O pereche de mâini

Doi părinţi aveau un băiat, care, de la o vreme a început să meargă pe căi rele. Toate sfaturile, mustrările şi pedepsele tatălui n-au ajutat la nimic. În cele din urmă, tatăl l-a alungat de acasa. Însă mama a păstrat legatura cu el prin scrisori. Într-o vreme, mama s-a îmbolnăvit greu. Văzând că i s-apropie sfârşitul, doctorul a spus că i se poate împlini orice dorinţă. Atunci soţul a întrebat-o dacă nu are vreo dorinţă pe inimă. – ,,Da, am una” zise bolnava. – „Care?”. – ,,Să-mi mai vad odată băiatul.” – „Atunci, cheamă-l!” – „Nu, cheamă-l tu!” Şi tatăl dădu telegrama aceasta: „Vino numaidecât! Mama ta e pe moarte”. Cum primi telegrama, băiatul şi porni spre casa. Când fu la uşa, nici nu mai bătu, ci intra buzna în odaia unde ştia că zace mama lui. Acolo găsi pe tatăl său veghind la căpătâiul ei. Când se văzură toţi trei, rămăseră muţi câteva clipe. Făcând cele din urmă sforţări, mama se ridica în sus, lua cu o mână mâna soţului ei şi cu alta pe a băiatului ei şi le împreună. Apoi căzu pe perna şi muri. Atunci fiul nu se mai putu stăpâni şi, izbucnind în plâns, zise către tatăl său: „Tata, iartă-mă!”. Tatăl îl iertă şi-l îmbrăţisă plângând. Moartea mamei a împăcat pe fiu cu tatăl.

butterfly-desi-glitters-75Acest lucru l-a făcut şi Domnul Iisus Hristos, când a murit pe cruce în locul nostru, pentru păcatele noastre. Moartea Lui a făcut pace între om şi Dumnezeu. De aceasta pace are parte oricine îşi cunoaste cu durere starea de vrăjmaşie şi de neascultare faţă de Dumnezeu, o osândeşte ca pe un lucru îngrozitor şi doreşte din tot sufletul să iasă din ea. Unui astfel de om căit, i se vesteşte că împăcarea s-a făcut atunci când Domnul Hristos a murit pe cruce pentru noi, căci păcatele fiind ispăşite prin moartea Lui, avem pace cu Dumnezeu, dacă noi credem lucrul acesta. Cine crede în ce a făcut Domnul Iisus pentru noi, ia în dar iertarea şi este astfel mântuit şi împăcat cu Dumnezeu. Într-un astfel de suflet, în locul vrăjmaşiei, vine dragostea de Dumnezeu şi ascultarea. Cine însă nu-şi cunoaşte nici vrăjmaşia inimii faţă de Dumnezeu şi nici ce a făcut Domnul Iisus ca să ne împace cu Dumnezeu, acela rămâne mai departe în starea de vrăjmaşie şi de păcat; dar îşi va plânge amar aceasta stare o întreagă veşnicie în locul de chin. Ce neghiobie! Acest vierme de pe pământ pe care-l calci în drum cu piciorul şi l-ai omorât, această molie pe care o strângi puţin între degete şi nu mai este – şi aşa este omul – să se semeţească până acolo încât să fie vrăjmaş lui Dumnezeu! Împotriva cui vii să lupţi tu, omule? Pe cine dispreţuieşti tu? Pe cine urăşti tu? Cui îi eşti tu vrăjmaş?

butterfly-desi-glitters-75Dar tu, iubite cititor? Eşti tu împăcat cu Dumnezeu? Ai primit tu Jertfa de pe Golgota ca făcută pentru tine? Ai pace cu Dumnezeu? Prin neascultarea ta, prin nepăsarea ta, prin multele tale păcate, ţi-ai dat pe faţă vrăjmaşia ta faţă de Dumnezeu. Acum ce ai de gând să faci? Vrei să rămâi mai departe în starea ta de vrăjmaşie şi să pieri pe veci? Sau vrei să te opreşti şi să începi o viaţă nouă?

Daca ai fi fost pedepsit dupa păcatele tale, de mult ai fi fost în locul de chin. Dumnezeu a avut însă milă de tine şi nu te-a lăsat să pieri. Înţelege că această milă şi răbdare arătată faţă de tine este spre binele tău. Opreşte-te deci de pe calea pe care mergi şi preţuieste dragostea lui Dumnezeu arătată în moartea pe cruce a Domnului Hristos! Ia iertarea pe care ţi-o dă în dar şi iubind pe Cel ce te-a iubit El mai întâi, urmează Lui, ascultând în totul de El!

Apostolul Pavel scrie aceste cuvinte pe care nu trebuie să le uităm niciodată: „Dumnezeu ne-a împăcat cu Sine prin Iisus Hristos… Noi dar ca nişte trimişi împuterniciţi ai lui Hristos, ca şi cum Dumnezeu însuşi v-ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte în numele lui Hristos: împăcaţi-vă cu Dumnezeu”. Şfârseşte deci cu vrăjmaşia faţă de El! Pune capăt nepăsării! Ia lucrurile în serios şi nu te mai lăsa purtat de gândiri uşuratice! Pentru sângele care a curs pe crucea Golgotei pentru tine, El este gata să te primească, să te ierte şi să facă din tine un om nou; iar aceasta, chiar de astazi, chiar de acum.

butterfly-desi-glitters-75Citeşte şi reciteşte aceste rânduri, până ce adevărul cuprins în ele va pătrunde în inima ta şi te vei îngrozi de starea de vrăjmaş lui Dumnezeu; apoi, îndreptându-ţi privirile spre jertfa de pe Golgota a Domnului Hristos, vei afla în ea împăcarea ta cu Dumnezeu; după aceea, ca om iertat şi împăcat cu Dumnezeu, porneşte pe o cale nouă, în care El să-ţi fie mereu viu în suflet şi în faţa ochilor tăi, pentru ca de El să asculţi în gând, în vorbă şi în faptă. Aşa ajungi un om nou şi ai parte de fericirea celor ce au pace cu Dumnezeu. – Înv. Ioan Marini

O pereche de mâini a construit muntele, o pereche de mâini a format marea,
O pereche de mâini a făcut soarele și luna, fiecare pasăre, fiecare floare, fiecare copac,
O pereche de mâini a format văile, oceanul, râurile și nisipul,
Aceste maini sunt atât de puternice, asa incat, atunci cand viata nu merge bine,
Pune credința ta într-o pereche de mâini…
O pereche de maini a vindecat bolnavii,
O pereche de maini a inviat mortii,
O pereche de maini a calmat furtuna marii,
Si mii de oameni au fost hraniti,
O pereche de maini a spus TE IUBESC,
Si aceste maini au fost rastignite.
Aceste maini sunt atât de puternice, asa incat, atunci cand viata nu merge bine,
Pune credința ta într-o pereche de mâini…

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la O pereche de mâini

 1. Annelise zice:

  Greșeală existențială: oamenii sunt mai impresionați de moarte decât de viață. Vedem în moarte un sacrificiu. Și nu este. îi respectăm pe morți pentru că nu mai trăiesc. Și nu e drept.
  Dacă acest Dumnezeu e atât de mare și bun, nu cred că ne-a oferit viață numai pentru a putea muri.

  • Este foarte important sa lamurim despre a cui moarte este vorba , a corpului fizic ? dar Noi nu suntem defapt acest invelis material si deci nu suntem muritori , asa cum ne imaginam .Trebuie sa ne straduim sa ne mantuim pentru a fi vesnici in imparatia LUI.

 2. Pingback: O pereche de mâini | Trezire divina | radupopescublog

 3. Aliosa zice:

  Buna dimineata !
  Multumesc pentru LIKE ! 🙂
  Cea mai mare multumire pentru mine ar fi fost,
  De lasai ca amintire un coment pe al meu post
  Legat de viitorul presedinte ce TARA o va conduce
  In urmatorii cinci ani ce ne poate duce
  Inainte sau inapoi functie de cine va castiga
  Presedintia ROMANIEI si va desemna
  Premier al TARII care, fost-a mandra si bogata
  Iar acuma-i draga Doamna, furata si blestemata !!!
  Cu stima,
  Aliosa.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s