Sa avem bucurie

‘Credinta ca si bucuria in Iubirea Divina este fundamentul vietii crestine , credinta si bucuria la care suntem chemati , starea pe care ar trebui de fapt sa o manifestam in mod normal .  Ne lipseste insa apa vie a intelegerii si a discernamantul mental , abilitatea de a chibzui si a alege corect , luciditatea de a fi prezenti in gandurile noastre .
O luciditate fata de iubirea pe care o datoram aproapelui nostru , calea rabdarii , a tolerantei si a intrajutorarii fiind drum de mantuire . Mantuirea inseamna impreuna pentru totdeauna . Nu exista separare si nici concurenta . Ai un regres , o antipatie , un imbold de a pune la punct ? Iarta-te ! Este o pata a trecutului , o pata a ta , creata de tine , sau o pata pe care o porti dupa tine ca model venit din familie sau din grupul in care vietuiesti .
Gandurile nerarefiate creeaza spatii gri . Ocoliti-le . Navigam printre propriile drame sau printre comedii hilare . Ne impiedicam in cuvinte multe uitand de cuvantul bun . Luati jugul Meu asupra voastra , si invatati de la Mine , caci Eu Sunt bland si smerit cu inima ; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre .
Vointa , perseverenta si meritele merg mana in mana . Cand slujitorul este gata apare si lucrul . Orice forma de slujire este o binecuvantare ! Meritele vin prin abnegatie si dedicatie .  Rugaciunea este raspunsul nostru , semnul ca am inteles .
Mentalul inseamna vibratie . Recunoaste lumina din intuneric . Separ-o . Poti . Bucuria vietii este semnul armoniei . Exista oameni care gasesc „bucurie” in manifestari josnice . Este o „bucurie” falsa , timpul o va sterge repede . Constanta verticabilitatii este atitudine si a fi constient de acest lucru inseamna a simti realitatea si a da raspunsul drept de la nivelul energiei Iubirii . Lucrurile neprevazute exista . Vigilenta este arma lucratorului . Prezenta ! Vointa inseamna ” eu pe toate le pot ” „cine imi sta impotriva ?” Imparatia se afla in noi . Rugaciunea inimii este de un real folos atunci cand vrei sa inveti sa-ti stabilizezi Prezenta interioara !
Viata isi doreste atentia noastra . Atentia reasezata in iubire , in frumos , in bine , in neatacare , in slujire , in daruire . Durerea este ingustime , micime , nerodire . Atentia pe faptele celuilalt la fel . Nu faceti dialog cu neputintele sub orice forma s-ar arata ele . Si prin orice sau prin oricine ar sosi ele ! Insa nici nu le condamnati ! Doar luati aminte ! Sus sa avem inimile . Si fara suparari . Ele apartin exteriorului ! Scopul venirii Fiului lui Dumnezeu în lume a fost si este mantuirea omului  . Crestinul nu ataca ! Crestinul participa prin har la taina Sfintei Treimi . Crestinul este purtator de Duh Sfant ! Tatal Meu pana acum lucreaza ; si Eu lucrez . Primiti Trupul si Sangele Mantuitorului ! Putem sa ne vindecam ranile caci avem antidotul .’
„Atunci, când Domnul a predat această Taină ucenicilor Lui, n-a spus sub formă de sfat: Cine vrea să mănânce Trupul Meu și cine vrea să bea Sângele Meu, cum a spus ‘Cine vrea să vină după Mine’ (Mt. 16,24) și ‘Dacă vrei să fii desăvârșit’ (Mt. 19, 21), ci a rostit sub formă de poruncă: ‘Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu’ (Mt. 26, 26-27); cu alte cuvinte: în mod inevitabil trebuie să mâncați Trupul Meu și să beți Sângele Meu. Și iarăși zice: ‘Aceasta să faceți întru pomenirea Mea’ (Lc. 22, 19), adică: această Taină v-o predau să o săvârșiți nu o dată, sau de două și de trei, ci in fiecare zi spre aducere aminte de Patimile Mele.” Sfântul Nicodim Aghioritul
Image result for depression helping
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Sa avem bucurie

 1. Ioan C. zice:

  „‘Credinta si bucuria in Iubirea Divina este fundamentul vietii crestine”

  „Deci, fraţilor, bucuraţi-vă! Desăvârşiţi-vă, mângâiaţi-vă, fiţi uniţi în cuget, trăiţi în pace şi Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu voi.” (2 Corinteni 13, 11)

  • Hristos , cand si-a luat la revedere de la ucenicii Sai le-a cuvantat asa :
   „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu.”
   Sa o primim si sa o implinim si sa veghem asupra ei .

 2. Dora zice:

  Doamne ajută!
  Mulțumiri!!! ☕🍀🤝🙏

 3. Mihaela Luminita Vasilache zice:

  Adevar si multumire eterna.IntregIntregulTotalitatea,sau nu este deloc,
  Dragoste si frumusete.Multumesc.Te iubesc.
  Iubire si recunostinta infinita.
  Gratie si intelepciune divina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.