Cand judecam o persoana, nu putem salva relatia

Viata are caile ei prin care ne ajuta sa intelegem tot ce avem nevoie. Intelepciunea nu poate fi grabita. Fiecare experienta are anotimpurile ei. Fiecare etapa din viata poate fi un pas catre un nivel mai inalt de constiinta. Orice proiect trece prin niste anotimpuri. Daca e in anotimpul inghetului, degeaba il fortezi sa fie in cel al infloririi. Degeaba grabesti o planta sa creasca, risti s-o omori din prea multa „buna intentie”.

In plus, fiecare cadere este mereu urmata de un salt. Cadere, salt, cadere, salt… nimic nou, nu-i asa? Diferenta o face CUM treci PRIN ele. Cat de constient esti de importanta acestora. Si cat de deschis spre a creste si a castiga intelepciune prin tot ce apare in viata ta. – Nicoleta Svarlefus

Într-o mănăstire de la marginea unui oraş, era un maestru foarte iubit de discipolii lui și de toată lumea. Într-o zi, s-a obesrvat că dispăreau tot felul de lucruri din mânăstire și din jurul ei. O parte dintre discipoli au urmărit cu atenție ce se întâmpla și au descoperit că unul dintre cei nou veniți fură. I-au spus asta imediat maestrului. Acesta, însă, nu l-a pedepsit pe făptaş. După câteva zile, hoţul a furat iar, dar a fost prins imediat. Nici de această dată, nu a fost pedepsit. Când acelaşi lucru s-a întâmplat şi a treia oară, câţiva discipoli s-au dus la maestru să se plângă şi i-au spus acestuia:
– Noul venit fură mereu. Nu este bine ceea ce se întâmplă şi vă rugăm să-l alungați imediat, altfel plecăm noi.
– N-am să-l dau afară. Dacă vreţi, puteţi pleca toţi ceilalţi, dar el rămâne.
– Maestre, dar cum este posibil să renunţaţi atât de uşor la noi toţi, care v-am ascultat mereu? Cu ce am greșit?
– Cu egoismul vostru!
– Cum așa maestre, nu înțelegem, spuseră ei mirați.
Privindu-i cu blândeţe, înțeleptul le-a explicat discipolilor săi:
– Voi ştiţi, deja, ce e bine şi ce e rău. Dacă aţi pleca în lume, cu siguranţă că aţi şti cum să vă purtaţi, nici nu mă îndoiesc! Dacă, însă, el ar pleca de aici, dintre noi, ce ar face? Asta de ce nu v-aţi întrebat? De ce v-aţi gândit doar la voi? Credeţi că dacă o să-l dau afară, va fi mai bun? Dacă aici, între noi, el nu ştie cum e bine să te porţi, ce va face el în lume? Aşa că, indiferent dacă voi rămâneţi sau plecaţi, el va sta în continuare aici, iar eu voi avea grijă să se schimbe şi să devină un om bun. Iar atunci când va dori şi el acest lucru, cu siguranţă că dintr-un hoţ ocolit de toată lumea, va deveni apreciat şi iubit de toţi cei din jurul său.
Noul venit, când a aflat despre cele petrecute, impresionat de bunătatea înțeleptului, băieţelul care până atunci furase şi le pricinuise atâtea necazuri s-a oprit din furat, fiindcă, aşa cum spusese şi maestrul, de data aceasta EL era cel care dorea din tot sufletul să fie mai bun. Oare nu e dovada supremă de compasiune atunci când îi dorești binele și îl ajuți pe cel care ți-a greșit? http://filedelumina.ro/

littlebutterflies

Reclame
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cand judecam o persoana, nu putem salva relatia

  1. childagain zice:

    Draga mea, pilda aceasta e atât de simplă, dar atât de profundă ! Ehei, noi toți am avut parte în viață de ”colegi care furau”. Ne furau din adevărul nostru, din iubire, din sufletul nostru… Și, poate că nu i-am alungat pe dată, așa cum au voit acei tineri călugări… ci am avut răbdare atât cât am putut ! Doar că, oricât de luminat ar fi un om, el nu are iubirea și răbdarea lui Dumnezeu. Oameni fiind, de la o vreme obosim… atunci când trec anii, și nici un semn de schimbare nu se arată ! Până la urmă, poate că expresia românească ”lasă-l în plata Domnului”, e cea mai nimerită. Adică, nu îi alungăm, dar dacă noi am obosit, pur și simplu ne retragem, și Îl lăsăm pe El, sau pe Ea, să îi învețe în locul nostru.
    Mulțumesc încă o dată pentru tot, am înțeles că ai pus pilda aceasta aici cu un scop !

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.