Da-ti intalnire cu tine

Inline image 1

Atunci când eşti cuprins de tristeţe uită-te din nou în inima ta şi vei descoperi cu adevărat că ceea ce te face acum să plângi este ceea ce a fost odată deliciul tău. – Khalil Gibran

Deschide-ti ochii ca si cum te-ai naste acum.
Orice drum ai lua, tot Acasa esti.
Daca nu observi copacul din drumul tau, cum crezi ca te poti observa pe tine ?
Ia-ti sufletul de jos si ridica-l pe munti si urca-l pe nori. Ridica-l in lumina, fa-l sa zboare, ia-ti cerul de jos.
Reducându-mă la „zero”, înseamnă renunțarea la cheltuielile inutile și adoptarea unui mod de viață simplu.

Premisa că ar trebui să fim fericiţi în fiecare clipă a vieţii noastre e fundamental greşită şi produce foarte multă frustrare, pentru că oamenii intră în competiţie cu un model ireal, utopic.
Viaţa nu e o fericire continuă, cum nu e nici efort continuu. Viaţa e o împletire de strădanie şi bucurie, iar bucuria vine adesea ca răsplată pentru efort, vine din împlinirea unei datorii, a unei sarcini, din felul în care-ţi lucrezi talanţii ce ţi s-au dat. Dumnezeu a muncit şase zile şi în a şaptea s-a odihnit. Obsesia fericirii cu orice preţ e păguboasă. Înseamnă că dorinţele tale au luat-o înaintea vieţii şi au devenit nefireşti. E fundamental să nu-ţi doreşti ceea ce nu se poate, să te bucuri de ceea ce ai, şi de cele bune, şi de cele rele, să găseşti un sens în tot ceea ce ţi se intampla. -pr. Pantelimon de la Oașa

Un domn mai în vârstă se hotărăşte să meargă la un safari în Africa. Îl duce cu el şi pe câinele său bătrân pentru a-i fi companie.
Într-o zi, câinele se bucură să alerge după fluturi, până când îşi dă seama că s-a rătăcit. În timp ce adulmeca urmele ca să găsească drumul, vede un leopard alergând spre el cu intenţia vădită de a-l înfuleca.
Câinele bătrân îşi zice: „Văleu ! Sunt terminat !”, dar observă în vecinătate nişte resturi de oase şi punându-se cu spatele la leopardul care se apropia începe repede să roadă oasele cu poftă. Când să sară leopardul pe el, câinele bătrân exclamă: „Acest leopard a fost cu adevărat delicios ! Oare unde mai găsesc unul ?”
La auzul acestor vorbe leopardul se opri brusc, speriat, şi fugi de acolo, gândind: „Ufff ! Era cât pe ce ! Câinele ăsta bătrân aproape că mi-a venit de hac !”
În tot acest timp, o maimuță care a privit întreaga scenă dintr-un copac se întrebă cum ar putea profita de ceea ce știa pentru a obţine protecție din partea leopardului. Alergă repede după leopard, dar câinele bătrân văzând-o că fuge cu viteză maximă, își dădu seama că maimuţa pune ceva la cale.
Maimuța îl ajunge din urmă pe leopard şi îi povesteşte despre viclenia câinelui. Tânărul leopard, furios că a fost păcălit, zice: „Hai, maimuțo, sări pe spatele meu și vei vedea ce păţeşte cel care vrea să mă înșele !”
Câinele bătrân vede leopardul cu maimuța în spinare și se întreabă neliniștit: „Ei, acuma ce mă fac ?”
Se puse din nou cu spatele la atacatori și se comportă ca și cum nu i-ar fi văzut. Când aceştia ajunseră destul de aproape de el, strigă cu ciudă: „Unde-i afurisita aia de maimuţă ? De-o oră am trimis-o să-mi aducă un alt leopard !”
Când auzi acest lucru, leopardul fugi înapoi și de supărare mâncă maimuța.

Morala:
Nu râde de cei în vârstă ! Vârsta şi rafinamentul întrec întotdeauna puterea și tinereţea. Spiritul și înţelepciunea se dezvoltă doar odată cu experiența.

https://dotsub.com/view/15f0467f-d351-4224-acf5-df3f2ba9d5a0?utm_source=player&utm_medium=embed

Reclame
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Da-ti intalnire cu tine

  1. calinakimu zice:

    Comentariul pr Pantelimon, este tipic al unui om înregimentat religios într-o credinţă în care PĂCATUL este fundamentul căderii. Este pusă în balanţă fericirea cu efortul(?!). De ce cu efortul? Ce este efortul?! Efortul reprezintă o activitate contrară PLĂCERII, ceva pentru care trebuie să-ţi mobilizezi reursele şi în principal voinţa. Când nu ai bucuria acţiunii, când aceasta este o obligaţie, datorie,atunci este nevoie de efort. Iisus nu spune să-ţi foloseşti talanţii cu efort, scrâsnind din dinţi. Chestia cu D-zeu care a muncit …şi s-a odihnit apoi, este puerilă, cel puţin în acest context. Desigur, există legea armoniei, totul este flux/reflux, noapte /zi, activitate/relaxare…nu fericire/nefericire. Fericirea, ca stare spirituală este NATURALĂ. Plăcerea se împleteşte cu neplăcerea, dorinţele minţii egotice va fragmenta totul în plăcere/durere şi va alege…una dintre cele două fete ale aceleias monede, adică plăcerea.
    Ce-i aia să te bucuri de ce ai?! De lanţuri te poţi bucura? Da! Dacă ți le asumi, dacă pricepi de ce le ai. Dar dacă pricepi asta, pricepi și DREPTUL la fericire. În această clipă ai ars destinul nefericit de care numai TU ești răspunzător.
    Păi dacă tot ce se întâmplă are sens, înseamnă că nu există întâmplare, cu asta pot fi de accord.
    Rămâne cum tot spun şi ŞTIU ce spun. FERICIREA, BUCURIA EXTAZUL sunt DREPTURI pe care numai INCONŞTIENŢA noastră le face imposibil de manifestat în viaţa noastră.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.