Sa-i vedem pe oameni aşa cum i-a văzut El

cherry

„A sti sa taci e o virtute mai mare decat a sti sa vorbesti”. – Sf. Ambrozie

(…) Credinciosul, care umblă prin credinţă, se bucură că Dumnezeu îi acopere ochii. Cu îndrăzneală şi sigur de biruinţă, el se ţine strâns de mâna atotputernică a lui Dumnezeu şi astfel poate să treacă şi prin adâncuri întunecoase, prin valea umbrei morţii, unde nu se vede nici apă şi nici pajişte verde; şi totuşi nu se teme, fiindcă ştie că Dumnezeu este cu el; toiagul şi nuiaua Lui îl mângâie. El ştie că Dumnezeu îl iubeşte şi că-l va ridica din ţărână, ca să-l aşeze pe scaunul de domnie. Acelaşi lucru îl putem spune şi despre simţiri. Credinciosul umblă prin credinţă, nu prin simţiri. Credinţa şi simţirile sunt două lucruri deosebite. Credinţa nu este totuna cu simţirea. Cine începe să facă din ceea ce simte măsura cu care-şi măsoară viaţa lăuntrică, se înşeală.

Cineva a zis pe bună dreptate: „Simţirile sunt ceea ce este zahărul pentru laptele copiilor sau toiagul pentru bolnavul care încă nu poate să meargă. Simţirile sunt ce era curtea la templul din Ierusalim, pe când credinţa este ce era locul prea sfânt. Simţirile ţin de pământ, de firea pământească din noi, pe când credinţa ţine de Dumnezeu şi de cer. Simţirile se ocupă cu ele înseşi, credinţa se ocupă cu Hristos. Simţirile privesc înăuntru şi în jos, pe când credinţa priveşte în afară şi în sus; simţirile ne lasă în întuneric şi în îndoială, pe când credinţa ne duce la lumină şi la pace. Cine stă în credinţă a ieşit din ameţeala simţirilor şi se încrede în Dumnezeu.
(…) Care este starea ta? Vrei să te răsfeţi în simţiri? Cauţi mereu să vezi ceva? Dacă aceasta este starea ta, atunci nu stai în credinţă. – Ioan Marini, din vol. “Gânduri creştine”

“Să nu confundăm iubirea dumnezeiască niciodată cu iubrea firească. Cea dintâi ne înalţă pe aripi ca de vultur spre cer, până la întâlnirea cu Cel ce este Izvorul Iubirii şi al tuturor darurilor cereşti. Cea de-a doua însă ne conduce, de cele mai multe ori, la păcat, aruncându-ne în prăpastia iadului”
“A iubi pe aproapele înseamnă să renunţi la tine însuţi; ori aceasta este cu neputinţă omului firesc şi nenăscut de Sus. Numai avându-L pe Hristos-Domnul şi trăind cu El şi în El îi vom vedea pe oameni aşa cum i-a văzut El. Numai în starea de înoire duhovnicească duhul ne îndreaptă spre oameni, ca, prin viaţă înduhovnicită, să-i atragem la Hristos-Domnul.” – Cornel Rusu, din cartea:”Casa sufletului tău”

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Sa-i vedem pe oameni aşa cum i-a văzut El

 1. calinakimu zice:

  Eu nu cred ca este posibil asa ceva…”NOI”…nu putem vedea decat ca „noi”…Cum VEDE EL…nu are nici un inteles pentru noi.Aaa, ca ne putem imbunatatii, creste, deveni…asta da…dar de aici la o asemenea „pretentie”…
  Mai mult decat atat…fiecare trebuie sa vada cu ochii LUI…nu cu „lentile”, oglinzi sau prin ochii altora. Fiecare suntem unicate si trebuie sa ne manifestam ca atare.
  Ce spune Cornel Rusu…este de comentat. Ce stie el despre iubirea dumezeiasca?
  Ce vorba este aia…”prapastia iadului”…Fratilor…gata cu bau, bau-ul…
  Viata induhovnicita…bla,bla…Imi pare nespus de rau ca trebuie sa spun asa ceva…Haideti sa vorbim de fapte, de ce ce petrece, de REALITATE si sa lasam vorbele „mari”, inaltatoare. Vorbele sunt vuvuzele care vor sa ascunda REALITATEA.
  Religia nu inseamna „inchizitie”. Omul a ajuns sa fie blamat condamnat, dispretuit pentru ignoranta sa. A i se aminti ca este pacatos, ca este atras de simturile carnii, ca este un nenorocit demn de dispret…este o BLASTFEMIE. Omul pacatos sau nu este creatie DIVINA. Cei care blameaza sunt ca cei care arunca cu piatra in femeia adultera…
  Este usor de vorbit de pe un piedestal asumandu-ne dreptatea divina, vorbind in numele ei…
  Sa trecem la actiune, sa vedem ce este de facut, cum ne putem intrajutora „omeneste”, nu cu sfaturi „divine” si vorbe de impumut.
  Si inca o data…Iisus ne-a vazut cu mult mai buni decat ne vedem noi…deoarece EL ne-a iubit.

 2. Pingback: Sa-i vedem pe oameni aşa cum i-a văzut El | radupopescublog

 3. adorcristy zice:

  Reblogged this on Armonii de veghe.

 4. Nicostrate zice:

  Sarut mana ,multumesc din suflet ,va pup si imbratisez cu tot dragul !!! ❤

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s