)
Ca sa-ti fie bine in viata urmareste sa nu vrei nimic de la ea, in fiecare clipa. In fiecare clipa! Dumnezeu este chiar dragostea ta. Cand eul pleaca Dumnezeu vine la tine. Ai iesit din dualitate si atunci a si pornit Miracolul. Dar cand ceva nu merge bine inseamna ca ai prea mult eu, atunci trebuie sa te lasi repede batut si sa te limitezi prin orice mijloace posibile.”
Fragment – Frumusete in Dar – Marius Ghidel Image result for bouquet
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.