Cine da valoare prezentei tale

Probabil adevarata nefericire nu e să nu fii iubit, ci să nu poți iubi. Nu poţi fugi de tine însuţi nici măcar când o vrei cu tot dinadinsul. Sau mai ales atunci. A existat cândva un scop, dar de atâta aşteptare scopul a murit… Te resemnezi la nevoie cu singurătatea, dar nu vrei să te resemnezi cu desăvârşirea ei. Încerci să lungeşti puţin notele, dar asta nu dă cântecul înapoi, nu reînvie ceea ce a murit din muzică între timp. Amâni doar sfîrşitul. Te încăpăţânezi să nu recunoşti o evidenţă. Că orice cântec are un sfârşit. Oricât ar fi de frumoasă o melodie, vine o clipă când ea e acoperită de tăcere. Când tăcerea e mai puternică decât muzica. Când eram tânăr, fugeam prin viaţă fără să mă gândesc că o iubire poate fi tragică, la un moment dat, din pricină că-i vezi capătul.Pustiul nu-l poate înţelege decât cine l-a trăit.Dar cineva zicea că pe măsură ce îi scad puterile, îi scad şi dorinţele. – Octavian Paler

Cautarea Iubirii te schimba. Nu e niciun cautator printre cei ce pornesc in cautarea Iubirii care sa nu se coaca la minte pe drum. In clipa in care pornesti in cautarea Iubirii, incepi sa te schimbi pe dinauntru si pe dinafara.Iubirea e apa vietii. Iar cel ce iubeste e un suflet de foc! Lumea se invarte altfel cand focul iubeste apa.
Daca fie si o singura zi din viata ta e aidoma celei dinainte, este fara indoiala pacat. In fiecare clipa si cu fiecare noua suflare, trebuie sa te simti reinnoit iar si iar. Exista o singura cale de-a renaste la o viata noua: sa mori inainte de moarte. La fel, pentru ca un nou Eu sa se nasca, e nevoie de greutati. Asa cum lutul trebuie sa treaca prin vapaie ca sa ajunga mai trainic, Iubirea nu poate fi desavarsita decat prin durere. – Shams e Tebriz
Sufletul omului are nevoie de un dus de ploaie. Poti spune ca ai totul cand nu mai ai nimic de pierdut. Cand m-am oprit din ce eram, m-am descoperit. Tu esti in inima mea.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Cine da valoare prezentei tale

 1. flory andromeda zice:

  Multumesc , se pare ca traiesc o stare a mortii si mesajul vostru este ca raza a iubirii poate ca iubirii ii pasa….multumesc

 2. evelics zice:

  Candva ma gandeam si scriam despre fericire.Si spuneam acelasi lucru si anume ca cea mai mare nefericire este aceea de a nu iubi.Sa nu poti sau sa nu vrei sa iubesti este cea mai mare pierdere a vietii.Va multumesc.

  • Eu va multumesc. In preajma Sarbatorilor de Iarna, va doresc multa sanatate, iubire si bucurii in sufletul dumneavoastra frumos.
   Bunătate – Maurice Careme din Antologie de poezie belgiană
   Trebuie mai mult decât un măr,
   Să umpli un paner.
   Trebuie mai mult decât un pom,
   Să cânte livada sub cer.
   Dar nu trebuie decât un om,
   Pentru ca un dram de bunătate
   Să lucească asemeni unui măr,
   Pe care să-l împarţi pe jumătate.

   • evelics zice:

    Sa te rogi mereu la Cer
    sa-ti dea Dumnezeu putere
    sa intorci macar un dram
    din sublima ta avere :
    alinarea revarsata
    din iubirea Sa divina
    cand din suflet pustiit
    Domnul a facut gradina.

 3. evelics zice:

  Multumesc pentru urarile de bine si urez tuturor celor care fac aceasta pagina minunata si celor care o indragesc,sa primeasca dela Dumnezeu numai BINE si FRUMOS.Va multumesc.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.