Nu ridica glasul

The Vale
Sunteti chinuiti de teama? Lasati-va in voia Lui Dumnezeu. Credinta ca, atat cele mici, cat si cele mari depind de Parintele ceresc, va va invata sa primiti orice vi se intampla ca pe ceva bun, chiar daca in aparenta ar putea fi considerat un lucru rau.Iar daca veti socoti ca nimic nu este rau, atunci nu aveti de ce va teme. – Sf. Teofan Zavoratul , „Scrisori”

Socotesc că trebuie să mâncăm atât încât, după ce am mâncat, să mai vrem să ne rugăm; încât duhul să fie în­totdeauna aprins şi să năzuiască nesăturat spre Dumnezeu ziua şi noaptea. Trebuie apoi să trăim simplu ca pruncii; atunci harul Lui Dumnezeu va fi totdeauna în suflet: pen­tru iubirea lui, Domnul i-l dă fără a-i cere nimic în schimb şi, cu acest har, sufletul trăieşte ca şi cum ar fi în altă lu­me, iar iubirea Lui Dumnezeu îl atrage atât încât nu mai vrea să se uite la această lume, deşi o iubeşte. – Cuviosul Siluan Athonitul

– Durerea emotionala ne arata ce trebuie schimbat.
– Multi batrani isi petrec timpul ramas privind in trecut pentru ca acolo nu vor gasi lucrul de care se feresc cel mai mult, si anume moartea.
– Da-mi Doamne, seninatatea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a schimba ceea ce pot, si intelepciunea de a intelege diferenta.
– Dumnezeu nu oboseste punand soarele sa rasara zilnic, eu cum pot sa ma plang ca sunt obosita?
– Lumea toata se da la o parte din drumul celui care stie incotro se indreapta.
– Cand ne implicam intr-o cearta, priviti-va cat de defensiv deveniti atanci cand pozitia va este atacata. Sau invers, observati forta agresiunii pe care o emanati cand atacati dvs pe cealalta persoana. Soseste atasamentul fata de opinia ce o aveti, nevoia de a avea dreptate si de ai arata celuilalt ca greseste.
– Nu puteti schimba pe nimeni prin forta dvs proprie, dar puteti creea spatiul necesar transformarii persoanei respective. Iubirea soseste singura.

 

Inline image 1

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Nu ridica glasul

  1. calinakimu zice:

    – Nu puteti schimba pe nimeni prin forta dvs proprie, dar puteti creea spatiul necesar transformarii persoanei respective. Iubirea soseste singura.
    Cu afirmatia asta sunt de acord…
    Celelate sunt conditionate de existenta unui D-zeu…inezistent in realitate. Cerseala nu inseamna smerenie,sau acceptare, nu inseamna iubire sau credinta…Inseamna CERSEALA, nerecunoasterea talantilor primiti din EXISTENTA. Este o ingratitudine sa ceri mura in gura, ce ai adanc ascuns in tine…si va ramane ascuns, atata timp cat vom haladui pe coclauri cersind ceea ce ni s-a dat deja…de la un D-zeu imaginar. Promovand o asemenea atitudine, nu facem decat sa ramanem cu ochii pe pereti asteptand miracolul. Revelatia este a celor puternici spiritual, curajosi,a celor ce isi FOLOSESC talantul,nu al celor ce il ingroapa cersind la nesfarsit alti si alti talanti.

  2. evelics zice:

    Cumpatarea si intelepciunea in abordarea controverselor nu inseamna lipsa puterii spirituale,nici cerseala continua a ceva ce ai primit deja prin existenta ta aici.Inseamna doar sa-ti dai seama ca nici tu,nici celalalt nu detineti adevarul absollut. Nimeni,cu atat mai putin cei intr-atat de „curajosi…”cum se scrie mai sus nu detine acest adevar, nici macar folosindu-si „talantul”.Cat despre existenta lui Dumnezeu, nu stiu daca pentru toata lumea,dar vine o vreme cand nu mai exista indoiala ca El exista .Si asta se intampla de obicei in momente de mare restriste,cand nici curajul nlci puterea spirituala in afara de Dumnezeu nu ajuta. De fapt si ultimele tendinte din stiinta sunt in sensul de a-si da mana cu religia,neexcluzand existenta lui Dumnezeu.Oricum, ideea ca „ceea ce nu cunosc nu exista ”nu se mai potriveste … Va multumesc! „Un om de stiinta”…

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s