Această lume este o şcoală şi ai venit aici ca să înveţi

” Se zice ca timpul trece . Timpul nu trece niciodata ! Noi trecem prin timp ” ! – Garabet Ibraileanu.
Această lume este o şcoală şi ai venit aici ca să înveţi … poti spune ca s-a terminat vacanta mare…

Viaţa nici nu te binecuvântează, nici nu te pedepseşte. Ea colaborează cu tine pentru a te ajuta să te trezeşti la adevărul a ceea ce eşti. Viaţa este învăţătorul tău; ea îţi oferă un continuu feedback, o continua corecţie, dar tu nu alegi să asculţi…
Dacă încerci să găseşti forma perfectă – serviciul perfect, relaţia perfectă – vei fi mereu frustrat. Lumea nu oferă perfecţiunea în această privinţă; ea îţi oferă pur şi simplu oportunitatea de a evolua şi de a te schimba.
Dacă te uiţi în jurul tău, vei vedea multe căi deschise autoexprimării; unele îţi vor cere să te adaptezi. E ok, e bine să fii adaptabil, e bine să înţelegi că acelaşi lucru poate fi spus şi făcut în multe feluri. Desprinde-te de ideile tale preconcepute, fiecare moment este nou şi fiecare situaţie cere ceva diferit de la tine. Fiecare experienţă ce vine spre tine te va întreba dacă eşti dispus să nu te mai cramponezi, dacă eşti dispus să ai încredere, dacă eşti dispus să păşeşti afară din timp.
Lumea nu-ţi poate oferi o viaţă stabilă şi previzibilă; toate lucrurile din lume se află într-un proces de schimbare, nimic nu e stabil şi previzibil. Nimic nu-ţi va oferi altceva decât securitate temporară. Gândurile vin şi pleacă, relaţiile încep şi se termină, trupurile se nasc şi pier. Iată tot ce îţi poate oferi lumea: evoluţie, schimbare, caracter tranzitoriu al lucrurilor.
Ca să pricepi ceva din această lume, trebuie să înveţi să priveşti dincolo de formă, către intenţia creativă; fii receptiv la intenţia aflată în spatele modului de exprimare a unei persoane şi vei vedea mai clar ce înseamnă aceasta pentru ea. A privi dincolo de formă este un alt mod de a spune “priveşte dincolo de propriile tale idei preconcepute“.
Ca să-l vezi pe semenul tău aşa cum este el în realitate, trebuie să priveşti dincolo de prejudecăţile tale despre el. Dacă vrei să-l cunoşti, trebuie să te apropii de el, să-ţi deschizi inima şi să-l întrebi care îi este intenţia.
Fiecare situaţie din viaţa ta îţi oferă oportunitatea de a căpăta o mai mare apropiere de ceilalţi şi o mai mare libertate. Dacă vrei să găseşti adevărul, priveşte înăuntrul tău, priveşte-ţi propriile intenţii. Atunci nu este cu putinţă să interpretezi greşit intenţiile altuia. Până nu vei înţelege că oricine este bun, îţi va fi greu să găseşti bunătate în tine însuţi sau în alţii. Renunţă la judecăţile pe care vrei să le faci, căci ele nu sunt altceva decât un atac lipsit de sens împotriva cuiva a cărui bunătate nu o poţi vedea.
Nu există fiinţă umană care să nu merite iertarea şi iubirea ta. Fiecare judecată pe care o faci despre aproapele tău vădeşte cu mare precizie ceea ce urăşti sau nu poţi accepta la tine însuţi; nu urăşti pe cineva decât în cazul în care îţi aduce aminte de tine însuţi…
Această lume este o şcoală şi ai venit aici ca să înveţi; a învăţa înseamnă a face greşeli şi a le corecta. A învăţa nu înseamnă a face tot timpul ceea ce este bine; dacă ai face tot timpul ceea ce e bine, ce nevoie ar mai fi să vii la şcoală?
Nu încerca să fii perfect, este un ţel nepotrivit; doreşte în schimb, să recunoşti fiecare greşeală pe care o faci, ca să poţi învăţa din ea. Perfecţiunea vine spontan şi fără efort numai atunci când spui adevărul, când renunţi la dorinţa de a-i impresiona pe alţii, când îţi abandonezi falsa mândrie.
Împărtăşeşte altora din experienţa ta, dar nu cauta să le-o impui, căci nu ştii ce nevoi au alţii şi nu este treaba ta s-o ştii; aminteşte-ţi de ceea ce este bun în aproapele tău şi în tine însuţi, recunoaşte-ţi greşelile şi fii tolerant faţă de greşelile pe care le fac alţii. – Paul Ferrini

„Bagati de seama, iubirea e criteriu de judecata!” – Parintele Arsenie Papacioc

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Această lume este o şcoală şi ai venit aici ca să înveţi

 1. Foarte adevarat.Imi prinde bine, ca din cand in cand ,cineva binevoitor,sa -mi aduca aminte ca viata e scurta si nu merita s-o risipesti cu sentimente negative.Multumesc..o duminica placuta sa aveti.

 2. Aliosa zice:

  Omul cat traieste invata !

  O duminica placuta !
  Aliosa.

 3. Multumiri ,am ascultat cu drag . O duminica inaltatoare

 4. ane zice:

  De curand a venit o prietena de la Ierusalim a fost in perelinaj la locurile sfinte impreuna cu un grup de prieteni. Mi-a povestit ca pe Muntele Tabor s-a aratat un nor care parea ceva deosebit, au ridicat cu toti mainile spre cer si au facut poze. Am vizionat si eu pozele, in acel nor apar „entitati” (cap de omeni unele mai mari altele mai mici) , aceleasi „entitati”apar si in Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim dar, mai putine. Am fost si eu acolo in anul 2008 am plecat din Egipt intr-o excursie organizata in care eram 6 romani si 3 autocare cu rusi, escortati de soldati inarmati, a fost o aventura …care s-a terminat cu bine.

 5. ane zice:

  O zi binecuvantata!

  • childagain zice:

   Și eu am simțit din prima clipă că acest film este adevăr, și nu ficțiune. Cele descrise acolo mi se păreau chiar normale, aproape mă și miram că trebuie să vorbim despre ele. 🙂

 6. ceddy7 zice:

  Ma bucur ca exista asemenea blog-uri si ca ati accesat blogul lui gyuri!La scoala vietii suntem deopotrjva invatacei si invatatori.Cu drag,Gyuri Pascu

  • Ma bucur si eu ca existam si ca nimeni niciodata nu va reusi sa ne stearga gandul sau simtirea si sa ne duca intr-o lume a tenebrelor si a uitarii colective. Impreuna suntem si mai puternici . Multumiri maestre !

 7. Pingback: Această lume este o şcoală şi ai venit aici ca să înveţi | dragoste si inocenta

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s