Lecții și abilități

Candva a existat un mic caine care a vrut să aibă un impact mare in lume. El era un caine rapid cu inteligenta iar el stia ca aceste lucruri ii vor folosi in viata. Și, deși a fost foarte mândru de tatal lui pentru modul în care întotdeauna avea grija de oi, acest mic caine avea atractii mai mari decat acestea.
In fiecare zi micul câine se uita în sus spre cer și intr-o zi a văzut un vultur extraordinar zburand. El a observat cum vulturul poate zbura oriunde dorea, se putea scufunda și se năpustea rapid ca un glonț, aceasta fiind pentru el expresia pură a libertății.

În fiecare zi micul câine a urmărit și a studiat vulturul, dorind să devină si el un vultur. Cățelul stia deja cum să fie curajos, rapid, și neînfricat, ca vulturul. Dar, pentru a trăi într-adevăr ca un vultur, știa că ar trebui să învețe câteva lecții noi și abilități.
Deci in fiecare zi, micul câine a încercat să-si predea o lecție nouă. Aici sunt lecțiile. Știa că ar trebui să lucreze cu sârguință cu el pentru a putea deveni un vultur:

Lecția 1: „Ar trebui să-mi crească aripi cu pene, astfel încât să pot zbura sus pe cer.”
Lecția 2: „Ar trebui să-mi perfectionez vederea mea, așa că as putea observa prada mea de departe.”
Lecția 3: „Eu ar trebui să fiu foarte rabdator până atac prada.”
Lecția 4: „Ar trebui să-mi ascut unghiile si dintii mei, ca sa-mi pot ține prada mea.”
Lectia 5: „Eu ar trebui să trăiesc în partea de sus a muntelui caci numai așa imi castig independența mea.”

După practicarea lectiilor, muuuulte luni singur în pustie, cățelul deveni extrem de descurajat. Chiar dacă el a devenit mult mai răbdător și independent, el a devenit deprimat și a pierdut dragostea lui pentru viață.

De fiecare dată când cățelul observa că nu are aripi, el se intrista. …
Când cățelul vedea ca vederea lui nu se îmbunătăteste, era si mai trist …
Și când unghiile și dinții nu erau mai ascutite, el a devenit foarte trist …

În cele din urmă, cățelul s-a întors acasă cu coada între picioare. El s-a dus la tatal lui și a strigat ca a incercat din rasputeri sa devina un vultur si nu a reusit, dar isi doreste atat de mult !!!

Cel mic nu știa că tatal lui era unul dintre cele mai intelepti câini din lume!

După ce micul câine a varsat multe lacrimi, tatal sau a știut că era momentul potrivit pentru a-i împărtăși ceea ce știa el despre secretul de viață iubitoare:
„Fiule, știu că ai avut vise mari de a fi un vultur. Vulturii sunt frumosi, creaturi minunate cu calități uimitoare iar noi ii putem admira. Ai avut chiar posibilitatea de a deveni mai răbdător și independent precum vulturii.
Cu toate acestea, ceea ce ar trebui sa-ti dai seama este că, indiferent cât de mult ai încerca, nu ești un vultur … ești un câine. Dorindu-ti sa fii intr-un anume fel, sa semeni cu cineva, vei culege doar durere si frustrare, pentru ca ti-ai pierdut adevarul tau … ai uitat calitățile tale uimitoare, frumoase, admirabile pe care le ai deja!

Ai devenit cel mai bun caine ce poti fi, și sunt mândru de tine ca-ti urmezi visele tale, cu toată inima ta. Văd cât de curajos, rapid, fără teamă, rabdator și independent ești, și știu multe alte animale – inclusiv câini și vulturi – care te vor privi cu admirație și dorința de a învăța cum să-ti semene.

Aminteste-ti că ai ajuns în această lume cu un pachet special de talente unice, puncte forte, și vei găsi pasiunea și scopul în această viață. La fel cum o pasăre nu poate deveni un caine, un caine nu poate deveni o pasăre … asa ca data viitoare cand vei dori sa fii pasare, doar aminteste-ti să „opresti pasărea-caine” și apoi sa reflectezi asupra darurilor uimitoare pe care le ai deja! ”
După aceea, cățelul s-a uitat în sus cu o noua speranta in ochii lui și încet-incet a inceput sa alerge pe campul plin de flori… nu-si mai dorea sa fie un vultur, ci mai degrabă, s-a uitat direct la vultur cu recunoștință pentru noile calități pe care si le-a descoperit si a mai aflat că acest lucru ii va ajuta să devină un câine mai prezent si atent cu sine insasi…

El a devenit un caine care iubește cu adevărat viața. – poveste de Chris Cade

Reclame
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Lecții și abilități

  1. jmsabbagh zice:

    El blog excepcional, belleza y encantador, especialmente a la luz de la linterna.Jalal

  2. calinakimu zice:

    Voi spune si eu o poveste…adevarată.
    Afost o data un tânar care a rămas orfan de ambii părinţi. El a fost crescut de un unchi. La şcoală a fost atras de poezie, de literatură, insă unchiul a făcut tot posibilul ca tânarul şcolar să studieze matematica. Apoi tânărului ii plăcea mult fotbalul. Unchiul a făcut tot posibilul ca acesta să înveţe sahul. In fine la vârsta adolescenţei tânărul nostru s-a îndrăgostit sincer de o tânăra copilă. Unchiul a făcut tot posibilul sa-i despartă. Intr-un cuvânt…unchiul a fost un adevărat tată pentru acest tânar…

  3. Pingback: Lecții și abilități – detoatepentrutoti2016

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.