Bunatatea este o alegere

În Preacurata Fecioarã, Maica Domnului Iisus – îngerul slãvit vedea Unicul Vas învrednicit de toatã Lucrarea tainicã a Sfintei Treimi. De aceea s-a apropiat cu venerație și s-a plecat cu smerenie în fața ei, fiindcã se pleca în fața Lui Dumnezeu din ea, în fața Biruinței din El.
Duhul Sfânt Se pogorâse peste Maica Domnului, înainte de a coborî peste apostoli și peste Bisericã. Puterea Celui Preaînalt o investise pe ea cu o strãlucire eternã și unicã, înainte de a-i investi pe apostoli. Și împãrtãșirea cu Hristos prin primirea în ființa ei a Trupului și a Sângelui Sãu Sfânt, o sfințise pe ea cea mai dintâi și în cel mai presus fel, înaintea tuturor celor ce vor veni pe urmele Lui… – Traian Dorz din ”Mãrturisirea Strãlucitã”

Nu judeca pe altii dupa opiniile altora.
Doar cand ultimul copac va fi taiat, ultimul rau va seca si ultimul peste va fi mancat, vom realiza ca nu putem manca bani.

„Suferinta apare atunci cand asteptam ca ceilalti sa ne iubeasca in felul dorit de noi” – Paulo Coelho
„Nu te iubesc pentru ceea ce ești, ci pentru ceea ce devin când sunt cu tine.” – Buchwald Art
Spui că iubești ploaia, dar folosești umbrela când mergi prin ea. Spui că iubești soarele, dar cauți umbra când strălucește. Spui că iubești vântul, dar închizi fereastra când bate. De aceea sunt speriat când spui că mă iubești.” – Bob Marley
Și cu cât reprimi mai mult, cu atât se acumulează mai mult. Devine din ce în ce mai puternic. – Osho

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Bunatatea este o alegere

 1. O sărbătoare binecuvântată și La mulți ani celor care au numele potrivit! 🙂

 2. calinakimu zice:

  Unde este alegere…este confuzie. Când ştii…ŞTII, Nu alegi să fi bun, EŞTI bunătate, nu algi să iubeşti, EŞTI iubire…Absenţa urii, a ego-ului…este bunătate,este iubire.

  • calinakimu zice:

   TOTI ne naştem buni. Este adevărat că fiecare venim cu inconştientul plin de gunoaiele vieţilor trecute, de la caz la caz ,într-o măsură mai mare sau mai mică. Acestea pot fi activate şi sunt cele mai multe ori activate de către educaţie,o educaţie care de-a lungul vremurilor n- a fost esenţial diferită de cea de astăzi Ego-ul este încă stăpâul condiţionărilor educaţiei, ceea ce stârneşte partea rea a inconştientului devenind şi noi răi, potenţând gregaritatea.
   Când avem de ales nu ştim, suntem dubitativi, răul sau binele ne stau la dispoziţie,iar eu spun că răul nu există decât ca absenţă, ca absenţa binelui, el nu are stare de sine, este o…lipsă. Câmd ŞTII nu ai cum să alegi…EŞTI. Faptul că noi tot timpul suntem puşi în situaţia de a alege dovedeşte starea cinfuzională, inconştienţa noastră. A fii CONŞTIENT presupune că STII…n-ai ce să alegi, nu există variante…
   Este motivul pentru care insist asupra procesului conştientizării, al eliberării de trecur şi viitor…al tăcerii minţii, în măsură ca aceasta să primească revelaţia. Nimeni să nu-şi închipuie că acevărul, claritatea inrerioară se capătăprin rfort propriu, din experienţă sau se învaţă. Claritatea interioară este revelaţie,iar tu, sau oricare altcineva , nu trebuie decăt să se pună în stare de a o primi. Starea acesta se capătă prin meditaţie, adică prin procesul de eliberare de gănduri, de trecut, de condiţionări, de ego. Aceasta purificare ne face apţi de a primi RVELŢIA.

 3. evelics zice:

  Eu cred ca bunatatea ne alege pe noi,ca ne nastem sau nu cu ea,iar daca dobandim ceva din ea in mediul de formare suntem„o tinta”si nu„ „un vanator”,ca aici nu exista„liberul arbitru”,daca-mi e permis sa ma exprim atat de obisnuit despre ceva ce tine de spiritualitate.Va multumesc.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.