Avuția ta pune-o în slujba Lui

Adevãrata înțelepciune începe omul sã o aibã numai când își ridicã ochii cu smerenie și cu închinare spre Dumnezeu recunoscând cã de la El și cã ale Lui – sunt toate! ….Nu toți oamenii pot fi bogați pe pãmânt, dar cei care au avuții, nu le au prin meritul lor, ci numai prin mila și prin îngãduința lui Dumnezeu. De aceea ele ar trebui sã fie puse în slujba Lui….Un dar al milei lui Dumnezeu este cã cineva s-a nãscut în sânul unei familii avute…Cu cine s-ar fi judecat el dacã nu se nãștea acolo, ci în coliba unui sãrac, sau în cortul unui țigan nomad? De aceea fiule al bogatului, fii recunoscãtor numai lui Dumnezeu pentru avuția ta – și pune-o în slujba Lui….Orice om care se bucurã de o stare deosebitã, sau de un bun deosebit, de la Dumnezeu, – trebuie sã se smereascã înaintea Lui cu atât mai mult decât ceilalți semeni ai sãi, cu cât a primit un avantaj mai mare, și de un dar mai deosebit, ca al altora. – Traian Dorz

(…) Să nu creadă cineva că evanghelia ne-ar învăţa că trebuie să urâm avuţiile şi să le dispreţuim. O, nu! Dar cere evanghelia să nu facem un idol din ele; să nu le iubim mai mult decât pe cele sufleteşti; să nu ne înecăm în spinii lor. ,,Tot cel ce iubeşte pe tată sau mamă – tot cel ce iubeşte lumea – mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine“. ,,Bogăţia de ar curge, nu vă lipiţi inima de ea, ,,căci unde este comoara voastră, acolo este şi inima voastră. Dar greşeala creştinilor de azi e tocmai aici. Comoara de care se lipeşte inima noastră sunt averile şi plăcerile. Iubim mai mult cele lumeşti decât cele sufleteşti; iubim mai mult lumea decât pe Domnul. Evanghelia ne pune şi pe noi neîncetat la hotarul mântuirii sufleteşti, dar, vai, cât de puţini pot trece acest hotar, pentru că oamenii iubesc mai mult lumea decât pe Domnul şi sufletul lor. A fi un creştin adevărat înseamnă a trăi o viaţă predată cu totul Domnului. A fi un creştin adevărat înseamnă a merge pe urmele Domnului orice ar fi să pierdem şi orice ar fi să se întâmple. A fi un creştin adevărat înseamnă ca toată comoara noastră, toată dragostea şi bucuria noastră să fie scumpul nostru Mântuitor. A fi un creştin adevărat înseamnă să-L ai pe Domnul de Stăpân şi Poruncitor în casa ta şi în viaţa ta. Să-I dai Lui cheile de la toate încăperile tale: de la casă, de la cămară, de la pod, de la pivniţă, de la inimă, de la lada cu bani etc.
(…) Totul merge bine până le dai oamenilor „sfaturi morale“, Dar îndată ce-i chemi să plece pe urmele Domnului, s-a gătat. Vai, ce lucru grozav este acesta! Creştinii de azi caută mântuirea în afară de Hristos, în afară de o viaţă trăită cu El. Dar mântuirea se poate afla numai într-o viaţă trăită cu El şi predată cu totul Lui.

Un biet călător sărac ceru sălaş la casa unui bogat zgârcit.
– Mergi de aici, se răsti bogatul, căci doar casa mea nu-i un han la drumul mare pentru călători!
– Îngăduie-mi, te rog, răspunse săracul, să ţi pun trei întrebări şi apoi voi pleca în drumul meu.
Cine a locuit aici înainte de dumneata?
– Tata.
– Dar înainte de dânsul?
– Bunicul.
– Şi, după dumneata, cine va locui aici?
– Fiul meu.
– Precum se vede, zise săracul, aici în casa asta nu stă nimeni de statornicie. Se duc unii şi vin alţii. Nişte călători sunteţi şi dumneavoastră, iar casa asta e un han în care ar trebui să primiţi şi pe cei săraci.
Cuvintele săracului străpunseră inima bogatului zgârcit. Din acea clipă, n-a mai respins pe săraci, ci s a făcut un izvor de milă şi milostivire pentru ei. – Părintele Iosif Trifa

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Avuția ta pune-o în slujba Lui

  1. Pingback: Avuția ta pune-o în slujba Lui | radupopescublog

  2. ELENA zice:

    AMIN,DOMNUL NOSTRU CERESC SA NE SCHIMBE VIETILE SA LE FACA DUPA VOIA LUI SI SA DEA TATAL NOSTRU CERESC SA INTELEGEM ACEST MESAJ .

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s