Cel care merge alaturi de mine

love, kiss, and couple image

Cunoasterea nu izvoraste din exterior. Nimeni nu ti-o poate darui, ea este dintotdeauna in interiorul tau, ea poate fi doar reamintita. Nivelul nostru de fiintare ne creeaza viata, nu invers. Vrei sa umpli vidul dintre voi ? Nimic nu poate alunga moartea dragostei, nici chiar un copil. Exista mereu o clauza care lasa usile deschise, daca vrei sa te intorci la vechile obiceiuri, in trecut. Vechea rutina sta la panda, asteapta sa te prinda in mrejele ei. Viata ta reflecta lucrurile cu care ai fost de acord. Golul din tine, lipsa Existentei din tine te face sa cauti lucruri cu care sa umpli acest loc. Atata timp cat esti dominat de teama, trebuie sa depinzi de cineva sau ceva din afara, atunci cand vei face schimbarea. Pana cand te vei putea elibera de teama, va trebui sa inlocuiesti dependenta de ceva, cineva cu altcineva sau altceva. Dar acest lucru nu inseamna nici libertate, nici evolutie.

Straluceste omule ! Sa fie lumina peste tine. Victima est intotdeauna vinovata. Raul este mereu in slujba binelui.Raul nu exista.Omul reuseste sa se asculte doar prin durere. Fiind costienti putem interveni pentru a proiecta o lume noua. Totul a avut si are consimtamantul nostru. Durerea, boala, saracia, sunt roadele discordiilor tale. Accidentul este o plata dar una involuntara. Netrezirea la timp se plateste cu timpul vietii tale, prin intentie ne conducem destinul spre lumina. De aici si vorba : ” Cu bunavointa”. Omul inlocuieste vointa cu lasatul la voia intamplarii. Solutia trebuie sa apara inaintea ivirii problemei. Cea mai mica miscare pe verticala, in lumea vointei, provoaca schimbari majore in lumea evenimentelor.

Universul este o samanta in creierul nostru, care se dezvolta atunci cand omul doreste.Lumea este ecoul fiintei. Sa-ti recunosti raul inseamna ca te vindeci.
Să nu te smerești în fața prostului, pentru că îți va confunda smerenia cu prostia sa și va crede că ești asemenea lui. Omul poate detine numai lucrurile pentru care isi asuma responsabilitatea, si pentru care poate fi responsabil. Lumea si ceilalti sunt fragmente din tine,te reflecta, deci daca doresti sa te desparti de cineva, inseamna ca vrei sa te desparti de acel Eu al tau, care se oglindeste in persoana pe care o lasi. Sa iubesti pe ceilalti ca pe tine insuti, nu mai mult, nu mai putin, deci suntem un intreg EU. Aceste fragmente sunt risipite in timp, iar cand vine timpul, te recunosti, ce e bun pastrezi, ce e stricat schimbi. Nimic nu se pierde, totul se schimba. Intregirea fiintei tale. Deasupra chiliei scrie „santier in lucru”.
De ce toti oamenii sufera de singuratate ? Pentru ca in toate este vorba de unitatea fiintei lor. Oricati bani,ai avea, case etc tot exista chemarea reintregirii. Este vorba despre tine. Realitatea este vis + timp. Care este visul tau ? Dezgroapa vointa din tine.

Cei care nu ştiu sa iubeasca, sunt persoanele care au cea mai mare nevoie de dragostea ta.

Sfintul Dorothei al Gazei a fost intrebat cum este sa vezi un om beat si sa nu-l judeci. Sfintul a raspuns: daca vei zice „acesta s-a imbatat”, nu judeci, ci faci o constatare, dar daca zici: „iata un betiv”, cazi in judecata, caci fapta lui de a se imbata acum o raspindesti asupra intregii sale vieti si-l identifici cu ea.
Nu este mai mare semn al smereniei decit a nu-l judeca pe celalalt in caderea sa.

Un om se duce sa asiste la o judecata. Judecatorul era vestit pentru intelepciunea cu care judeca pricinile si cu care impartea dreptatea. Judecatorul l-a ascultat pe intaiul impricinat, s-a gandit, apoi i-a spus:
– Ai dreptate.
L-a ascultat si pe al doilea impricinat, s-a gandit, apoi i-a spus:
– Si tu ai dreptate.
Omul care venise sa asiste la judecata, a izbucnit:
– Domnule judecator, dar nu se poate sa aiba amandoi dreptate!
Judecatorul i-a raspuns:
– Si tu ai dreptate!

„Eu nu sunt eu.
Sunt cel care merge alături de mine
pe care nu-l văd.
Cel pe care îl vizitez uneori
și pe care îl uit alteori.
Cel care mă iartă
când mănânc bunătăți.
Cel care se plimbă în natură
când sunt acasă.
Cel care păstrează tăcerea
când vorbesc.
Cel care se va ridica în picioare
când voi muri.” – Juan Jimenez

Reclame
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Cel care merge alaturi de mine

  1. flory andromeda zice:

    Multumesc!

  2. Anonim zice:

    si eu va multumesc !

  3. Pingback: Cel care merge alaturi de mine « Prea târziu te-am iubit…

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.