Fericirea mea esti „TU”

Fericirea ? Sa faci dragoste cu dragoste . Fericirea este inima ce sta sa explodeze in piept atunci cand o privire te descarca de toata oboseala vietii , iti linisteste chipul , se oglindeste-n ochi , coboara pe obraz si iti atinge buzele cu duiosie . Fericirea este atunci cand dispare termenul de comparatie si lumea intreaga devine Unu .
O Ea si un El . Fericirea mea esti „tu” .
Eram atat de necunoscuti unul altuia , incat ne-am cunoscut !
Sa ai pace interioara . Sa ai incredere in Dumnezeu ca esti plasat exact unde trebuie sa fii . Sa iti amintesti posibilitatile infinite ce se nasc din credinta . Indiferent daca detii darurile primite si indiferent de ceea ce faci , urmeaza iubirea care ne este daruita noua tuturor . Fie sa ai fiecare zi senina si sa stii clipa de clipa ca esti un copil al lui Dumnezeu . Lasa aceasta prezenta sfanta sa-ti penetreze oasele tale , intreaga fiinta , si sa-ti redea sufletului libertatea de a canta , de a dansa , libertate de a fi inchinare in dragoste . Totul este aici pentru fiecare . Tu esti aici pentru mine . Eu sunt aici pentru tine . Impreuna formam Eu sunt !

” Lumina e-n geamul tău şi-n paharul tău cu apă. E-n ochii tăi.
Eşti ca un pom cu mugurii aprinşi. Lasă-ţi ramurile să pornească. Lasă-le să meargă până acolo unde singure se vor opri. Acolo face ramura fruct. Alte ramuri vor încolţi şi vor pleca în sus din trunchiul rădăcinilor tale.
Nu ieşi din sufletul tău, nu călători cu alte suflete, ca în nişte bărci fără lopeţi. Barca bună, cu lopeţile tari, e sufletul tău, e gândul tău. Pentru braţele tale numai sufletul tău are vârste potrivite. Adevărul tău numai în tine se află şi numai limba ta îl poate tâlcui.
Fiecare om vorbeşte, cu glas deosebit, un grai deosebit. Minte cu minte nu se înţelege deplin, înstrăinată de graiuri. Tu eşti unul, şi ceilalţi sunt sute de mii de mii. Tu pe unul singur trebuie să îl mântuieşti: pe tine. Pomul vede numai de cireaşa lui.
Aş vrea să fac din fiecare din voi o comoară închisă, bine zidită pe dinlăuntru. Închidete-n za şi ascunde-ţi ochii în coif, şi în trupul tău de fier încremenit mişcă-te nevăzut, ca argintul-viu în stâncă.
Lumea nu este accea care se vede: aceea pe care ţi-o închipuieşti. Intră în închipuirea ta adânc şi ieşi pe tărâmul celălalt: nu te dezlipi de închipuirea ta.
În tine se găseşte lumea întreagă, oglindită pe dinlăuntru. Ca în bobul de mei, zac în tine puterile taurului şi farmecele tainelor strânse-n miez. Plodul tău ascuns, pe care n-ai ştiut să-l cauţi, e huştia şi aluatul vieţii; gândul tău, ca o drojdie vie, o sporeşte, înzecind-o în copaia ei. Ceea ce cauţi în alţii, se află pe măsura înţelesului tău în tine, rătăcitorule.
De ce pribegeşti în grădinile străine şi-ţi laşi florile neîngrijite, şi, copacul tău, cu omizi? Mireasma ta nu ţi se pare bună, fiindcă nu o cunoşti, altoaiele tale ţi se par sterpe, seminţele tale – goale, fiindcă sunt ale tale. Gândeşte-te bine .”      Tudor Arghezi

Related image

Reclame
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Fericirea mea esti „TU”

  1. flory andromeda zice:

    Multumesc…trec printr-o stare durere chiar ma inalta cele scrise. Mulumesc

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s