Capcana pledoariei diavolului

– Cele de mai jos sunt replici din filmul Avocatul Diavolului, un bun prilej de a invata cum lucreaza diavolul.
– Multi isi calca constiinta, sufletul in picioare pentru bani, putere, pozitie sociala, prestigiu, fac jocurile satanelor ce misuna pe acest pamant, se vand pur si simplu si se lasa exploatati la maxim de reprezentantii sistemului care-i joaca pe degete si au destula rabdare sa-i prinda la colt.
– Cel rau stie Biblia pe dinafara si te vrajeste cu citatele din Biblie pana te zapaceste, folosindu-se ca un bun avocat de ele, in favoarea sa. Nu se lasa batut nici in ruptul capului, daca scapi de capcana lui nu se supara prea tare, gaseste o alta varianta…
– Are niste calitati pe care multi dintre noi nu le au: este calm, nu epateaza, nu simte nevoia sa iasa in evidenta avand lumea la picoare si tot ce isi doreste este sa aibe un fiu asemenea Lui Dumnezeu si bineinteles sa-i spuna si lui cineva tata.

John Milton: Iţi dau câteva informaţii despre Dumnezeu. Lui Dumnezeu îi place să privească. E un glumeţ. Gândeşte-te. Îi dă omului instincte. Îţi dă acest talent extraordinar şi apoi ce face? Îţi jur că pentru propriul lui amuzament, comedia sa proprie, pune regulile în opoziţie. Este cea mai tare glumă. Priveşte, dar nu atinge. Gustă, dar nu înghiţi. Iar, în timp ce tu sari de pe un picior pe altul, el ce face? Râde. Este un nesuferit, un sadic. Este mereu absent. Să venerezi aşa ceva? Niciodată.

John Milton: Priveşte, dar nu atinge! Atinge, dar nu gusta! Gustă, dar nu înghiţi!

Kevin Lomax: Cu dragostea cum rămâne?
John Milton: Supraapreciată. Biochimic nu e altceva decât consumul unei cantităţi mari de ciocolată.

Kevin Lomax: În Biblie pierzi. Suntem sortiţi pieririi, tată.
John Milton: Gândeşte-te unde scrie asta, fiule.

John Milton: Sunt mâna de sub fusta Mona Lisei. Eu sunt surpriza, Kevin. Ei nu mă văd venind: asta nu înţelegi.

John Milton: Am fost gazde bune până acum?
Kevin Lomax: Da, foarte bune, mulţumim.
John mIlton: Dar soţia ta? Se distrează?
Kevin Lomax: Da, totul e grozav.
John Milton: Ăsta e secretul nostru… vă ucidem cu bunătate… care e al vostru?

Kevin Lomax: Negociem?
John Milton: Întotdeauna.

John Milton: Liberul arbitru e o chestie a dracului.

John Milton: Libertatea înseamnă să nu nu-ţi pară rău niciodată.

John Milton: Vanitatea este, cu siguranţă, păcatul meu preferat.

Kevin Lomax: Ăsta e un test, nu-i aşa?
Pam: Nu e totul un test?

John Milton: Vinovăţia este asemenea unui sac cu cărămizi. Tot ce trebuie să faci e să-l laşi jos.

John Milton: Liberul arbitru. Este asemenea aripilor fluturilor. Odată ce i-ai atins nu se mai ridică de la pământ. Eu doar am pregătit scena. Tu manevrezi sforile.

Kevin Lomax: De ce Dreptul? Termină cu prostiile, tată! De ce avocaţii? De ce legea?
John Milton: Pentru că legea, fiule, ne deschide toate uşile. Este biletul de acces. Noua preoţime. Ştiai că sunt mai mulţi studenţi la Drept decât avocaţi?

Kevin Lomax: La dracu, ce i-ai făcut soţiei mele?
John Milton: Pe o scară de 1 la 10 – 10 fiind cel mai depravat act sexual cunoscut de om, iar 1 reprezentând o seară obişnuită de vineri în familia Lomax – aş spune, cu modestie, că Mary Ann şi cu mine am atins un 7.
Kevin Lomax: Du-te dracului! (Îl împuşcă.)

Kevin Lomax: „Mai bine să domneşti în iad decât să slujeşti în Rai”, nu-i aşa?
John Milton: De ce nu? Sunt aici pe pământ de la început. Am cultivat fiecare senzaţie pe care omul a avut-o. Mi-a păsat de ce a vrut el şi nu l-am judecat. De ce? Pentru că nu l-am respins niciodată. Sunt un fan al omului. Sunt un umanist. Poate că ultimul umanist.

Kevin Lomax: Ce eşti tu?
John Milton: Mi se spune în multe feluri.
Kevin Lomax: Satana.
John Milton: Spune-mi tata.

John Milton: Vanitatea ta e justificată, Kevin. Fiul tău va stăpâni totul, fiule!
Kevin Lomax: Adică Anticristul?
John Milton (râzând): Cum s-o numi…

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Capcana pledoariei diavolului

 1. calinakimu zice:

  Ce ne mai place sa dam vina pe…diavol, in loc s-o dam pe adormirea noastra. Din fericire diavolul nu exista, este o pura inventie de speriat copiii si de facut bani de catre biserici. Inconstienta, ignoranta noastra…reprezinta diavolul. Chiar poate crede cineva ca Divinitatea produce diavoli, entitati ale intunericului. Acestia sunt exponenti ai inconstientei si vor influenta pe cei de o seama cu ei, pe cei cu care rezoneaza, cu care se afla pe aceiasi lungime de unda joasa. Existenta este in TOTALITATE sfanta, nu are sens orice alta abordare. Faptul ca dormi, nu inseamna ca nu esti sfant ?! Faptul ca nu sti cine esti cu adevarat, ca visezi aiureli, ca te identifici cu ele, inseamna ca esti inconstient. Va rog, lasati diavolii in pace si ocupati-va de SFINTI. Nu lasati frica sa va coboare vibratia spirituala bagandu-va in cap tot felul de povesti despre „puterea diavolului”. Are exact atata putere…cat ii dati…

  • calinakimu zice:

   Nu poti arunca margaritare porcilor, mai mult rau le-ai face, si-ar sparge dintii in ele…si ar ramane flamanzi. In acelasi timp nici nu poti intra in cocina cu porcii…Si atunci ce ramane?!
   Eu zic ca nu ne ramane decat sa fim noi insine, autentici, spontani, creativi…IUBITORI, compasionali, iar cine are ochi de vazut si urechi de auzit…va vedea si va auzii ce… ESTE.
   Eu STIU ca discriminarile sunt false, ca circumstantele pot fi transcense, ca FIECARE are un drum propriu, ca nu exista „modele”…Stiu ca va trebui sa ne dezvoltam acele organe spirituale de perceptie, acea sensibilitate care ne va face empatici, din ce in ce mai iubitori…
   Nu am vreo „misiune” mesianica…DAR nici nu pot sta pe o insula a fericirii inconjurat de un ocean de lacrimi si sa fac ca nu vad…
   Cei ce nu inteleg despre ce vorbesc, nu VOR sa inteleaga… Eu stiu ca TOT ceea ce gandesc, fac, manifest, nu-mi apartine. Apartine INTREGULUI si nimic nu se pierde in neant, nimic nu este in zadar, atata timp cat o fac din tot sufletul, cu toata puterea, din…SUFLET, acolo unde suntem UNA.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s