Pastreaza legatura cu cerul in orice faci

Dacă ai nevoie de pantofi noi, aruncă-i pe cei vechi. Dacă ai nevoie de haine noi, golește-ți dulapul. Trebuie de bunăvoie să renunți la stereotipuri. Tot ce este nou va veni atunci când vei scăpa de tot ce este vechi în viața ta. Fii gata să pierzi ceea ce îți aparține, pentru a primi ceea de ce ai nevoie.

Dacă lăsaţi iarna uşa deschisă, căldura se pierde şi întreaga casă începe să îngheţe. Dar dacă uşa este închisă, căldura devine insuportabilă. La fel trebuie să ştim cum să ne deschidem sau să ne închidem “uşile” lumii noastre interioare.

Nu mai este vorba de a lucra pentru lumină, ci de a lucra CA fiind lumina.
Cum ai intrerupt legatura cu cerul a si aparut pamantul – ceea ce este trecator .

Mulţi oameni îşi imaginează că puritatea nu este altceva decât castitate fizică şi consideră apropierile fizice ca impure. Dar au existat atât de mulţi Înţelepţi şi Profeţi căsătoriţi ! Şi chiar dacă nu ar fi fost căsătoriţi, s-au născut tot dintr-un tată şi dintr-o mamă. Şi ce au făcut acest tată şi această mamă pentru a-i aduce pe lume ? Contacte fizice… Dar cum se face că au adus pe lume Iniţiaţi, Maeştri, Profeţi, Divinităţi ? Pentru că erau puri… Când apropierile fizice, între oameni, sunt primitive şi senzuale, în acel moment, da, pot fi considerate impure. Dar când aceste apropieri sunt sublime, printr-un gând, un ideal, o iubire şi prin metode potrivite, ei pot face să coboare divinităţile pe pământ. – Omraam Aivanhov

Cât despre perlă, există, de asemenea, multe de spus. Cum apare perla dintr-o scoică ? Mai întâi, există un grăunte de nisip care cade în scoică, iar acel grăunte de nisip constituie o dificultate pentru scoică, el o irită. “Ah, îşi spune ea, cât mă enervează ! Cum să scap de el ? El mă zgârie, îmi mănâncă pielea, dar eu nu am nici braţe, nici picioare pentru a-l alunga… Cum să procedez ?”. Şi iată că începe să gândească; se concentrează, cere sfatul, şi învaţă că există un întreg proces chimic de transformare: să iei un element sau altul pe care să îl combini într-un anume fel sub influenţa lunii etc. Şi scoica se pune pe treabă, respectând fazele lunii, iată ceea ce voi nu ştiţi. Evident, trebuie mult timp pentru a fabrica o perlă, dar sunt anumite perioade în care ele sunt în activitate şi alte perioade în care se opresc. Cum ştiu acest lucru ? Am mers să le observ…
Deci scoicile secretă o materie specială cu care învăluie grăuntele de nisip care este rugos, iritant, astfel încât devine neted, lustruit, catifelat. Şi când ele au reuşit, sunt mulţumite şi îşi spun: “Am învins un obstacol !”.
De mii de ani scoica perlieră îi instruieşte pe oameni, dar oameni sunt atât de limitaţi încât nu au înţeles lecţia. Şi care este această lecţie ? Că trebuie să facem la fel. De ce nu învăluiţi greutăţile voastre şi tot ceea ce vă supără într-o materie luminoasă, strălucitoare ? Veţi avea bogăţii minunate în interiorul vostru. Iată ceea ce trebuie să înţeleagă discipolii: că este necesar să lucreze asupra greutăţilor lor pentru a face perle preţioase. Acest lucru vi se pare că a venit dintr-o poveste din “O mie şi una de nopţi”, dar este adevărul: adevăraţii discipoli încearcă să îşi învăluie greutăţile, chiar şi duşmanii, şi să îi folosească pentru a deveni foarte bogaţi. Dar atât timp cît nu faceţi altceva decât să vă plângeţi, cât timp sunteţi nemulţumiţi, nu veţi reuşi să secretaţi această materie specială ce vă poate învălui greutăţile.
Dacă v-aş spune că toate perlele pe care le am se datorează greutăţilor pe care le-am întâlnit în viaţă !… Şi chiar atunci când întâlnesc o persoană insuportabilă, mă bucur spunându-mi: “Doamne Dumnezeule, ce şansă ! Iată încă o perlă în perspectivă !- OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Pastreaza legatura cu cerul in orice faci

 1. tau teodor zice:

  Felicitari pt straduinta de a ajuta lumea-DAR folositi niste clisee vechi si perimate!Omul prin natura sa este cel putin una dintre cele mai performante creatii,cel putin dpdv al cunoasterii acestei lumi;din totdeauna insa in egoismul sau-in dorinta sa de a-si exploata semenii,a-i manipula impardonabil,a ajuns sa fie victima propiei sale asa zisei sale creatii-societatea moderna actuala;-a pus tot mai mult-ajungandu-se astazi la o exacerbare acceptul pe SCLAVIE-sub toate formele-ajungandu-se astazi la un circ de-a dreptul grotesc;nu mai exista pe fata pamantului-o entitate teritoriala de guverb=nare sau conducere a societatii umane una in care Dzeu sa fie UNICUL D-ZEU;cancerul a cuprins totul,ner-a ajuns pana in maduva oaselor;nu ca ar fi ceva nou sub soare,insa amplitudinea actuala a sarlateniei actuale pt cineva care nu este parte a gainariilor este de-a dreptul apocaliptica;si atunci despre ce vorbim?despre omul care in general a ajuns sa fie mai rau decat o vaca in ferme-gen natiuni.s.a.m.d.?personal sunt convins ca si acum 23016 ani datele pb erau aproximativ aceleasi;atunci o minune,,,coapta de o mana de oameni-poate ultimii mohicani au resetat lumea crestina;Ma indoiesc insa ca au fost niste parveniti-cel mult au incercat sa-si spele pacatele intr-un moment luciditate!de 2000 de ani increderea,unitatea ,speranta au fost spulberate in lume,stresul ,neincrederea,dezbinarea si deceptiile au cuprins precum pirul gradina;Niste nemernici in toata regula se cred dumnezei,joaca la ruleta destine,si au ajuns sa nu-si mai iubeasca nici macar copiii-prin atitudinea desantata fata de om in general si umanitate;banul si dobanda au cotropit demult orice ungher al acestei lumi nascute dintr-un miracol divin;ceea ce uitat dv sa mentionat-intamplator sau nu este ca acum nici scoica nu mai are conditii sa creeze perla -in oceanele marii;se simte o disperare tot mai mare a calailor acestei lumi vizavi de Titanicul care demult a luat apa si se apeleaza la tertipuri de toata jena-mai mult sa se salveze decat sa salveze PLANETA;discipolii intr-o tiri-bomba tot mai ametitoare….?e ca si cum am vorbi de funie in padurea spanzuratilor !A innebunit si ursul si vulpea si dragonul d-lor !

 2. calinakimu zice:

  Așa este, este nevoie să facem loc noului, prezentului să se manifeste în viața noastră. Pentru asta este nevoie să scăpăm de vechi, de trecutul mort, de cunoașterea căpătată.
  Ușa lumii noastre interioare nu trebuie să o înhidem, ea este larg deschisă pentru iubire, care este binevenită și tare strâmtă pentru cei inconștienți.
  Când descoperim prin noi că suntem lumină, lucrezi ca lumină vrei nu vrei. Atunci nu-ți mai aparți.
  Cerul și Pământul sunt UNA, nu este nevoie să discriminăm, să le separăm.
  Spiritul care coboară în pântecele femeii fecundată de bărbat, va rezona cu aceștia. Calitatea…atrage calitate. Nimic din cele ce avem în ”dotare” nu este impur. Impuritatea este o construcție mentală, este ignoranță, inconștiență.
  Despre perlă… numai de bine. Modul cum rezolvă scoica perliferă problemele, aparține INTELIGENȚEI UNIVERSALE, Existenței. Asta se petrece cu tot ceea ce este LĂSAT în seama Existenței. În nebunia lui, a ego-ului, omul crede că poate imagina un univers mai bun. De aici începe nenorocirea, suferința, dezechilibrul.
  Nu cred în sintagma…”Am învins(?!) un obstacol”… Nu concep viața ca pe un conflict, ca pe o luptă. Acest mod de a percepe , este al religiei, ea inventează lupte cu răul(?!), cu diavolul(?!), cu păcatele(?!). Astfel, suferința a devenit…mântuitoare. Este absurd. În egală măsură nu sunt de acord cu faptul că …”îmbunătățirea” survine îm timp, în urma luptelor, care , ca și scoica, va da la iveală calitatea, perla.
  CONȘTIENTIZAREA realității este fulgurantă, este revelație, este spontană, este atemporală.
  Zic…

 3. flory andromeda zice:

  Ce-ar fi dac-ai dormi Si ce-ar fi Daca in somn Ai visa? Si ce-ar fi Daca in visele tale Ai merge in rai Si-ai culege O stranie si frumoasa floare? Si ce-ar fi Daca atunci cind te-ai trezi Ai avea floarea aceea In mina? Ce-ar fi atunci ?

 4. childagain zice:

  Pacat ca ai scos like-urile ! Uneori, oamenii nu au timp sa lase vorbe, dar macar lasau un semn ca au trecut pe aici, si le-a placut. Te imbratisez !

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s