Păzeşte-te de păcatele cele mici, ca să nu cazi în cele mari

Inima mea este plină de
bucuria Misterului.
Inima mea răspândeşte
o mie de valuri.
Fiecare celulă
prinde aripi
şi zboară deasupra lumii.
Fiecare caută
miile de chipuri ale Preaiubitului.
O, Preaiubitule,
ia-mă cu tine!
Eliberează-mi sufletul!
Umple-mi-l cu iubire şi
eliberează-mă din cele două lumi.
Dacă îmi dau inima oricui altcuiva,
dar nu Ţie,
aruncă-mă în foc!
O, Preaiubite,
distruge tot ce vreau,
tot ce fac,
tot ceea ce am nevoie.
Distruge orice
mă îndepărtează de Tine.
Nimeni nu înţelege şi eu sunt uluit:
El, Cel pe care nimeni nu Îl poate cuprinde,
cum de poate fi
cuprins în inimă? – Rumi

„Intelepciunea adevarata nu sta in discutii si vorbe invatate, ci in smerenie”. – Fericitul Augustin

“Mila imi e de tine, dar de mine mi se rupe sufletul”… Rolul de “vai de mine” se potriveste oricui indiferent de rasa, nationalitate sau educatie. Autovictimizarea este un sport la scara planetara si este suficient sa asculti ce au de spus oamenii din jur despre ei insisi. Durerea lor este mai durere, tristetea lor seteaza standardul pentru indicele de tristete mondiala. Boala, necazul, durerea si suferinta sunt cotate la bursa de emotii si unii castiga altii pierd caci in unele zile tristetea este mai bine cotata decat durerea, iar indicele de nemultumire creste cand vremea de afara nu este asa cum ne-am fi asteptat sau cand oamenii nu ne indeplinesc asteptarile
Pretindem ca iubim fara sa stim sa fim iubire, pretindem ca daruim fara sa stim sa fim daruire… pretindem ca suferinta noastra este cea mai dura si mai nedreapta si in felul acesta atragem asupra noastra tot felul de intamplari mai putin placute, caci mentalizand durerea o invitam in viata noastra, ii deschidem poarta mintii si de aici pana la instalarea ei comoda in viata noastra nu mai este decat un pas. Avem ceea ce meritam, avem lucrurile pe care le chemam constient sau inconstient, lucrurile pe care le hranim iresponsabil cu gandurile si trairile noastre, cu fricile, cu asteptarile cu judecatile…
Cand esti iubire … esti fara sa astepti nimic, fara sa judeci si fara sa reprosezi, fara sa suferi si fara sa te lamentezi… abia atunci cand toate acestea dispar din mintea ta… stii ca iubesti cu adevarat pana atunci totul este doar un expozeu al marelui EU crezandu-se Zeu iubitor si indurator! Cand esti iubire uiti sa mai fi suferinta, uiti sa mai fi durere sau tristete… esti pur si simplu un dans…
Oamenii dragi noua nu trebuie sufocati cu reprosuri si sfasiati cu sentimente de vina pe care le cultivam in ei, ucisi cu mila pe care o daruim fara sa ne-o ceara nimeni. Nu de mila este nevoie in lumea asta … ci de iubire lucratoare, de mana intnsa catre o alta mana si de umarul care se aseaza firesc pentru a fi pat pentru odihna lacrimilor… Nu de mila care taie aripi e nevoie, nu de mila care paralizeaza si raneste cu superioritatea binevoitoare a Egoului , ci de momentul acela in care EU devine firesc TU, cand semnul PLUS al Crucii eliberatoare vine intre oameni si ii aduna facandu-i sa fie si altceva decat un unu stingher!

… cuvinte ca cele de mai sus denota un fel de iubire… dar nu sunt venite din iubire… caci tot ceea ce vine din iubire… tace si straluceste peste lume intru mare si vesnica bucurie!
De multe ori spunem “as muri fara tine” “mor de dragul tau”, dar de prea putine ori auzim: ” Traiesc vesnicia langa tine”. In relatiile noastre punem mereu moartea inainte si astfel incet incet pana si relatiile mor. De ce facem asta? De ce moartea, anihilarea pe care o dorim totala ne este mai draga de cat viata aceasta atat de plina de arome si bucurii? De ce ne este usor sa murim unii pentru altii, dar nu sa traim unii langa altii? De ce ne este mai usor sa fim victime ale Egoului decat un Sine puternic si incredintat de divinitatea lui?

Acela care te face sa traiesti deplin …. acela care te face sa iti doresti cu ardoare sa traiesti pur si simplu… acela nu iti cere sa mori… acela care nu iti cere nimic… nici macar sa il iubesti… acela este THE ONE…
Chiar asa… tu pentru cati oameni ai cobori in iad pentru a-i scoate de acolo… sau macar pentru a le tine companie ca sa le treaca vesnicia mai usor? Ai in inima macar un asemenea om?
Acela care te face sa traiesti deplin …. acela care te face sa iti doresti cu ardoare sa traiesti pur si simplu… acela nu iti cere sa mori… acela nu iti cere nimic… nici macar sa il iubesti… acela este THE ONE…
Chiar asa… tu pentru cati oameni ai cobori in iad pentru a-i scoate de acolo… sau macar pentru a le tine companie ca sa le treaca vesnicia mai usor? Pentru cati oameni ai face asta dar nu din mila ci din sentimentul ca amandoi impreuna puteti birui iadurile si vesniciile? Ai in inima macar un asemenea om?

* Să-i iubeşti şi să pătimeşti împreună cu cei săraci, ca şi tu să fii miluit de Dumnezeu.
* Să nu-i mustri pe cei care au întristare în inimă, ca să nu fii pedepsit cu acelaşi toiag şi căutând pe cineva care să te mângâie, să nu afli pe nimeni!
* Aminteşte-ţi că şi tu ai trup de ţărână şi fă binele tuturor, fără deosebire.
* Mai presus decât toate virtuţile este dreapta socoteală.
* Să nu mustri pe nimeni pentru greşeala lui, ci să te consideri răspunzător pentru toate, chiar şi pentru greşeala aproapelui.
* Mai bine să fii dispreţuit, decât să dispreţuieşti pe altul. Mai bine să fii nedreptăţit, decât să nedreptăţeşti.
* Să nu locuieşti împreună cu omul mândru, ca să nu piardă sufletul tău harul Sfântului Duh, şi astfel să devină sălaş al patimilor viclene .
* Cel care fuge de slava cea deşartă a lumii, unul ca acesta simte în sufletul său slava veacului ce va să fie.
* Urăşte odihna şi traiul bun, ca să-ţi păzeşti gândurile tale netulburate.
* Fereşte-te de întâlnirile cele multe şi îngrijeşte-te de sufletul tău, ca să-ţi păstrezi liniştea sufletească.
* Păzeşte-te de păcatele cele mici, ca să nu cazi în cele mari.
* Îţi este mai de folos să înviezi sufletul tău din patimi, cugetând la cele dumnezeieşti, decât să înviezi morţi.
* Mulţi oameni au făcut lucruri minunate, au înviat morţi, s-au ostenit să-i aducă pe cei înşelaţi la calea mântuirii şi alte minuni mari. Mulţi oameni au fost povăţuiţi cu ajutorul lor la cunoaşterea de Dunmezeu. Mai târziu, însă, aceştia care au înviat morţi, au căzut în patimi de ocară, ungând astfel sufletul lor. Prin aceasta, prin faptele lor păcătoase ce s-au făcut arătate, ei au smintit pe mulţi. În realitate ei erau cei bolnavi şi în loc să se îngrijească de sănătatea lor sufletească, au ieşit în marea lumii acesteia ca să tămăduiască şi să mântuiască sufletele altora, pierzând astfel nădejdea ce o aveau în Dumnezeu şi sufletele lor.
* Cel care se scârbeşte de înşelarea şi răspândirea minţii în cele lumeşti, vede înlăuntrul inimii sale pe Stăpânul şi Domnul său.
* Pentru ca Dumnezeu să ia în considerare virtuţile noastre, trebuie ca ele să fie însoţite de înfrânare trupească şi de conştiinţă curată.
* Mai bine să locuieşti împreună cu vulturii decât cu cel lacom şi nesăţios.
* Mai bine să trăieşti împreună cu cel infirm şi cu cel neînsemnat, decât cu cel mândru.
* Mai bine să fii prigonit, decât să prigoneşti; să fii răstignit, decât să răstigneşti; să fii nedreptăţit, decât să nedreptăţeşti; să fii clevetit, decât să cleveteşti.
* Îndreptăţirea de sine nu are loc în viaţa creştinilor şi nu este cuprinsă nicăieri în învăţătura lui Hristos.
* Dacă iubeşti blândeţea, vei avea pace în sufletul tău. Iar dacă te vei învrednici să dobândeşti pacea, te vei bucura în orice încercare.
* Dumnezeu rabdă toate neputinţele noastre, însă nu-l suferă pe cel care tot timpul cârteşte, ci îl pedepseşte ca să-l îndrepte.
* Gura şi inima care în fiecare încercare Îi mulţumesc lui Dumnezeu, primesc binecuvântarea Lui şi harul dumnezeiesc.
* Harului dumnezeiesc îi premerge smerita-cugetare, iar pedepsei, cugetarea semeaţă.
* Atunci când viaţa ta este după Dumnezeu, să nu te întristezi pentru necazurile şi relele tale pătimiri, căci Dumnezeu ţi le va ridica într-o bună zi. Să nu te temi nici de moarte, pentru că Dumnezeu a pregătit bunătăţile cele viitoare ca să te facă mai presus de moarte. – Pr. Iustin Parvu

1237911_665785763439947_1610992851_n

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s