Persoane care deplâng mai degrabă suferinţa decât păcatul

Niciodată nu-i putem schimba pe cei de lângă noi. Să ne oprim să jucăm roluri de victimă, salvator sau persecutor. – ieromonah Hrisostom Filipescu

Există mulţi care nu reuşesc să ı̂nţeleagă adevărata natură a pocăinţei. Multora le pare rău că au păcătuit şi chiar realizează o schimbare evidentă a vieţii, pentru că se tem că greşelile proprii vor aduce asupra lor suferinţe. Dar nu aceasta este pocăinţa, aşa cum o ı̂nţelege Biblia. Acele persoane deplâng mai degrabă suferinţa decât păcatul. Aceasta a fost ı̂ntristarea lui Esau când a văzut că pierduse pentru totdeauna dreptul de ı̂ntâi născut. Balaam, ı̂nspăimântat de ı̂ngerul care stătea ı̂n calea lui cu sabia scoasă, şi-a recunoscut vina, de teamă că ı̂şi va pierde viaţa; dar nu a fost o pocăinţă adevărată, o reală părere de rău pentru păcat, nu a fost o schimbare a motivaţiilor, nici o repulsie faţăde ceea ce este rău. Iuda Iscarioteanul, după ce L-a vândut pe Domnul său, a strigat: „Am păcătuit, căci am vândut sânge nevinovat”.

Mărturisirea lui Iuda a fost smulsădin sufletul său vinovat de o conştientizare teribilă a faptului că este condamnat şi de aşteptarea plină de teamă a judecăţii. Consecinţele pe care urma să le suporte ı̂l umpleau de teroare, dar ı̂n sufletul lui nu era o durere profundă, zdrobitoare, pentru faptul că Il trădase pe Fiul cel neprihănit al Lui Dumnezeu şi Il negase pe Sfântul lui Israel. Faraon, sub influenţa plăgilor trimise de Dumnezeu, şi-a recunoscut păcatul numai pentru a scăpa. Toţi aceştia au deplâns rezultatele păcatului, dar nu le-a părut rău pentru păcatul în sine.

Atunci când inima se supune influenţei Duhului Sfânt, conştiinţa este trezită, iar păcătosul ajunge să ı̂nţeleagăceva din profunzimea şi sfinţenia Legii Lui Dumnezeu, care este temelia guvernării Sale ı̂n ceruri şi pe pământ. „Lumina… care lumineazăpe orice om, venind ı̂n lume”, pătrunde ı̂n cămările tainice ale sufletului şi dezvăluie ı̂n mod clar lucrurile ascunse ale ı̂ntunericului. Simţământul vinovăţiei pune stăpânire pe minte şi pe inimă. Păcătosul este conştient de dreptatea Lui Dumnezeu şi este cuprins de groază la gândul că stă, ı̂n starea lui de vinovăţie şi ı̂ntinare, ı̂naintea Aceluia care cercetează inimile. El înţelege iubirea Lui Dumnezeu, frumuseţea sfinţeniei, bucuria curăţiei morale; el doreşte să fie eliberat de păcat şi readus în legătură cu Cerul. – Ellen G. White CALEA CĂTRE HRISTOS

Reclame
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Persoane care deplâng mai degrabă suferinţa decât păcatul

 1. Marian zice:

  ” Teama de Domnul este inceputul intelepciunii ” asa incat nu ma voi apuca s a plang de mila acelor nebuni care si-au zis in sufletul lor ca : NU EXISTA DUMNEZEU !!! Adica DREPTATE , IUBIRE …LUMINA ….VIATA caci….asta inseamna DUMNEZEU !!! ” Faceti ca aceasta CREDINTA sa va calauzeasca pe calea cea ingusta , care duce prin portile catatii in marele viitor fara seaman , nemarginit , nemasurat d e slava care este pregatit pentru cei rascumparatio ” E.G. Withe Profeti si Regi . Este cel putin a treia oara cand vad numele lui E.G.Withe pomenit intr-un comentariu la dv.stra pe blog . Intrebare { legitima cred eu } : sunteti sau ….aveti vreo legatura cu Biserica Adventista d e Ziua a Saptea ??? Va multumesc anticipat pentru raspuns . Pacea Domnului !

  • ” Vedeţi să nu dispreţuiţi pe vreunul din aceştia mici, că zic vouă că îngerii lor, în ceruri, pururea văd faţa Tatălui Meu, Care este în ceruri” (Matei 18, 10) mai multe detalii la despre noi.

   • Marian zice:

    Sincer …chiar imi pare rau ca m-ati inteles gresit : n-ar fi fost nici un bai daca erati membra a Bisericii Adventiste de Ziua Saptea , Biserica Crestina si recunoscuta de Statul Roman inca din 1947 { deci din cea mai neagra perioada a comunismului , perioada d e inceput a comunismului in Romania } drept una dintre Cultele Oficiale din Romania . Am pus acea intrebare doar pentru ca … am vazut c-ati citat din E.G. Withe . Oricum…mii d e scuze daca v-am suparat prin intrebarea-mi poate …prea indiscreta .

   • Nicidecum, Domnul Hristos ne cauta pe toti. Imi place aceasta carte…doar atat. Va imbratisez.

 2. Ileana zice:

  Un gand bun pentru o noapte binecuvantata! 🙂 pupici! ❤


Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.