Suntem “in sah” ?

Cunoasteti momentul acela in jocul de sah cand Regele se apropie de Tura pentru a face schimb de locuri intre ele? Acel moment numit rocada pe care si noi, oamenii il folosim in acelasi joc in ale carui piese suntem, numit viata? Exista oameni pe care am fi putut jura ca nu ii vom parasi niciodata la fel de bine cum exista oameni pe care nu am fi vrut sa ni-i apropiem nicioadata. Si totusi am facut-o. In ambele cazuri. Mai mult sau mai putin constienti. Le putem opune oare rezistenta tuturor acelor Nebuni care au intrat pe diagonala in vietile noastre? Sau Regilor si Reginelor care asteapta sa intre in sufletele noastre? Sau Turelor ale caror miscari directe si uniforme ne pot conduce catre cele mai interesante experiente in lectiile noastre de dezvoltare personala?

Cu totii suntem martorii unei rocade ale oamenilor din viata noastra. Si oricat am incerca sa i ne impotrivim, sa-i schimbam cursul sau sa o neglijam, pur si simplu nu vom reusi. Ma intreb care sunt criteriile dupa care Universul ne scoate in fata mereu aceiasi oameni. Si mai ales ma intreb care este numele acelui fenomen care ne aduce in prim plan o serie de invataturi prin intermediul oamenilor pe care poate nu i-am fi ascultat niciodata. Oare cum este posibil ca timp de 3 ani sa trecem pe strada unul pe langa altul si abia in urma acestei perioade de timp, sa reusim sa avem un schimb de replici? Sau oare cum ajunge cel mai “obraznic” elev sa ne devina invatator? Sau oare cum este posibil sa ajungem sa iubim omul care altadata ar fi fost pe lista lui “Asa NU”?

Si mai ales, ce creaza toata aceasta rocada in sufletul nostru? Ne atentioneaza ca suntem “in sah” si ne propune sa fim mai atenti data viitoare? Sau oare eram mat demult si noi inca mai speram sa fim castigatori? Toti acesti oameni, toti acesti ochi mai mult sau mai putini limpezi, toate aceste maini care se intind spre noi, toate aceste vorbe rostite spre noi…toate acestea, ce facem cu toate acestea? Cum ajungem sa nu ne pierdem pe noi insine printre toate aceste mutari bruste? Si cum ajungem sa ne reechilibram in urma unor avalanse de oameni care tot schimba temperatura sufletului nostru? http://www.damaideparte.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Suntem “in sah” ?

 1. lili zice:

  Cu multe dintre lucrurile spuse în videoclipuri nu sunt de acord.
  La primul, adevărat este doar decalogul.
  La ultimul aș vrea să precizez că nu artele marțiale îi schimbă pe copii astfel, ci televiziunea și programele lipsite de valoare, manipulatorii. Apoi, mediul familial, apoi mediul de altă natură.
  În ceea ce privește alegerile pe care le facem, de cele mai multe ori sunt influențate de anumite conjuncturi care s-au creat deja. Să le zicem… întâmplări? Eu aș zice că sunt programe. 🙂

 2. childagain zice:

  Nu am avut timp să urmăresc videoclipurile, dar textul este minunat, și foarte adevărat ! Așa este, în viață apar multe rocade neașteptate, eu am trăit asta… Și în bine, și în rău.
  Contează numai dacă la final vom fi în șah, sau vom reuși mutarea salvatoare. 🙂

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s