Sa fii bun si sa ai curaj !

Prima Zi a Primăverii 2015

Erasmus din Rotterdam -Elogiul nebuniei: “Cine esti tu biet fir de praf ? Om sau nebunie intruchipata?”.

Dacă-mi spui că mă iubeşti, eu am să aud ce văd….Uite, chiar acum, văd zeci de lucruri. De gesturi. Doi tineri care se luptă să pară îndrăgostiţi. Îi trădează picioarele. El le ţine îndreptate spre uşă. Ea, spre locul opus lui. Amândoi ar vrea să plece în cealaltă direcţie. Şi totuşi stau pe loc. Un domn face o glumă. Proastă, de altfel. E emoţionat, aşa că îşi maschează emoţiile printr-un banc nesărat. Un copil răstoarnă o cană de cafea, ţipă, trage de păr un alt copil. Este certat pentru că e obraznic. Realitatea este că mama lui stă şi fumează, povestind cu o altă mămică. Ambele au uitat că au venit aici şi cu copiii. Înghiţit în sec, frământarea mâinilor, respiraţie sacadată. Câte detalii avem, care să ne spună cum ne simţim! Ce simţim. Ce credem .Cum corpul nostru vorbeşte cu noi, iar în schimb, noi credem cuvintele. Cuvinte care semnifică doar un 15% din comunicare. – Alina Ilioi

Smerenia și iubirea aproapelui și celelalte daruri ale Lui Dumnezeu nu se dau pentru vreun merit, dar se dau pentru silință. Ele nu se dau unui om pentru că el a postit mult, sau pentru că n-a dormit. Nu! Ele se dau din dragoste, dar se dau unei inimi care ea însăși caută dragostea.

Părintele Porfirie spunea un lucru tare interesant. Zice că: „Dumnezeu iubește pe cei care Îl iubesc pe El. Și nimeni nu-L poate iubi pe Dumnezeu, înainte ca El să nu-l fi iubit pe el”. Ce lucru interesant este! Și spune: „Dumnezeu trebuie să găsească în om vreun lucru vrednic de-a fi iubit”.

Așa că, nimeni nu poate iubi înainte de a fi iubit de Dumnezeu și Dumnezeu iubește doar pe cei în care găsește ceva vrednic de iubit. Asta Dumnezeu știe ce vede El vrednic de iubit. Nu dă har, milă pentru merite, dar dă pentru tragerea noastră către El, că vreau să-L cunosc, că vreau să fac ceea ce spune El, deși nu-mi prea iese, dar omul are râvnă, are tragere, și atunci Dumnezeu îl cercetează și îi dă daruri.

Din cauza asta, să nu ne mirăm că unul nici nu a apucat să postească, să facă ceva vrednic sau le-a stricat pe toate când s-a apucat, iar Dumnezeu, totuși, i-a dat dar. – Ieromonah Savatie Baștovoi, Puterea duhovnicească a deznădejdii

Când te-ai afla în suferință
Nu te mahni nici întrista,
Credinta-ti va fi biruință
Si mângâiere slava ta.
Când in necaz vei fi cazut
Nu te lasa neconsolat
Apleaca-ti fruntea la pământ
Si roaga-te neîncetat.
Când nimeni nu-ti dă alinare
Tu fi in toate rabdator
Caci doar Hristos la suparare
Iti va fi tie ajutor. – Ieromonah Daniel – Manastirea Eroii Neamului Tiganca

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s