Nu e meritul meu, e doar mila Domnului

„Sezi in chilia ta si chilia ta te va invata toate.” – Sfantul Vasile cel Mare

De ce Doamne, la numai 41 de ani ai ingaduit sa chemi la Tine, mama a trei prunci…? De ce Doamne, ai ingaduit la numai 46 de ani, cancerul sa smulga din mijlocul a cinci copii pe singurul lor parinte? Atunci cand ai chemat la Tine pe tatal acestor cinci copii, in urma cu doi ani, am crezut ca mama le va putea fi sprijin si ajutor, insa nu am stiut ca dupa numai doi ani, ai sa o chemi si pe ea… Acum cinci copii sunt doar in grija Ta Doamne. Stim ca Tu niciodata nu gresesti, chiar daca nu intelegem acum. Doamne sunt in mintea noastre atatea nedumeriri, dar iarta-ne te rugam pentru caci stim nu avem nici un drept sa punem intrebarea „DE CE”.
Nu avem drept sa te intrebam nici de ce o fiinta plapanda de numai cinci luni, se zbate intre viata si moarte si chimoterapia ii face viata calvar, pentru ca un cancer la ficat incearca sa o distruga… Doamne cat necaz este in lume…..!!! Ma intrebam de ce….? Insa intrebarea nu este, „de ce ei”….ci „de ce eu, de ce noi”?
De ce eu sunt sanatoasa…? De ce tu esti sanatos sau sanatoasa…? Puteam fi oricare dintre ei si totusi, nu suntem. Dau slava Domnului pentru asta si Ii multumesc de mii de ori. Nu e meritul meu, nu e meritul tau, e doar mila Domnului. De ce ei..? Adeseori suntem tentati sa acuzam si poate trece prin mintea cuiva, „sigur a facut ceva…de-asta l-a pedepsit Dumnezeu”. Gresit, niciodata sa nu ne grabim sa facem asemenea afirmatii, pentru ca noi nu cunoastem planul lui Dumnezeu. Prin boala lor sau prin moartea lor, Dumnezeu va fi proslavit. Cum…?
Acum nu stim, insa la momentul potrivit vom sti. Imi amintesc raspunsul, Domnului Iisus- Dar Iisus, când a auzit vestea aceasta, a zis: „Boala aceasta nu este spre moarte, ci spre slava lui Dumnezeu, pentru ca Fiul lui Dumnezeu să fie proslăvit prin ea.” http://maiexistaosansa.blogspot.ro/

”Cel mai mult să vă temeţi să nu se piardă sau să nu se clatine cumva încrederea unuia faţă de celălalt. Aici este temelia vieţii conjugale fericite.” – Sf. Teofan Zăvorâtul

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.