Observa preocupările tale predominante zilnice

 

„Cel care are cu adevarat cuvantul lui Hristos, poate sa inteleaga si tacerea Lui”. – Sfantul Ignatie din Antiohia

”De la început am avut sentimentul destinului, ca și cum viața îmi fusese dăruită de către soartă și trebuia împlinită. Asta mi-a dat siguranță interioară și-cu toate că nu mi-am putut-o dovedi vreodată-dovada a venit ea spre mine. Eu n-am avut nicio certitudine. Certitudinea m-a avut pe mine!”-Carl Jung afirma, și bine zicea. E și părerea mea.

Cum ajungi să te cunoști pe tine și să dobândești încredere în Sinele tău cel mai înalt?

Pornești întâi de la a observa preocupările tale predominante zilnice: alocarea interesului nevoilor fizice, ignorarea celorlalte –spirituale, intelectuale, ori emoționale, se întâmplă? Aceasta conduce adesea la suferință și la așternerea unui strat de uitare asupra cine ești tu cel/cea adevărată, ca ființă.

Cunoașterea Sinelui celui mai înalt al tău facilitează deschiderea de oportunități nebănuite, de creștere și activează abilitatea ta de a-ți materializa dorințele. Iată de ce important e să dai la o parte strat de uitare, să faci spre tine-ca Sine veritabil- un pas ceva mai mare.

Chiar dacă acum te situezi pe calea înțelegerii acestui Sine minunat și înalt care ești- ia-ți timp să discerni asupra existenței conștiinței tale înalte.

Partea din tine care crede că ești definit/ă de ceea ce obții, ceea ce ai sau ceea ce câștigi, eul care arată că tu atâta poți- presupune desiguri și ceva delimitări. Te-ntreb cât poți? Tu unde te-ai oprit?

Sinele înalt vine să depășească aceste convingeri limitate și să arate, dacă ești dispus/ă să vezi, că poți-din ușurință să te situezi pe calea sănătății, a succesului și a fericirii.

Ai să începi-desigur cu pași mici dar siguri.

Întâi depășești asimilarea -care te scoate puțin din confort- a noului Sine. Și reușești foarte bine, întrucât te simt aici cu gândul, citești și sunt convinsă că reușești să înțelegi că potențialul tău e uriaș și așteaptă doar o descătușare.

”Dacă ți s-ar cere să începi să folosești o nouă ordine de acțiune pentru spălatul pe dinți sau ștersul cu prosopul după duș-s-ar putea să resimți un disconfort, s-ar putea să reușești, apoi să te lași păgubaș/ă. Cu siguranță, tinzi să revii la obișnuință.” Tot ai întâmpina o oarecare opoziție… E un exemplu de comportament simplu care susține ideea că schimbarea produce disconfort din ”Antrenează-ți creierul”, de Joe Dispenza, experiența personală mă îndreptățește să adaug-că în cazul schimbării unor convingeri-disconfortul, înțeles astfel, e semn de succes.

SCHIMBAREA împinge Sinele inferior într-o zonă necunoscută. El nu mai are reper față de care să se definească-e liber, iar libertatea, la început dă o senzație derutantă; dacă încetezi să repeți gânduri, reacții, emoții, organismul intră într-o stare de dezechilibru. Pilotul automat-subconștientul tău- rămâne oarecum..liber-profesionist și nu-i mai ești tu subordonat.

Tu intervii aici cu Încredere și cu un scop bine formulat. E ca un far ce-ți luminează drumul. Știi că ești pe drumul tău, chiar dacă înveți lucruri noi despre abilitățile tale, ce-au stat răbdătoare să le descoperi. Și te bucuri autentic de fiecare pas pe drumul acesta nou.

Este cazul, de la bun început, să decizi să schimbi acele lucruri pe care le consideri ca fiind adevărate despre tine- nu pe toate, ci doar pe acelea care îți comunica- interior- ”tu nu poți/nu se poate”. Reușești și în acțiunea aceasta, fără teamă, căci îți aduci mereu aminte- CEEA CE EȘTI azi a fost creat de concepția ta din trecut despre tine.

Ești decis/ă să produci modificări semnificative în ceea ce privește concepția ta despre tine?

Primești provocarea de a descoperi Sinele tău interior, treaptă înaltă și definiție minunată a celui /celei care ești tu cu adevărat Azi?

Cine ești tu?

Te-ai gândit vreodată câte trupuri ai locuit de la naștere până acum?

Cine e cea/cel care sălășluiește, întâi într-un corp, apoi în altul?

Cu ce ai început? Te-ai aflat la debut într-un trup mai mic –bebe- te numeai, sau pui,cântăreai de la două la patru kilograme, în parametri obișnuiți-orice excepție de la regula aceasta, întărind-ți unicitatea sublimă, încă de atunci.

Treptat, ai lasat în urmă acel trup, pentru a te juca de-a bușilea în alt corp, tot micuț, dar ceva mai mare și sigur diferit. Ai început să mergi, să alergi cât te țineau picioarele-când te-ai simțit stăpân terestru și ți-ai schimbat înfățișarea cu totul.

O vreme ai locuit un trup de copil- a venit vremea ”să te muți din nou”, celulă cu celulă, într-un corp de adolescent… Și tot așa.

Devine evident faptul că tu nu ești totuna cu trupul tău. Eul a rămas, trupul ți s-a schimbat cu ritmicitate.

Dacă-l întrebi pe bunicul sau tatăl tău, pe venerabilul vecin de șaptezeci de ani despre corpul-înfățișarea sa de la vremea când împlinea douăzeci de primăveri- îți poate descrie cu lux de amănunte cum arăta și ce putea să facă, însă trupul respectiv- nu mai e în realitatea sa de azi. Omul în sine există.

”Acel eu pe care și eu îl folosesc pentru a mă descrie nu este atât de încăpățânat să ceară să rămână în același trup.” Wayne Dyer

Fizica cuantică atestă că trupul pe care îl ocupi și care citește aceste rânduri chiar acum este diferit de trupul pe care îl ocupai cu câteva minute înainte. Trupul pe care îl consideri al tău este rearanjat într-o structură creată de o inteligență invizibilă, independentă de părerile tale. Aceasta este natura lumii fizice în care trăim cu toții. ”Toate lucrurile se transformă și nimic nu se oprește vreodată. Nu te poți scălda de două ori în apa aceluiași râu”-cum se exprima filosoful antic Heraclit, cu 2000 de ani în urmă- formulare și astăzi valabilă. Apa râului se schimbă continuu, la fel se transformă și-un copac, și-o veveriță, ori un nor pe cer.

Iata cum ceea ce definește un lucru nu este de natură fizică, ci metafizică.

Și-atunci, ce este real? Un gânditor din vechime, fără să ezite ar răspunde că este real ceea ce nu se schimbă.

Tu trăiești în mijlocul acestor schimbări continue-prin însăși schimbarea atâtor ”temple minunate de locuit”care au fost corpuri ale tale. Știi că există ceva neschimbător în ființa ta-acesta e Sinele tău superior- cel care odată înțeles te asigură că nimic nu-ți este cu neputință în a realiza.

Tu ești o energie: o ființă spirituală infinită.

Gândește-te puțin la asta și remarcă: ce fenomen uluitor!

Poate că ai fost convins de oameni cu intenții bune, că tu, cel adevărat/cea reală ești acel ego; proprietăți, posesiuni, reputație, trofee, conturi, toate fiind aspecte ale unei lumi în perpetuă schimbare.

”Cine sunt eu? Sunt o ființă infinită.” găsește Wayne Dyer să fie de acord cu înțelepți ai omenirii precum Neville, U.S. Andersen. Iar eu subscriu.

E posibil ca ”scânteia divină” permanent sălășluind în tine să fie descoperită, chiar dacă a fost ignorată până acum? Firește. E acolo.

Acel CEVA pe care nu îl detectezi cu ajutorul simțurilor tale, ”dar care face ca inima să-ți bată, părul să-ți crească, plămânii să respire. Te-ai obișnuit ca toate acestea să vină de la sine, în timp ce te concentrai asupra trupului tău.”-W. Dyer

Da, poți face din acea scânteie sursa ta zilnică de putere. Acum ți-ai amintit de ea, știi că există, rămâne să o cultivi, să o sporești.

Imaginează-ți-vizualizează chiar acum scânteia aceasta din tine, sporește-i progresiv lumina, iubește-o, concentrează-ți ATENȚIA asupra ei- simte cu fiecare zi, cum crește, acolo, înlăuntrul tău. Făclia aceasta e călăuza vieții tale împlinite!

Sinele tău superior e o parte a Sursei universale care cuprinde totul. Ea nu se află în afara ta. Tot ce ai de făcut este să te aliniezi cu această esență divină, să gândești ca ea, să simți ca ea, să te porți ca ea.

Aceasta este cheia unei vieți cu dorințe împlinite: să dai o șansă naturii tale divine.

Așa poți:

Să te oprești de mai multe ori din ceea ce faci într-o zi și să te întrebi: de unde provin dorințele care mă determină acum să acționez? E sinele inferior? E Sinele cel mai înalt?
Ego-ul se hrănește cu dorința de câștig, cu setea de a judeca. Sinele înalt e IUBIRE, e GENEROZITATE, e PACE INTERIOARĂ. Nu înseamnă că renunți complet la natura egoului tău, ci doar că îl ții bine în echilibru, deții tu controlul asupra spiritului tău. Petrece timp cu tine și vizualizează mica fărâmă, cum crește în strălucire, cum îți luminează mintea, cum ajunge să îți îndeplinească dorințe ale inimii tale curate.

Să treci dincolo de limitele pe care ți le transmit mesajele mentale dirijate de ego, care te-ar defini ca fiind trupul dominat de simțuri.
Să tratezi cu atenție folosirea cuvintelor EU SUNT în conversațiile tale zilnice
Să folosești afirmații : ”Sunt puternic/ă.”

”Sunt mai mult decât par. Toată tăria și puterea lumii se află în interiorul meu.” Zilnic.

Recreează-ți gândurile. Fă-ți din IMAGINAȚIE propriul teritoriu secret.
”Ceea ce simți tu că EȘTI- chiar ești, iar ceea ce EȘTI, îți este dat. Așa că imaginează-ți că acest sentiment care își aparține spune că ți-ai îndeplinit deja dorințele și că ele trebuie îndeplinite.” Neville

Pe măsură ce gradul tău de conștiență, cu privire la originea ta divină sporește, vei face din acest punct adevărul central al vieții tale.

Asumându-ți cunoașterea Sinelui tău cel mai înalt –ajungi să înțelegi și să trăiești viața în virtutea ideii că orice e posibil.

”Pentru a identifica și a realiza SCOPUL pe care ți l-a hărăzit Dumnezeu, nu-ți trebuie decât acordul Lui, atât. N-ai nevoie de permisiunea nimănui altcuiva. Când vei fi pe placul Lui, vei avea pe chip o strălucire, care-i va face pe oameni să se întrebe ce pui la cale. E strălucirea care se naște odată cu descoperirea scopului tău.”- Zig Ziglar

P. S. Un ingredient absolut necesar vieții tale, cu dorințe împlinite- minuni la tot pasul este asezonarea cu Iubire a gândului. În tot ceea ce faci adaugă Iubire.

Este o resursă pe care nimeni nu o poate epuiza- din belșug să-ți fie, în lumina faptelor bune să te îndrume!

Fie-ți viața senină, Sufletul în pace și iubire!http://alegsatraiescazi.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s