Echilibru perfect

O boala fara nici o exceptie , este expresia unei rupturi de echilibru ! Dar exista numeroase feluri de rupturi de echilibru ..

– Cand se imbolnaveste corpul , se imbolnavesc in acelasi timp si mintea si vitalul ?
Nu neaparat . Bolile provin in general de la o dizlocare intre diferitele parti ale fiintei , dintr-un fel de dizarmonie . Ei bine , se prea poate ca acest corp fizic sa nu fi urmat o anumita miscare de progres , de exemplu , sa fi ramas in urma , in timp ce , dimpotriva , celelalte parti ale fiintei au progresat si atunci acest dezechilibru , aceasta ruptura de armonie , creeaza boala , desi mintea si vitalul sunt , sau pot fi , intr-o stare foarte buna . Exista oameni care au fost bolnavi ani in sir – cu niste boli teribile si incurabile – si care si-au pastrat o capacitate mintala minunat de clara si care progresau din punct de vedere mintal . Exista un poet francez Sully Prudhomme si care s-a imbolnavit de o boala mortala si atunci a scris cele mai frumoase poeme ale sale . Acesta avea o atitudine incantatoare , amabila , surazatoare – amabila cu toata lumea ; si cu toate acestea corpul i se degrada bucata cu bucata . Asta depinde de oameni .
Altii dimpotriva , imediat ce au cea mai mica suferinta , totul se dezechilibreaza de sus pana jos si nu mai fac doi bani .
Pentru fiecare om combinatia este diferita .
– Se zice ca exista o relatie intre fizic si minte .Ce se intampla in cazul in care mintea nu este bine ?
Bineinteles ca exista o relatie intre minte si fizic . Este chiar mai mult decat o relatie ; este o legatura foarte stransa , pentru ca de cele mai multe ori mintea este cea care imbolnaveste fizicul . In orice caz ea este factorul principal .
– Si daca cel care nu e bine este corpul ?
Iti spun ca asta depinde de oameni . Exista oameni care la cel mai marunt lucru aparut in corp se dezechilibreaza mintal . Sunt altii care pot fi foarte bolnavi si care isi pastreaza mintea liberi . Este mai rar si mai greu sa vezi o minte dezechilibrata si un trup sanatos – nu este imposibil – dar este mai rar , deoarece corpul depinde mult de starea mintii . Mintea este stapana fizicului .
23 decembrie 1953

Curaj ! Ascultati lectia pe care soarele rasarind o aduce in fiecare dimineata pamantului , odata cu primele raze ale sale . Este o lectie de speranta , un mesaj de consolare .
Voi care plangeti , care suferiti , care tremurati , neindraznind sa prevedeti sfarsitul durerilor si alinarea suferintelor voastre , priviti ; nu exista nici o noapte fara aurora , iar zorii se pregatesc cand bezna se adanceste ; nu exista nici o ceata pe care soarele sa n-o imprastie , nici un nor pe care acesta sa nu-l aureasca , nici un planset pe care sa nu-l usuce intr-o zi , nici o furtuna pe care sa nu straluceasca arcul sau triumfal , nu exista nici o zapada pe care sa nu o topeasca si nici o iarna pe care sa nu o preschimbe intr-o primavara radioasa .
Daca incercarea sau greseala te-au aruncat la pamant , daca te-ai afundat intr-un noian de suferinta , nu te simti nenorocit , caci acolo te vor putea atinge dragostea divina si suprema binecuvantare ! Pentru ca ai trecut prin creuzetul durerilor purificatoare , tie iti apartin ascensiunile glorioase .
Mama sau Mirra Alfassa – ( extrase din scrierile si cuvantarile Mamei )

De-ar fi să ştii ce greu apasă
O viaţă de singurătate,
Pe lângă mohorâta-mi casă
Ai trece poate.

De-ar fi să ştii ce blândă este,
În suflet trist o mângâiere,
Tu mi-ai privi pe la ferestre
Ca fără vrere.

De-ar fi să ştii ce balsam poartă
O inimă ce-a ta o cheamă,
Te-ai aşeza la mine-n poartă
Ca şi o mamă.

De-ar fi să ştii că eşti iubită
Şi dacă-n minte-ar fi să-ţi vină
Cum, ai păşi de prag venită
Fără pricină.    Sully Prudhomme

                                                                                                Echilibru perfect 🙂
Imagini pentru добрый вечер картинки прикольные

Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Echilibru perfect

  1. flory andromeda zice:

    Multumesc!

  2. evelics zice:

    Da exista un echilibru intre minte si fizic;as zice ca ele formeaza un complex si ca aceste doua entitati nu evoluiaza separat.Stiu ca este vital ca atunci cand ai o suferinta fizica grea, sa-ti pastrezi mintea limpede,pentruca numai cu ajutorul mintii poti sa treci peste suferinta si sa ajuti la ceea ce Dumnezeu infaptuieste : vindecarea.Si mai stiu ca suferinta fizica te face mai bun,mai intelegator; Se spune a oamenii cei mai buni,mai pozitivi,mai iubitori sunt ei care,metaforic spus,au trecut prin infernul suferintei.Si,da,in momentele unei suferinte intense,daca Dumnezeu te-a inzestrat cu stiinta cuvintelor, scrii cele mai intens traite,poate cele mai frumoase lucruri…Va multumesc.

  3. lup zice:

    Un articol minunat. Multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.