Nu mai avem repere. Oare ?

Nimic nu este chiar atât de trist precum pare. Totul de fapt este o binecuvântare.
Ştiu, ştiu…că este ceva foarte greu de crezut. Cum poate să fie o binecuvântare în viaţa cuiva un eveniment brusc, dezastruos ? Este nevoie de o viziune mai largă, ştiu, pentru a vedea acest adevăr minunat. Chiar şi un diagnostic pentru o boală terminală ar putea fi văzut ca un alt dar din partea vieţii dacă este experimentat dintr-o perspectivă particulară.Este o oportunitate pentru noi să experimentăm încă o dată, la cel mai înalt nivel, Cine Suntem cu Adevărat. Şi, dacă se dovedeşte aşa, la nivel de Suflet, am decis să părăsim această fizicalitate prezentă în acest mod şi moment specific, şi acesta va fi tot o expresie a Celui Mai Înalt Sine.Şi astfel, toate „dezastrele” sunt binecuvântări, neînţelese încă de Minte. Dumenzeu a ştiut că asta era o zi bună ca tu să auzi asta.- Neale Donald Walsch

Se tot vehiculează ideea că nu mai avem repere. Oare Hristos pentru noi nu este un reper? Oare milioanele de sfinți care l-au urmat cu credință și-au fost proslăviți de El, nu ne sunt repere? E adevărat că omul întotdeauna tinde spre ceva palpabil și îi este mult mai greu să meargă prin credință dar cred că ar fi totuși o minciună să spunem că nu avem reper.
Într-o noapte stand la rugăciune un bătrân monah a avut o descoperire de la înger. A văzut un drum lung, un drum care pornea de pe pământ și se ridica în aer, până se pierdea în nori și de acolo se îndrepta spre cer.
Dar nu era un drum ușor, ba chiar că era o cale plină de piedici, presărată cu cuie ruginite, pietre tăioase și ascuțite, cioburi de sticlă.
Oamenii mergeau pe acel drum desculți. Cuiele se înfingeau în tălpi, picioarele multora erau însângerate. Dar oamenii nu renunțau: doreau să ajungă în cer.
Însă orice pas aducea durere, iar drumul era încet și greu.
Apoi, l-a văzut pe Iisus cum mergea înainte. Și El era desculț.
Mergea încet, dar cu hotărâre. Și nu se rănea la picioare. Iisus urca fără încetare. În sfârșit, ajunse în cer și acolo se așeză pe un tron aurit.
Privea în jos, la cei care se străduiau să urce. Îi însuflețea cu privirile și gesturile sale, îi îndemna să meargă pe urmele Sale. Imediat în urma lui venea Fecioara Maria, mama lui. Fecioara mergea chiar mai repede decât Iisus.
Și știți de ce?
Pentru că ea călca pe urmele lăsate de El. Astfel ajunse iute alături de Fiul său, care o așeză pe un jilț mare la dreapta sa.
De acolo, și Fecioara Maria începu să-i încurajeze pe cei care urcau și îi poftea să calce, asemeni ei, pe urmele lăsate de Domnul Iisus, deoarece pe acolo oricine ar fi pășit nu s-ar fi rănit și nu și-ar fi pricinuit durere.
Cei înțelepți așa și făcură și înaintară grabnic spre cer fără dureri și plângeri.
Ceilalți însă plângeau amarnic din pricina rănilor, se opreau adesea, uneori renunțând de tot și oprindu-se pe marginea drumului copleșiți de tristețe deoarece ochii lor nu era țintă la Hristos și Maica Sa cea Sfântă.
Călcau în plin prin țepi și mărăcini fără a lua seama la urmele pașilor lui Hristos.

Dă-ne Doamne înțelepciunea și mărimea de suflet să primim cu dragoste învățăturile cele sfinte, toate îndemnurile folositoare mântuirii noastre în acest veac al orgoliilor și al iubirii de sine. Scoate-ne Tu, Doamne, în cale oameni bineplăcuți ție care să ne fie de pildă prin ascultarea față de tine și să luăm aminte la lucrarea lor. Unește-ne într-un gând și ajută-ne să trăim în comuniune și pace întărindu-ne unii pe alții precum odinioară vechii creștini care trăiau în deplină frățietate! Amin!
De foarte multe ori săvârșim anumite nevoințe dar pentru că sunt fără dreapta socoteală, pot fi atinse de mândrie, de iubire de sine, de slava deșartă, de habotnicie, de dispreț față de cei ce nu pot face ceea ce noi facem și așa mai departe.
Sfântul Antonie fiind cu ucenicii, îi întrebă:
– Ce este mai important pentru mântuire? Ucenicii îi răspund:
– Rugăciunea.
– Nu, răspunde Sfântul Antonie.
Apoi ucenicii continuă să înşire faptele pe care le considerau mai importante:
Postul, privegherea, smerenia, îngrijirea săracilor şi a bolnavilor, primirea de străini, milostenia, dragostea faţă de om, la care ei au primit răspunsul:
Nu este adevărat!
Apoi Sfântul Antonie le-a spus:
– Cel mai important lucru este dreapta socotinţă (discernământul). Toate faptele de mai sus trebuie făcute, dar cu dreaptă socotinţă.
Zis-a iarăşi: sunt unii care şi-au topit trupurile lor cu nevoinţa şi pentru că nu au avut ei dreaptă socotinţă, departe de Dumnezeu s-au făcut.

Ajută-ne Doamne să dobândim dreapta socotință și simplitatea minții și a faptelor noastre, ca nimic din ceea ce facem sau vom face să nu ne ridice cu mintea peste semenii noștri în vreu fel sau altul! Întotdeauna când reușim să facem ceva să credem cu tărie că am făcut ceea ce eram datori să facem. Să nu așteptăm cumva vreo răsplată de la semenii noștri și nici măcar de la Dumnezeu ptr vreun lucru împlinit, ci să fie doar faptele firești ale ființei nostre unite cu Hristos, Fiul lui Dumnezeului Celui Viu!- http://www.catehetica.ro

Eu ma culc si-adorm în pace
Caci Tu, Doamne ma veghezi.
Când suspin în miez de noapte
Si cu lacrime sub pleoape,
Tu, Iisus ma cercetezi.

Puii de lei striga de foame
Dar eu linistit adorm.
Caci Te am pe Tine, Doamne
Lânga mine-n orice vreme
Si-mi dai pâinea ca prin somn.

Mai presus de-orice faptura
Cu iubire m-ai creat.
Mi-ai dat sfânta-nvatatura
Si-o cântare noua-n gura
Sa Te laud Doamne, ne-ncetat.

Mi-ai dat slava îngereasca
Mi-ai dat Duh, din duhul Tau.
Sunt a cerului mireasa
Preotie-mparateasca
Sunt din neam de Dumnezeu.

Toti cei ce se-ncred în Tine
Si se-ascund la umbra Ta
Vor avea blesug de pâine
Nu vor fi dati de rusine
Caci de grija, Tu porti.

Fii laudat o Doamne mare
Pe vecie înaltat
Tu dai florilor culoare
Tu-i dai câmpului splendoare
Sa fii binecuvântat.- Puiu Chibici

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s