Ucenicul lui Iisus

lată-i pe cei doisprezece apostoli:
Uriasul Simon-Petre , zis  marele pescar , repezit la vorba si la fapta , cu suflet naiv , de copil ; Matei vameşul ; Gemenii Zebedei si Ioan , gemeni ca vârsta si ca statură , dar în rest complet deosebiti – Ioan era blond de parcă avea pe cap un snop de grau , barba la fel , ochi albaştri care-l priveau doar pe lisus cu seninătate şi dragoste ; visător ca fire, tăcut , sensibil feminin si contemplativ . Iacov la rândul său era brun (cum nu se poate mal brun) , însă arătând ca un arab , cu parul negru , cu barbă neagră , cu piele neagră , cu ochi mici si caprui , iar ca fire vesel , dinamic , suflet simplu si bun , dornic sa ajute pe oricine . Aveau douăzeci şi sapte de ani şi erau cei mal tineri din grup .
Iisus le zicea şi fii ai tunetului , deoarece mama lor ii nascuse la câmp , unde culegea inul cu o soră a lor , pe o ploaie puternica insotita de tunete si fulgere . Când i-a adus acasa , in poala , i-a spus sotului ei ca tunetul i-a dat afara din ea !
Alături de Iacov si de Ioan , l-a cunoscut si pe Andrei , pe Filip , pe Toma , pe Nathanail , pe Simon din Cana , pe Iacob al lui Alteu , pe Iuda Tadeul si pe Iuda Iscariotul . Asupra celui din urmă , privirile lui Crotos au stăruit indelung . Toti cei unsprezece erau galileeni concetăteni cu Iisus . Ce căuta ăsta tocmai din Cetatea lscanot ? Elegant , mândru , posomorât , plin de sine , uitându-se dispretuitor la ceilati , lacom de bani , hot şi trădător . Ştiindu-l iubitor de bani , lisus îi incredintase întregul avut al grupului .>

>>Tii, ce bărbat tânăr şi frumos! N-are mai mult de treizeci de ani ; aşa frumusete numai in cer gasesti »
O carare dreapta Ii brazdează capul , despărtindu-i fruntea in doua . Un păr de aur-curat , fire de aur îi atârnă pe umeri , un barbişon – la fel .
O frunte mare , albă , pe alocurea pârlită de soare , putin bombata la tample . Nasul drept si frumos , cu vârful putin acvilin . Fruntea si nasul de efigie denotă un bărbat dinamic , autoritar , voluntar , entuziast , cu spirit de initiativă , îndrăznet , rabdator , plin de sperantă , eroic şi curajos la extrem : idealui barbatesc .
Ochii mari , negri – doua oaze de lumina pline de iubire si mila . Ovalul fetei pur feminin – o gură frumos arcuită , sensibilă  , tandră , sentimentală , exprimând blândete , capacitate de atasament şi foarte mult devotament : idealul feminin .
Fruntea şi nasul sunt prin excelentă masculine , ochii , ovalul felei şi gura – pur feminine . Este o împletire exceptionala , de masculin şi feminin . Fără îndoială , in El ambele sexe îşi găsiseră imbinarea într-o împletire perfectă şi armonioasă . Vocea Sa masculină , dar cu nuanţe muzicale şi catifelate , feminine – exprimă acelaşi lucru .
O personalitate , conştient de sine , ştie cine este , ce vrea Tatăl de la El , având o mare misiune de îndeplinit pentru toată rasa umană ; şi o va îndeplini cu orice risc , chiar cu riscul vietii Lui . Altminteri , un om fără griji , fără necazuri , de un calm senin , cu un surâs vesel pe buze . Imbrăcat cu o haină albă de in tesut in casă, cu mâneci lungi şi largi , având un brâu lat de-a palmă , care se încheie la spate , tot din in , însă vopsit în albastru , culorea cerului senin ; pe umeri ii atârna o manta tot albastră , din acelaşi material şi de aceeaşi culoare ca şi brâul . In picioarele goale poartă sandale .

>Oare Tatăl o fi un bătrân tot aşa de frumos ca şi Fiul ? – Se intreba pe moment. >

„Dumnezeu Tatal nu este , un bătrân venerabil , nu este materie . El este insuşi Spiritul Universului – viata şi mişcarea acestuia  .Expiratia SA este lumină , culoare si sunet ; inspiratia SA este iubire , adevar si dreptate . El este unic , etern şi sfânt .
El este inceputul si sfarşitul a tot şi a toate. Totul este mişcare , vibratie si sunet . Priveşte deasupra ta ! ”

>Aşadar, Dumnezeu este spiritul fără limită în care fiintează , respiră şi se mişcă întreg universul . EI a creat totul şi tot EI conduce totul , după legile Sale sfinte . Dreptatea LUI este potrivit adevărului , adică dacă distrugi viata prin sabie , şi tu vei pieri prin sabie ; dacă o nimiceşti prin foc şi tu vei muri prin foc , iar de omori pe altul cu apă , şi tu vei pieri tot prin apă . EI este atotputernic , atoateştiutor , atoatevăzător . >

Doamne , mi-ai dat puterea de a ma schimba dupa Chipul Tau . Nu voi cadea caci Tu ma sprijini si ma porti din har in har si din slava in slava .

Fiţi , dar , voi desăvârşiţi , precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este .

 

 

Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.