Te simţi dezamăgit(ă)?

“Ciclonul poate sa distruga un oras, dar nu poate sa dezlipeasca nici macar o scrisoare, sau sa desfaca un nod de ata.” – Paul Valery

Ştiu, scumpe mame şi femei, că multe dintre voi purtaţi răni adânci în inimi, răni care v-au străpuns inimile sensibile şi care v-au lăsat cu cicatrici pe care nu le veţi putea uita. Simţiţi că nu mai puteţi avea încredere în soţ, fiindcă v-a rănit de atâtea ori. Oamenii v-au judecat de multe ori greşit şi au fost nopţi la rândul în care lacrimile au fost singurele mângâieri care v-au atins obrazul. Ştiu că nu e uşor, să te lupţi cu viaţa cotidiană de mamă şi de soţie. Să speli chiuvetele pline cu vase, să faci mâncare, să împături mormane de haine şi apoi.. să nu fii apreciată. Să ţi se spună că doar la asta eşti bună şi că nu poţi face mai mult, să ţi se reproşeze că hainele nu sunt suficient de aranjate în dulap şi că mâncarea e prea sărată. Nu te simţi dezamăgită? Nu ţi se pare că nu-ţi iese nimic bine?

Şi totuşi… există Cineva care zâmbeşte când vede cum te străduieşti să faci un nou fel de mâncare pentru soţul tău, Cineva care îţi dă tărie să cari coşurile cu cumpărături atunci când oftezi sătulă şi care este cu tine în fiecare moment al vieţii tale. El îţi poate satisface cele mai adânci nevoi ale sufletului tău, cele pe care nici cel mai minunat bărbat din lume nu le poate cunoaşte… şi El te iubeşte mai mult decât oricine! Vreau să-ţi spun că eşti perfect poziţionată în locul în care te afli şi eşti echipată cu calităţile necesare ca să fii folositoare acolo. Eşti soţia potrivită pentru cel de lângă tine, mama perfectă pentru copiii tăi. Chiar dacă de multe ori ţi se pare că ei vorbesc chineză şi tu altă limbă. Chiar dacă uneori îţi vine să laşi totul baltă şi doreşti să fugi undeva departe. Draga mea, bucură-te de ceea ce ai acum. Nu mai regreta prezentul gândindu-te ce bine a fost „pe vremuri”. Nu-ţi vei face bine, nici ţie, nici celor care aşteaptă dragostea ta. Zâmbeşte mai des şi fă totul cu iubire, căci tu eşti sufletul casei tale! Aşa că nu mai fi amară ca o lămâie, ci dulce ca o căpşună. Străduieşte-te să fii frumoasă. Să fii veselă. Să fii o femeie sfântă.

Nu te lăsa influenţată de toate teoriile feministe atât de populare, ci rămâi acolo unde eşti. Slujeşte, iubeşte, dăruieşte, zâmbeşte. Poate că oamenii nu vor aprecia tot ceea ce vei face, însă să ştii că Dumnezeu este Singurul care te apreciază cu adevărat şi care te ajută să mergi înainte. El este cel mai minunat încurajator care poate exista în viaţa vreunei femei, fiindcă El înţelege atât de bine inima ei complicată şi… o iubeşte. În ciuda imperfecţiunilor. Aceasta este dragostea pe care fiecare fată o visează- ca cineva s-o iubească exact aşa cum este ea. Dumnezeu… numai El ne poate iubi în adevăratul sens al cuvântului într-un asemenea mod.
Aşa că, data viitoare când vă veţi simţi nevaloroase, amintiţi-vă că adevărata voastră valoare nu este preţuită doar pe 8 Martie… ci în fiecare clipă a vieţilor voastre de Acela care o cunoaşte, şi numai El o poate face cunoscută soţilor şi copiiilor voştri. Aşa că, simţiţi-vă în fiecare zi minunate, frumoase şi valoroase! http://intrebarileinimii.blogspot.ro/

Pe Iisus Hristos trebuie mai întâi să-L afli aşa cum a aflat fiul cel pierdut pe tatăl lui, când s-a întors din calea rătăcirii şi a căzut plângând în braţele lui. Şi, cât a trăit, nu s-a mai depărtat de el. Din căile păcatelor şi tu trebuie mai întâi să te întorci la El, să cazi în braţele Lui şi, luând iertare, să rămâi cu El până la sfârşitul vieţii tale. Când astfel L-ai aflat pe Domnul, atunci nimeni şi nimic din această lume nu-i în stare să te mai abată de pe urmele Lui. Când astfel L-ai aflat pe Domnul, atunci te ţii de El şi trăieşti clipă de clipă în legătură cu El. Când astfel L-ai aflat pe Mântuitorul, atunci capeţi un dar, capeţi o nespusă putere sufletească să poţi merge după Mântuitorul, biruind păcatele. Când astfel L-ai aflat pe Domnul, atunci te poţi şi „lepăda de tine”, adică te laşi de plăcerile şi patimile cele rele, ca să rămâi cu Domnul. Când astfel L-ai aflat pe Domnul şi ai plecat cu El pe drumul vieţii, atunci toate plăcerile acestei lumi ţi se par gunoaie şi te lepezi cu grabă de ele, ca să poţi merge cu Domnul. – Părintele Iosif Trifa

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Te simţi dezamăgit(ă)?

 1. amalia zice:

  Multumesc…invataturile sunt bine venite oricind ,la orice ora din zi sau noapte…pt mine a venit mingiierea la timpul potrivit…ne trebuie incurajare,ne trebuie mingiiere..si cu toate astea unele femeii sunt atit de nepretuite…Sa crezi ca poti urca muntele singur e o inselaciune…sa crezi ca poti privi viata ca pe o singuratate e o minciuna…si cu toate astea aceste flori se sting usor in necredinta, in ura,respingere de sine…E grea aceasta povara..cine nu trece pe acolo nu poate intelege si nici simti durerea din inima celuilalt, mai ales cind ii sunt inselate toate trairile….si totusi o mica speranta ma e, mingiierea Domnului care nu inseala niciodata, care iubeste neconditionat…sa-mi ajute durerii si necredintei mele….

  • amalia zice:

   Asa e..nu se urca singur dar uneori asteptam ca paminteni sa fie si aici jos cineva care sa ne tina de brat si printr-o unire profunda sa urcam acel munte…poate asteptarile mele sunt prea mari dar…existenta mea pe acest pamint a fost mereu si mereu singura, purtind in palme si picioare acel munte si acele valuri care mai facut acum sa fiu mai slaba, sa cedez necredintei mele…dar sper cu ajutorul Domnului sa revin din nou cu forte mai mari….Multumesc…zi de zi dechid e-mailul cu nerbadare sa primesc mesajele de la tine care imi dau forte sa lupt pt o noa zi…sunt mesaje minunate cu mustrari si binecuvintari

 2. Dragele mele surori, traiti acum si aici , trecutul nu mai serveste decat ca , experienta , pe care era necesar sa o avem pentru a fi ceea ce suntem .
  Respectul de sine si iubirea spiritului propriu va aduce cu siguranta iubirea si respectul celor din jur si va rezolva majoritatea problemelor provocate de diferentele sau mai exact de deosebirile dintre noi . Nimeni si niciodata nu va putea sa faca asta in locul nostru , oricat am crede ca ni se cuvine .
  Va doresc din suflet intelepciune si sa fiti fericite bucurandu-va si apreciind ceea ce va fost sortit sa aveti .

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s