Tu esti in inima mea

Sufletul omului are nevoie de un dus de ploaie. Poti spune ca ai totul cand nu mai ai nimic de pierdut. Cand m-am oprit din ce eram, m-am descoperit.

Moasa stie ca atunci cand nu sunt dureri, calea copilului nu poate fi deschisa si mama nu poate da nastere. La fel, pentru ca un nou Eu sa se nasca, e nevoie de greutati. Asa cum lutul trebuie sa treaca prin vapaie ca sa ajunga mai trainic, Iubirea nu poate fi desavarsita decat prin durere. Cautarea Iubirii te schimba. Nu e niciun cautator printre cei ce pornesc in cautarea Iubirii care sa nu se coaca la minte pe drum. In clipa in care pornesti in cautarea Iubirii, incepi sa te schimbi pe dinauntru si pe dinafara. Incearca sa nu te impotrivesti prefacerilor care se abat asupra ta. Lasa in loc viata sa curga prin tine. Si nu te ingrijora ca traiul iti e intors pe dos.
De unde stii ca fața cu care te-ai obisnuit e mai buna decat cea care o sa vina?
Toti am fost ziditi dupa asemanarea Lui, si totusi fiecare dintre noi a fost zidit deosebit si fara pereche.
Nu sunt doi oameni asemenea. Nu sunt doua inimi care sa bata la fel. Daca Dumnezeu ar fi vrut ca toti oamenii sa fie asemenea, i-ar fi facut astfel. Prin urmare, a nu tine seama de deosebiri si a le vari altora in cap gandurile tale cu de-a sila e tot una cu a nu tine seama de randuiala sfânta a Lui Dumnezeu. Fiecare dintre noi, fara deosebire, e harazit sa fie trimisul lui Dumnezeu pe pamant. Intreaba-te singur: cat de des te porti ca un trimis, daca o faci vreodata? Tine minte, cade in sarcina fiecaruia dintre noi sa descoperim Duhul Sfant din launtru nostru si sa traim dupa indrumarea lui.
Cum poate fi cineva invinovatit cand exista numai Unu? Afla Adevarul, dar ai grija sa nu-ti faci un idol din adevarurile tale. Daca fie si o singura zi din viata ta e aidoma celei dinainte, este fara indoiala pacat. In fiecare clipa si cu fiecare noua suflare, trebuie sa te simti reinnoit iar si iar. Exista o singura cale de-a renaste la o viata noua: sa mori inainte de moarte. Iubirea e apa vietii. Iar cel ce iubeste e un suflet de foc! Lumea se invarte altfel cand focul iubeste apa. – Shams e Tebriz

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Tu esti in inima mea

 1. calinakimu zice:

  Consider clarificările esenţiale, iar aceste clarificări nu trebuie sa aparţină nimănui, adica să apaţină TUTURORA…
  Nu sunt de acord asocierea accentuată pe durere, pe suferinţă, că acestea sunt condiţii sine qua non ale găsirii iubirii.
  Nu sufletul omului are nevoie de un duş rece. Omul, aşa cum GREŞIT a fost educat să înţeleagă Existenţa are nevoie de duşuri reci, ego-ul său are nevoie de a fi eliminat, iar asta doare tot ego-ul, nu sufletul la care atata timp cat la putere este ego-ul, nu avem acces (de aici vine suferinţa).
  Cănd nu mai ai nimic de pierdut, de fapt nu mai ai nimic de…căştigat. Câştig/pierdere sunt faţetele aceleiaş monede, nu există una fără cealaltă.
  Nu te poţi opri din ce erai, pentru a te descoperi cu adevarat. Trebuie sa MORI pentru trecut şi să te naşti clipă de clipă pentru PREZENT. Este o moarte/naştere fără sfârşit.
  Pentru femeile care acceptă naşterea NATURAL, fără temeri, fără imaginaţii, fără prejudecăţi…naşterea nu este dureroasă, este extatică. Asta se petrece cu femeile din triburi sălbtice, care nasc firesc, simplu, spontan.
  Nu se naşte un nou EU, este acelaşi dintotdeauna, dar este cel ADEVARAT . El apare, se dezvăluie când se evaporă ego-ul fals, acel eu contrafăcut, fără existenţă de sine…
  Greutăţile de care cică ar fi nevoie, sunt reprezentate de conflictul ce se naşte dintre CONŞTIINŢĂ, SINELE tău şi cel fals, contrafăcut. Ego-ul este o sursă inepuizabilă de conflict şi suferinţă. Ego-ul nu există decăt prin, lăcomie, invidie, gelozie, dominaţie, conflict, comparaţie, competiţie…In lipsa acestora…dispare.
  Cănd realizezi acestea… tensiunea se amplifică şi este posibil ca să se producă un şoc eliberator…Acum va trebui să mergi pănă la capăt, sau rişti să rămâi…şocat. Nu este de glumit.
  Chestia …că toţi am fost zidiţi după…este metaforic, este mai mult vorba de poezie… Suntem dupa chipul Existenţei, aceasta este substanţa noastră comună, chipul nostru cel adevărat…fără de chip.
  Totul este sfânt, nu există ierarhii decăt în mintea noastră, deorece nu se pot compara UNICITĂŢILE. Fiecare este unic, o individualitate în UNITATE.
  Avem libertate, nici un Dumnezeu (EXISTENŢA) nu vrea, sau vrea…Astea sunt judecăţi ce ţin de raţiunea contrafăcută de cunoştinţele căpătate …Existenţa nu discriminează…TOTUL este hărăzit să FIE…dacă ESTE. Repet, totul are in SINE duh sfânt, deci TOTUL ESTE SFÂNT. Să nu creadă nimeni că există materie moartă, că ceva n-at fi in mod esenţial VIU, adică energie ?! Este adevărat, omul, care a ajuns ceea ce este…a căpătat acces la energii tot mai înalte.
  ADEVARUL ori este adevăr, ori nu este, el nu poate fi confiscat de nimeni în nume propriu. Adevărul nu se află, nu se citeşte, nu se cunoaşte…EL ESTE REVELAŢIE.
  IUBITEA este IUBIRE, nu are termeni de comparaţie…Chestia cu focul care iubeşte apa…este poezie… Yng…Yang, este vorba de tensiunea care generează ENERGIE, dar care tinde în spre esenţă, în spre…UNU.

 2. qwykx zice:

  se cunoaste Caline ca nu esti femeie, ce-o mai judeci! in viata viitoare tine minte, asta o sa fii, ma rog, daca nu cumva oi fi vreun avatar incarnat

 3. childagain zice:

  Pur și simplu superb ! Nu sunt alte cuvinte…

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s