Intreaga planeta este casa ta si toti oamenii apartin familiei tale

Vladimir Volegov - Amintiri

“Ar trebui sa incercam sa traim asa fel incat, daca s-ar pierde Evanghelia, numai privindu-ne cineva, ea sa poata fi scrisa din nou.” – Mitropolitul Antonie al Surojului

Luptandu-se pentru libertate, omul tinde sa creeze multe legaturi care il inrobesc. Cautand companie, poate descoperi ca e singur. Luptand pentru pace, arunca scanteile razboiului. Exista o batalie constanta intre fortele negative si cele pozitive. Omul se vede pe el insusi ca pe un individ separat de intreg, preocupat in exclusivitate de bunastarea lui proprie si, in cel mai fericit caz, de bunastarea propriei sale familii, a comunitatii sau a natiunii. Aceasta atitudine conduce la distrugerea planetei. Cand va intelege Omul ca intreaga planeta este casa sa si toti oamenii apartin familiei sale? In cele din urma, omul ar trebui sa se trezeasca. Va inceta sa mai traiasca in iluzie si va trebui sa vada realitatea: o realitate vizibila doar cu ochii sufletului. Fiecare din cele patru brate ale crucii – poate fi vazut ca unul dintre cele patru elemente (foc, aer, apa si pamant). Bratul elongat care se extinde in jos, pamantul, simbolizeaza viata in planul material.

Fiecare om este raspunzator pentru bucuriile si tristetile lui; de paradisul sau iadul in care traieste. Nimeni nu poate scapa de consecintele comportamentului sau, bune sau rele. Va veni vremea ca fiecare sa se confrunte cu rezultatele actiunilor sale indreptate asupra altora sau asupra vietii insasi. Omul se judeca si se pedepseste singur. Iisus a spus: ,,Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau.’’. Iubindu-l pe Dumnezeu, iubim totul si pentru ca Dumnezeu este in fiecare si in orice lucru, nu putem sa facem rau altei fiinte sau lucru fara sa ne prejudiciem pe noi insine. Numai printr-o sincera introspectie individul poate ajunge la o intelegere de sine, reala si este capabil sa recunoasca si sa aprecieze valoarea experientelor oferite de viata.
Atunci cand personalitatea curenta este purificata, se obtine adevaratul respect de sine. Pe masura ce personalitatea unui individ devine aliniata cu adevarata sa natura interioara, individul isi da seama de puterile mari pe care I le-a oferit Dumnezeu Tatal. Apoi, el poate folosi aceste daruri in mod constient si in serviciul vietii si al omenirii.
Dumnezeu a amplasat in interiorul nostru o cheie. Aceasta cheie este inima noastra si inima noastra este central iubirii. Cu aceasta cheie putem deschide usile spre cele ceresti si spre slava vietii. Daca vrem sa vedem lumile de dincolo, trebuie sa o facem in Spirit. Corpul nostru material nu poate suporta vibratiile Iubirii infinite. In lumile Spiritului totul se supune Legii divine a Iubirii. Omul trebuie sa se identifice cu nucleul sau-Arhetipul Omului Celest-pentru a obtine armonia universal. El se va uni constient cu frecventele eterne ale Arhanghelilor, Fecioarei Maria si Logosului Hristic. Pe masura ce puterea Spirit-Suflet-Sinelui straluceste prin intermediul personalitatii curente, el va cunoaste adevarul si va fi liber. Atunci cand omul este capabil sa ajunga in centrul fiintei sale, inima vietii si a creatiei, atunci va sti sa actioneze pe calea adevarata, care este calea iubirii. Adevarul revelat trebuie sa fie transpus in practica de zi cu zi. – P.Th.Atteshli http://lupulalb.wordpress.com/

Ah, câtă trufie ascunsă avem în noi! Spunem: „Asta știu; de asta n-am nevoie; asta nu-i pentru mine; asta e de prisos; în privința asta nu sunt păcătos.” Câtă cugetare nu după Dumnezeu, ci după mintea noastră! – Sfântul Ioan de Kronstadt, În lumea rugăciunii

În timpuri de mult uitate, trăia un rege care conducea o ţară prosperă.Într-una din zile, acesta s-a dus să viziteze unul dintre cele mai îndepărtate colţuri ale regatului său. Când s-a întors la palat a început să se plângă de cât de tare îl dureau picioarele întrucât a fost prima datã când a străbătut o cale atât de lungã iar drumul a fost stâncos şi dificil. Prin urmare s-a decis să ia măsuri. A poruncit oamenilor săi să acopere fiecare drum din întreg regatul cu piele. În mod cert va fi nevoie de mii de piei de vite şi va costa o uriaşă sumă de bani. Unul dintre slujitorii săi înţelepţi a cutezat însă să-i spună regelui: “Măria ta, de ce să cheltuiţi fără folos atâţia bani. Mai bine porunciţi să vă taie o bucată mai mică de piele cu care să vă acoperiţi picioarele”. Regele a fost mai întâi surprins, dar într-un final a acceptat să-şi facă lui “încălţări” cu care să poată străbate toate drumurile grele ale regatului.

Nu mai aştepta ca lumea să se schimbe aşa încât să îţi fie ţie mai uşor, mai bine. Întoarce-ţi privirea către tine, investeşte în tine. Drumul în viaţã nu a fost şi nici nu va fi vreodată facil. Dar dacă te “dotezi” corespunzător îi vei putea face faţă cu succes.

„Rugaciunea este mijlocul prin care se revarsa în sufletul nostru lumina” – Vladimir Lossky

VLADIMIR_VOLEGOV - Poesia

picturi de Vladimir Volegov

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s