Sa fie pace

Ce poti sa castigi pe lumea asta? Ce poti sa iei cu tine? Numele, prestigiul, respectabilitatea? Banii, puterea- ce ? Nivelul de învatatura. Nu poti sa iei nimic. Va trebui sa lasi totul aici. Si în acea clipa vei întelege ca nimic din ce ai posedat nu e al tau; însasi ideea de posesiune este gresita.– Osho

Să fie azi pace înlăuntrul tău. Ai încredere că eşti acolo unde este locul tău, unde e nevoie de tine. Nu uita de posibilităţile infinite care se nasc din credinţa în tine şi în ceilalţi. Foloseşte darurile pe care le primeşti, care îţi sunt date, şi dă în continuare altora dragostea pe care o primeşti. Fii mulţumit/ă de felul in care eşti tu, asa cum eşti. Lasă această înţelepciune să pătrundă adânc, până în măduva oaselor şi dăruieşte sufletului tău cântec, muzică, dans, rugăciune şi libertatea de a iubi. Asta există pentru noi toţi.

În Grecia s-au întâlnit odată trei foşti colegi de şcoală. Unul devenise consilier al președintelui, altul învăţător şi al treilea se făcuse grădinar. Când se aşezară să discute între ei, ajunseră să vorbească şi despre dorinţele pe care le aveau pentru această viaţă, şi chiar şi ei constatară că totdeauna aveau dorinţe pentru ziua următoare, deoarece erau în vârstă şi fiecare zi li se părea drept un dar deosebit`. Îmi doresc pentru ziua de mâine, spuse consilierul, o ceaşcă de porţelan plină cu ceai delicios şi un cal sprinten şi frumos. Nimic mai mult nu-mi doresc`. `Eu, spuse învăţătorul, îmi doresc o ceaşcă plină cu ciocolată topită şi ochi buni pentru a putea citi o carte bună`. `Şi eu, spuse grădinarul, îmi doresc pentru ziua de mâine ca soarele să răsară ca şi până acuma, ca izvorul din care zilnic beau să nu sece şi ca păsările din copacii cu ale căror fructe mă hrănesc să cânte`.
În acea noapte a avut loc în Grecia un mare cutremur de pământ. Când consilierul a vrut să bea ceai a doua zi, nu a putut deoarece ceaşca de porţelan zăcea spartă pe jos. Şi când a vrut să încalece pe calul cel frumos şi sprinten, nu a putut, căci pereţii se prăbuşiseră şi calul muri. Învăţătorului îi merse la fel. Când a vrut să bea ciocolata topită, nu a putut fiindcă ceaşca era spartă. Când vru să citească o carte, nu putu deoarece biblioteca se prăbuşise şi toate cărţile luară foc. Numai grădinarului îi merse altfel. Când se trezi, soarele răsări precum îşi dorise. Când merse la izvor pentru a bea apă, aceasta încă mai curgea şi când merse în grădină, mai găsi pomii cu mere şi pere în picioare, iar în ramurile lor păsările cântau ca mai înainte. De aceea, spune un proverb: „Cine îşi doreşte cel mai puţin și cel mai pe placul lui Dumnezeu pentru a doua zi, acela va fi cel mai fericit”.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sa fie pace

 1. Aliosa zice:

  @ Buna dimineata !
  ” Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
  şi nu ucid
  cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc
  în calea mea
  în flori, în ochi, pe buze ori morminte.
  Lumina altora
  sugrumă vraja nepătrunsului ascuns
  în adâncimi de întuneric,
  dar eu,
  eu cu lumina mea sporesc a lumii taină –
  şi-ntocmai cum cu razele ei albe luna
  nu micşorează, ci tremurătoare
  măreşte şi mai tare taina nopţii,
  aşa înbogăţesc şi eu întunecata zare
  cu largi fiori de sfânt mister
  şi tot ce-i neînţeles
  se schimbă-n neînţelesuri şi mai mari
  sub ochii mei-
  căci eu iubesc
  şi flori şi ochi şi buze şi morminte”

  Lucian Blaga “.
  Aliosa.

 2. childagain zice:

  Minunată pilda de la sfârșit ! Da, așa este, fericit cel ce își dorește cel mai puțin… Dar puținul acesta e atât de relativ ! Poate, ceea ce pentru noi pare mult, sau înseamnă atât de mult, la nivelul universului e doar o picătură, și atunci, de ce n-ar răspunde dorinței noastre ?
  Cât despre dorințele juste, pe placul lui Dumnezeu… niciodată nu putem fi cu totul siguri care sunt acelea ! De obicei, se pare că sunt cele dezinteresate, care aduc câte ceva și celorlalți. Dar, chiar și așa, uneori binele văzut de noi, și cel absolut, nu prea coincid. Binele pe care îl dorim noi celorlalți se poate să fie văzut cu totul altfel de către El.
  Dar, chiar și așa, atunci când nu putem face nici măcar acest bine elementar, când nu ni se îngăduie, tot suferim !

  Mulțumim, e un text minunat, care ne aduce puțină mângâiere !

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s