Rodește în luminã

Cerul ia aminte la orice cuvânt rostit de gura ta omule. Pãmântul la fel. Numai tu nu iei seama ce vorbești? Cei din cer te aud. Cei de pe pãmânt te vãd – ce vorbești și ce faci. Numai tu nu te cutremuri? Atâția se îngrozesc ce vorbești. Numai tu omule, nu?… A ține seama de trecut, este o mare înțelepciune. Nimeni nu se va putea îndrepta niciodatã în viitor dacã nu-și va aduce aminte ca sã tragã învãțãturã din cele petrecute mai demult. Toatã istoria trecutului este o carte plinã de învãțãminte, de care orice om care vrea sã ajungã bine, trebuie sã ținã seama cu grijã…..Scoalã-te și vino la soare. Soarele îți va da luminã și sãnãtate, voioșie și claritate, vigoare și lãrgime. Hristos te va lumina și te va face luminos, vino și tu oricare ai fi, care trãiești în întunericul pãcatelor, al deziluziilor, al falsitãților și al necredinței. Scoalã-te și vino și vei fi luminat de Hristos. Iar dacã ai venit, rãmâi în luminã, și umblã în luminã, și rodește în luminã… Și vei deveni și tu luminos, ca o parte din El. – Traian Dorz, din ”Pãșunile Dulci ”

– Judec mult. Ce să fac ca să evit aceasta?
Eu i-am spus:
– Când vrei să vorbeşti despre cineva, gândeşte-te că el este prezent acolo. De exemplu, când tu eşti prezent, nimeni nu te judecă; când nu eşti acolo, se poate să fii judecat din cap până în picioare. – Patericul atonit – Arhim. Ioannikios Kotsonis

Apele mării sunt sărate, grozav de sărate şi, cu toate acestea, peştii din ele nu sunt săraţi. Trăiesc o viaţă întreagă într-o apă sărată şi totuşi nu au un gust sărat. Aşa e şi creştinul cel adevărat. Trăieşte în lume, dar nu se dă după „duhul acestei lumi”, ci, cum zice Mântuitorul: „Voi în lume sunteţi, dar nu sunteţi din lume”. În duhul care stăpâneşte această lume, un creştin adevărat îşi Păstrează firea lui cea deosebită, firea lui „cea duhovnicească”. O viaţă întreagă trăieşte în lume, dar nu se dă după „modele” lumii, ci îşi trăieşte viaţa lui cea duhovnicească. Aşa faci şi tu, cititorule? – Părintele Iosif Trifa din “600 Istorioare religioase”

„Daca nu putem fi buni, sa incercam sa fim macar politicosi”. – Nicolae Steinhardt

Reclame
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Rodește în luminã

  1. Pingback: Rodește în luminã | radupopescublog

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s