Crucea fiecaruia dintre noi

MORALA : Nimic din aceasta viata nu este din intamplare! De multe ori dorim sa ne eliberam de Crucea ce ne este de date fiecaruia dintre noi. Dar pentru toate exista un „de ce” si „pentru ce” …Dumnezeu nu ne da niciodata ceva ce n-am putea suporta ….Si daca ne gandim sa scurtam aceste cai, cu siguranta vom avea probleme! –http://fatanevazutaalumii.blogspot.ro/

„Tu însă când te rogi, intră în cămara ta și, închinzând ușa, roagă-te Tatălui tău Care este întru ascuns; și Tatăl tău, Care vede întru ascuns, îți va răsplăti la arătare”. La temelia fiecărei vieți trăite întru sfințenie trebuie să se afle o convorbire vie, statornică, a sufletului cu Dumnezeu, în tainița inimii omului, departe de oameni, față către față cu Dumnezeu dacă se poate spune așa. Întreaga semnificație a rugăciunii constă în această directă, intimă, personală relație a omului cu Dumnezeu, prin care omul are acces la tronul Celui Preaînalt.
Nu încape îndioală că mereu și oriunde ne-am afla suntem în prezența lui Dumnezeu, dar Însuși Hristos ne-a arătat cât de necesar este să ne retragem în singurătatea „cămării” noastre, pentru a ne ruga, iar experiența ne arată cât de folositoare este o asemenea retragere atunci când devine obișnuință. Acolo, în sanctuarul nostru, departe de cele pământești și de cele omenești, vom găsi izvor de apă vie, ne vom potoli setea sufletească, ni se va aprinde cu o ardoare nouă flacăra credinței; acolo vom primi aripi, avântându-ne într-un zbor fără primejdii, peste abisul îndoielilor și păcatului.
Să căutăm singurătatea și Îl vom găsi în ea pe Tatăl nostru ceresc; în lumina feței Sale, având vie conștiința iubirii Sale părintești, vom învăța să ne rugăm. Deși Domnul nu așteaptă de la noi rugăciuni lungi și nu consideră a fi un merit rostirea de vorbe multe, trebuie totuși ca, începând ziua în care ne așteaptă poate nu puține griji și greutăți, să ne întărim, ca la un început de cale, să prindem forțe noi în singurătatea „cămării” noastre.
Acolo Îi vom destăinui și teama că s-ar putea să nu ne meargă din plin în timpul zilei, vom implora binecuvântarea Sa pentru tot lucrul nostru, pentru ca, luminați de lumina Sa, plini de Duhul Său, înarmați cu rugăciuni, să ne avântăm fără frică în întâmpinarea încercărilor la care am putea fi supuși. Să fim convinși că, de fiecare dată când ne înfățișăm înaintea lui Dumnezeu, chiar dacă pentru câteva clipe, vom primi binecuvântare de Sus, iar „Tatăl nostru care vede în ascuns, ne va răsplăti la arătare”.
Când ne credem puternici, atunci suntem mai slabi ca oricând, pentru că, bizuindu-ne doar pe noi nu cerem ajutor de Sus. Dar atunci când recunoaștem a fi slabi și neputincioși, incapabili de a lupta, nepricepuți a lucra, atunci suntem puternici prin acea putere care „întru slăbiciune se desăvârșește”. Suntem cu adevărat puternici, fiindcă ne adresăm lui Dumnezeu, ne rugăm pentru ajutorul Său, pe care El nu ni-l refuză niciodată.
Dar – vai! – deseori, sub pretextul slăbiciunii și nepriceperii, căutăm să ne sustragem de la treburile pe care suntem datori să le facem. Considerându-ne incapabili pentru o muncă utilă, preferăm să trândăvim. N-ar fi mai bine să ne trecem tot lucrul nostru în mâinile Domnului, Care ne va îndrepta cusururile, ne va face să întremăm și să ne refacem, să ne pătrundem de puterea Lui?
El poate săvârși în fiecare clipă această minune, fiindcă „puterea Sa întru slăbiciune se desăvârșește”. Cu nemărginita Sa înțelepciune poate să preschimbe incapacitatea noastră omenească. Apostolul Pavel a înțeles în profunzime această idee, atunci când a spus că se bucură de slăbiciunile sale, simțind că în el poate sălășui puterea lui Dumnezeu și, de aceea, „în strâmtori pentru Hristos (…), când sunt slab, atunci sunt tare” .- http://www.catehetica.ro/

„Cei desavarsiti nu vorbesc niciodata de la ei, ci intotdeauna vorbesc numai ce le da Duhul”. – Sfantul Siluan

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s