Căutați simplitate în viețile voastre

”In comunitate gasim caldura, in singuratate gasim lumina”C.G. Jung

Noi nu suntem creaţi pentru a ne risipi viaţa pregătindu-ne plini de teamă pentru tot ce poate fi mai rău, ci pentru a ne folosi de ceea ce ne oferă viaţa în fiecare moment astfel încât să devenim mai înţelepţi şi să înţelegem că Dumnezeu este bun. Atunci când ne confruntăm cu un eveniment-obstacol care ne stă în cale, noi nu avem de-a face cu un obiect ce nu poate fi mutat din loc sau depăşit, ci cu însăşi înţelegerea noastră legată de respectivul eveniment. Oriunde ne-am afla şi cu orice situaţie ne-am confrunta, noi ne confruntăm de fapt cu propria noastră înţelegere.

Noi privim viaţa prin oglinda conştiinţei noastre şi tot ceea ce vedem în ea – realitatea limitată sau nelimitată din faţa noastră – este determinat de nivelul actual al înţelegerii noastre de sine. Altfel spus, ori de câte ori natura noastră se confruntă cu un obstacol sau cu o limită (de orice natură), acestea sunt ridicate chiar de ea. Egoul care percepe limitarea este una cu limitarea propriu zisă. Aşa se explică de ce nu reuşeşte el să vadă dincolo de acea limitare! El îşi percepe propriile limite!
Pe de altă parte, adevăratul succes spiritual este sinonim cu înţelegerea faptului că în viaţa reală nimic nu se termina fără ca exact în acelaşi moment să se nască ceva nou.

Ceea ce se naşte în permanenţă în noi şi în lumea noastră – amărăciunea sau bucuria – depinde de maniera în care reacţionăm la aceste schimbări care duc mai departe creaţia.
Pe măsură ce viaţa noastră se derulează în timp, iar noi ne confruntăm cu încercări ce ni se par uneori mai mari decât capacitatea noastră de a le face faţă, aceste evenimente ne pun de fapt aceeaşi întrebare: Eşti de acord să te schimbi, să te transformi, astfel încât să manifeşti un potenţial mai înalt?

Astfel de momente ne tulbură profund, din cauza nesiguranţei pe care o trezeşte în noi. În realitate, noi ar trebui să fim profund recunoscători pentru că apar în viaţa noastră, întrucât această experienţă nedorită a realizării limitărilor noastre reprezintă singura modalitate prin care viaţa ne poate întreba dacă dorim să le transcedem sau nu. Aceste momente de incertitudine, în care nu ştim ce va urma, sunt de fapt seminţele sublime ale unei noi ordini care se va instaura în viaţa noastră, cu condiţia să le privim astfel.
Rezistenţa opusă vieţii şi momentelor în care suntem invitaţi să ne vedem aşa cum suntem în realitate (prin testele la care ne supune) determină în mod automat revenirea acestor momente în viaţa noastră.

Noi trebuie să înţelegem că limitările noastre nu aparţin naturii noastre reale. În continuare noi trebuie să transpunem în practică acesta nouă înţelegere, având curajul de a ne elibera de toate acele părţi ale fiinţei noastre care încă se mai cramponează de viziunea lor limitată asupra vieţii.
Adevărata libertate nu reprezintă o realizare, ci o trezire interioară, dublată de participarea noastră la geneza adevăratei vieţi. Noi nu vom putea manifesta niciodată o viaţă nelimitată atât timp cât vom încerca să depăşim obstacolele care ne stau în cale (în viziunea noastră).

Nu mai da vina pe cei din jur pentru lucruri care îţi lipsesc chiar ţie. Adevărata creştere spirituală, cea care te transformă, depinde de ceea ce eşti dispus să oferi, nu de ceea ce ţi se pare că ţi se cuvine.
Adevărata viaţă trăită fără limite este rezultatul unei înţelegeri superioare, care ne permite să realizăm că obstacolele care ne stau în cale fac parte integrantă din Calea noastră. Înţelegerea acestui lucru echivalează cu realizarea faptului că întreaga creaţie a fost concepută pentru noi, la fel cum noi am fost concepuţi pentru a face faţă tuturor evenimentelor care se petrec în această creaţie. – Guy Finley – http://drumuricatretine.wordpress.com/

10 reguli ale devenirii umane in conceptia lui Cherie Carter-Scott:

Lecţia nr. 1: Vei primi un corp. Corpul pe care îl primeşti la naştere este unic şi, indiferent dacă îţi place sau nu, este al tău pe toată durata vieţii. Fii de acord cu el, accepta-l, primeşte-l. Nu vei mai primi un altul, de-a lungul acestei existente pe Pământ.
Iar ceea ce e cu adevărat important, este ceea ce se afla inăuntrul tău, dincolo de trupul fizic. Nu sunt doar vorbe.
Lecţia nr. 2: Ţi se vor da lecţii. Pentru că ai fost trimis în viaţa şi ţi s-a dat un corp, vei primi în continuare şi lecţii. Viaţa este un şir nesfârşit de lecţii din care, indiferent de vârsta, sex, viaţa, timp şi perioade temporale, vei avea de învăţat de fiecare dată. Cu fiecare zi care trece, vei avea câte ceva de învăţat. Cu fiecare zi care trece, vei acumula experienţa de viaţă. Cu fiecare zi care trece, te vei lovi de câte ceva. Vei fi nevoit să înveţi, vei vrea să înveţi. Iar traversarea acestor lecţii, acumularea de experienţa dau, de fapt, sens existenţei tale.
Lecţia nr. 3: Nu există niciodată greşeli. Doar lecţii.Incercarile, reusitele, dar si greselile, fac parte din lectiile pe care le ai de invatat. Victoriile fac parte din lectii. Experientele nefericite si nereusite fac parte din lectii. Greselile sunt iminente, poate chiar necesare, pentru a atinge intelepciunea spirituala.
Este important sa-ti percepi greselile personale, dar si pe ale altora, ca facand parte integranta din procesul de invatare. Este important sa iesi din ele cu fruntea sus si cu zambetul pe buze – zambindu-ti tie, zambindu-le celorlalti, iertandu-te, iertandu-i pe ceilalti, aratand compasiune, aratandu-ti compasiune tie insuti.
Iertarea inseamna stergerea datoriilor emotionale, eliberarea de orice resentiment sau sentiment de vina. Iertarea nu inseamna doar o lectie in plus, ci o lectie invatata, un pas urias spre ceea ce ti-ai propus.
Lecţia nr. 4: Lecţia se repetă, până când este învăţată. Lectiile sunt repetate, pana la invatarea lor completa. Mai mult ca sigur ca asa este. Lectiile se incapataneaza sa revina ostentativ in viata ta, pana cand vei fi capabil sa le intelegi ca atare, pana cand vei intelege ca o greseala nu este un capat de lume, ci doar cel mult o lectie. Provocarile, problemele, nemultumirile, toate acestea vor aparea in mod constant in viata ta, daca nu le percepi ca pe ceea ce sunt. Niste provocari, nemultumiri, probleme, LECTII din care ai intotdeauna ceva de invatat… Eliminarea probemelor inseamna, de fapt, acceptarea cauzalitatii si asumarea propriei responsabilitati pentru ele. Ca sa inveti o lectie, trebuie sa iti asumi greselile invatarii ei. Trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru ele si pentru ceea ce ti se intampla – fara sa cauti vinovati in jurul tau, fara sa gasesti pretexte sau motive pentru nefericirea ta actuala.
Lecţia nr. 5: Nu încetezi niciodată să înveţi. Crezi ca, la un moment dat, vei termina de acumulat lectii si informatii. Crezi, la un moment dat, ca ai invatat tot ce se putea invata. Ca mai mult de atat nu se poate. BA SE POATE. Intotdeauna vei avea ceva de invatat. ALTCEVA. Atata timp cat esti in viata, atata timp cat ai un trup si un suflet si te lasi prins in ritmul vietii, vei avea de invatat. Asta, pentru ca nu exista etapa a vietii tale, din care sa nu ai de invatat. Daca reusesti sa fii flexibil, sa-ti constientizezi punctele slabe, sa te desprinzi de obisnuinta, adaptandu-te schimbarilor, iti vei inlesni cu mult procesul de invatare si drumul catre multumirea de sine.
Lecţia nr. 6: Nu exista un “acolo”, mai bun decât “aici”. Nu exista un “acolo”, mai bun decat “aici” – chiar daca asa pare. Nu exista un “acolo”, mai bun decat “aici”, daca vrei sa fii fericit “ACUM”. Ca sa fii fericit in acest moment, trebuie sa te bucuri de ceea ce ai in acest moment. Trebuie sa extragi din ceea ce ai ACUM, ceea ce este mai bun.
Trebuie sa fii multumit de tine insuti, de punctul in care ai ajuns, de alegerile pe care le-ai facut, fara conditionari. “Ceea ce este” aduce mai rapid fericirea, decat “ceea ce ar putea sa fie”, ceea ce ar putea sa fie in alta parte, in alte circumstante, in alte conditii, langa o alta persoana, intr-un alt timp, poate alta…
Lecţia nr. 7: Cei din jurul tău sunt oglinzi care te reflectă pe tine. Lasa deoparte tendinta de a-i judeca pe ceilalti, de a-i respinge, de a-i iubi, de a-i uri, de a-i tine la distanta. O faci intr-un mod subiectiv, raportandu-te la lucrurile pe care le judeci, le respingi, le urasti sau le iubesti la tine insati. Acceptarea de sine (cu felul tau de a fi, de a simti, de a gandi), asa cum este sinele tau, este o lectie pe care trebuie sa o inveti, ca sa ii poti accepta pe ceilalti, asa cum sunt ei.
Lecţia nr. 8: Doar de tine depinde ceea ce ţi se întâmplă în viaţă. Ceea ce ti se intampla in viata depinde de tine – si doar de tine. Nu este un truism. Alegerea iti apartine. Ai la indemana, la fel ca toti ceilalti, resursele necesare pentru a obtine ceea ce iti doresti de la viata. Startul spre fericire se da de la aceeasi linie. Ca sa reusesti, uneori trebuie sa inveti sa si pierzi, sa lasi sa plece, sa depasesti momente, sa ai curaj, sa indraznesti, sa visezi, sa-ti aduci aminte ca ai putere, sa crezi cu adevarat ca destinul tau depinde de tine.
Lecţia nr. 9: Răspunsurile pe care le cauţi se găsesc, de fapt, înăuntrul tău. Toate raspunsurile pe care le cauti in jurul tau se gasesc, de fapt, inauntrul tau. Asculta-te, stai de vorba cu tine, vezi ce-ti spun instinctele, vezi care sunt cele mai ascunse dorinte ale tale, vezi care sunt sentimentele tale cele mai profunde. Ai incredere in ceea ce iti spun toate si ai incredere in tine. Lasa-le sa te inspire. Lasa-le sa te transforme. Iti pot furniza cel mai precis si corect raspuns pe care l-ai primit vreodata.
Lecţia nr. 10: Vei uita toate aceste reguli, la naştere.

Părintele Paisie spunea că: Oamenii din ziua de astăzi și-au îngreunat viețile întrucât nu se mulțumesc cu lucrurile mărunte, ci caută mereu tot mai multe bunuri materiale. Însă aceia care vor să aibă o viață duhovnicească adevărată trebuie ca mai întâi să se mulțumească cu puțin. Dacă își simplifică viața, fără prea multe griji și supărări, nu numai că se vor elibera de problemele lumești dar vor avea mai mult timp pentru viața spirituală. Altfel se vor obosi încercând să urmeze spiritul epocii, își vor pierde liniștea și vor câștiga doar tulburare.

Cercetaţi-vă viața și căutați toate acele lucruri care nu sunt necesare, care nu fac decât să complice ceea ce ar putea fi simplu.

Părintele ne dă exemplul simplu al unui om care l-a chemat la el acasă. Când a ajuns a observat că bărbatul s-a descălțat și pășea cu grijă cu pe vârful degetelor. Acesta l-a întrebat: De ce mergi aşa? El a răspuns: Nimic, păşesc ușor să nu stric parchetul.

Vedeţi cât de uşor este să ne complicăm viaţa? Decorăm, facem curat, ne chinuim să facem bani ca după aceea să redecorăm, și toate acestea numai pentru a păstra niște aparențe. La fel este și în cazul hainelor, pasiunilor, vacanțelor, etc. Cum rămâne cu activitățile în care ne implicăm copii? Acestea ne țin ocupați aproape la fel de mult ca și ei. Cum rămâne cu timpul pentru atelierul de arta de acasă împreună cu mama sau tata, așa cum îmi amintesc eu din copilărie, pentru culesul merelor, pentru construirea machetelor de mașini de curse, pentru cățărat în copaci sau statul pe vițele ce au crescut deasupra lor uitându-ne la cer și întrebându-ne cât de înalt este? În ziua de astăzi avem totul programat iar asta nu face decât să ne complice viețile, să ne îndepărteze de la fericire provocând greutăți financiare și din ce în ce mai mult stres pentru a le putea face față. Bucuria este înlocuită cu succesul, care adesea nu este decât o bucurie temporară. Căutați simplitate în viețile voastre și veți descoperi acolo Împărăția lui Dumnezeu.- http://www.doxologia.ro/

Sa strig de fericire mi-as dori
Atunci cand lumea mi-i se arata
Iubesc natura ,viata ,stii?
Nu m-as mai satura vreodata.
Cand vad cum soarele zambeste
Si luna draga imi trimite in soapta
Sufletul tot se rascoleste
Si nu vreau s-adorm niciodata.
Imi place tot ce e creat
Creat din dragostea cea pura
Caci ea emotie mi-a dat
Mi-a dat invatatura.
Iubesc si ploaia si seninul
Si umbra si vantul ce bate
Si valul iubesc si nisipul
Caci dragostea,Ea e in toate.
Cand vad copacii cum se-ntind
Din jos, pana la soare
Imi vine din suflet sa strig,
Iubirea, sfarsit n-are.
Tu cauti cu inversunare
Nu stii unde-i frumosul
Descoperi ca nimic nu doare
Gasesti care ti-e rostul
Caci viata are un secret,
Lasa-ti sufletul sa zboare,
Sa nu iubesti nicicand discret
Ca Ea, iubirea nu te doare…
As vrea sa strig de bucurie
Vazand ca Totul ma invata
Cand stiu ca umbre ce le vad
Imi dau sperante in viata.
Deschide ochii si-ai sa vezi
Ca viata-i minunata
Priveste sus ,chiar de nu crezi
Priveste,El ti-arata…
Sa ai curajul ca sa crezi
Cand vantul te mangaie
Sa ai curaj doar si-ai sa vezi
Ca totu-i armonie.
Deschide ochii si-ai sa simti
Din zori si pana-n seara
Ca-ti vei dori si tu sa strigi
Si nu ultima oara .
CARLA KIA

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Căutați simplitate în viețile voastre

  1. cristytepes zice:

    Reblogged this on Cronica NaturaluLui.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s