Credinţa se manifestă în toate segmentele vieţii noastre

Era odata un țăran chinez, foarte sărac, dar deștept. Care își lucra din greu pământul împreună cu fiul său. Într-o zi fiul îi spuse:

– Tată, ce ghinion, calul nu a venit la muncă astăzi.

– Pentru ce numești asta ghinion? răspunse tatăl. Să vedem ce ne aduce ziua de mâine.

După câteva zile calul reveni însoțit de o minunată iapă sălbatică.

– Tată, ce noroc pe noi! exclamă fiul. Calul nostru ne-a mai adus un ajutor.

– De ce numești tu asta noroc? răspunse tatăl. Să așteptăm să vedem ce ne aduce ziua de mâine.

Câteva zile mai târziu, fiul vru să încalece calul cel nou dar, acesta, neobișnuit cu asta, se împotrivi și-l trânti la pământ.

Fiul își rupse un picior.

– Tată, ce ghinion! Mi-am rupt piciorul!

– De ce numești asta ghinion? Să vedem ce ne aduce ziua de mâine!

Baiatul nu era convins de filozofia tatălui și plângea în patul său. Câteva zile mai târziu, trecură prin sat trimiși ai regelui în căutare de tineri pe care să-i ducă la război. În casa bătrânului țăran, văzura doar un tânăr cu piciorul rupt și îl lăsară în pace.

Tânărul înțelese atunci că nu trebuie să consideri ca absolute nici ghinionul, nici norocul, ci trebuie să-i dai răgaz timpului, ca să vezi dacă un lucru este bun sau rău…

MORALA acestui vechi sfat chinezesc este că viața are atâtea întorsături, iar în evoluția ei poate fi atât de imprevizibilă, încât răul poate deveni bine, iar binele, rău…

Conștientizarea unității omenirii crește cu rapiditate, pe măsură ce tot mai mulți oameni se reunesc în grupuri sociale, pentru a se ajuta unii pe ceilalți și pentru a dezvolta noi modalități de interacțiune, de împărtășire a ideilor, și încep proiecte creative care să fie în beneficiul tuturor celor implicați. Cum toți sunteți una, este absolut imposibil să nu afectați întreaga umanitate cu fiecare gând, cuvânt sau acțiune în care vă implicați. Acest lucru este adeseori puțin probabil să fie în mod direct evident pentru voi, deoarece efectul pe care voi îl aveți s-ar putea să nu apară la nivel local, ci în cu totul o altă parte a lumii, așa că trebuie să înțelegeți că absolut în orice vă angajați, sub orice formă, are consecințe pe termen lung. Prin urmare, responsabilitățile pe care toți le avem, de a fi iubitori, buni, generoși, plini de compasiune și iertători în orice situație, trebuie să fie înțelese și respectate.

Cu alte cuvinte, dacă vă simțiți victima unui rău care voi credeți că v-a fost făcut – indiferent dacă percepția voastră este validă sau invalidă – și vă imaginați că făptuitorul este acuzat, judecat și pedepsit, atunci voi proiectați un val de energie negativă și de separare care îi influențează în mod negativ pe ceilalți. Efectiv, voi creați un val de energie de dizarmonie, de perturbare și frică ce curge dinspre voi și se combină cu alte valurile similare de energie negativă, proiectate de alții, care pot fi mai puternice sau mai slabe decât ale voastre, în funcție de puterea de concentrare și de intenția cu care ele au fost proiectate, dar care, combinate, pot și fac daune de nedescris umanității. Și, bineințeles, dacă susțineți și proiectați acest tip de energie spre exterior, voi efectiv invitați acest tip de energie înapoi în propriul vostru câmp energetic. Acest fapt vă întărește sentimentul că ați fost nedreptățiți și vă intensifică sentimentul că ați fost tratați incorect sau nedrept, astfel subminând, atenuând sau dizolvând orice sentiment de fericire sau satisfacție personală pe care ați spera să le experimentați.

Este esențial să vă examinați cu grijă și atenție gândurile, identificându-le cu claritate pe cele în care doriți să vă angajați, spre deosebire de cele pe care doar doriți să le observați cum trec prin câmpul vostru de conștientizare. De fapt, voi în permanență faceți alegeri dacă să vă angajați în acele gânduri sau să le lăsați să treacă, dar pentru majoritatea dintre voi acele decizii au devenit aproape un automatism și se bazează pe alegerile pe care le-ați făcut cu mult timp în urmă și pe care nu le-ați mai reevaluat niciodată.

A fi conștienți de tiparele gândurilor voastre vă dă posibilitatea schimbării lor, iar atunci când vă schimbați tiparele voastre de gândire, voi vă schimbați experiențele voastre de viață. Intenția de a vă implica numai într-un mod iubitor și de a susține numai gândurile care sunt în aliniere cu această intenție vă va duce într-un loc interior unde nu veți mai observa acele gânduri care nu sunt în aliniere cu această intenție și unde ele nu vor mai avea puterea să vă tulbure starea voastră naturală de pace.

Totul se rezumă la binecunoscuta zicală: ”Dacă nu poți spune ceva frumos despre cineva, atunci mai bine taci!”, deoarece a gândi și a exprima gânduri lipsite de iubire insituie o cale, un canal prin care pot călători cu o ușurință crescută gânduri similare, iar acesta ar putea foarte bine să devină un obicei inconștient, în timp ce susținerea intenției de a gândi și exprima doar gânduri pline de iubire instituie o cale sau un canal prin care iubirea poate curge liber, ajutând la dizolvarea și la dispersarea oricăror gânduri care nu sunt în aliniere cu ea.

Când vă treziți la starea conștienței depline, gândurile nu vor mai curge prin voi nevăzute sau nerecunoscute, creând situații sau evenimente neașteptate, pentru care s-ar părea că nu aveți nici o responsabilitate, așa cum frecvent se întâmplă în starea voastră de netrezire.

Ca ființe pe deplin conștiente, gândurile voastre vor fi în permanență sub controlul vostru direct, oferind și creând exact ceea ce voi intenționați.

O parte foarte importantă din evoluția voastră spirituală, în timp ce vă îndreptați spre trezire, este să învățați să fiți întotdeauna conștienți de gândurile pe care le aveți în minte și de intenția cu care le susțineți, astfel încât să încetați să mai produceți situații sau evenimente neașteptate sau nedorite, care par aleatorii și în totalitate dincolo de sfera voastră de influență. Sfera voastră de influență este infinită, pentru că voi sunteți ființe divine de o imensă putere, doar că în starea voastră de netrezire voi sunteți în cea mai mare parte inconștienți de acest lucru.

Cu noile și mult mai puternicele energii ale Iubirii care învăluie planeta, voi sunteți acum încurajați sub forma intuițiilor să vă schimbați tiparele voastre de gândire și să le aduceți tot mai aproape de alinierea cu cele ale Tatălui vostru. Cu toate acestea, partea voastră egotică încearcă încă să vă convingă că, deși este bine pentru Dumnezeu să fie înfinit iubitor, în lumea reală în care vă duceți existența, acest lucru nu este realist pentru că alții vor profita de voi în mod constant dacă demonstrați o astfel de naivitate.

Această atitudine de neîncredere nu a fost de folos omenirii – neîncrederea, necinstea, trădarea și conflictul rămân endemice, în ciuda determinării voastre de a nu fi luați drept proști – iar energiile divine care inundă acum planeta sunt pentru a vă ajuta să vă găsiți curajul și determinarea de a schimba lumea prin Iubire, singurul mod în care ea poate fi schimbată.

Dacă așteptați ca alții să o schimbe, acest lucru nu se va întâmpla niciodată! Voi aveți în voi, strălucind din ce în ce mai puternic, flacăra Iubirii divine pe care Tatăl vostru a pus-o acolo în momentul în care v-a creat.

Exprimați-o, demostrați-o, împărtășiți-o și dizolvați iluzia în care v-ați ascuns atât de multă vreme, hrănind frica precum că sunteți nedemni de ceea ce este esențiala, inalterabila și inalienabila voastră natură divină!

Iubirea este natura voastră eternă; nu o puteți pierde și nici nu puteți renunța la ea, pentru că ea, IUBIREA, este ceea ce voi sunteți!

Eliberați-vă de fricile voastre, acceptați-vă divinitatea, așa cum Tatăl vostru v-a încurajat întotdeauna să o faceți, și redescoperiți minunea și bucuria pe care ați fost creați să le experimentați. Dacă vă implicați în lume numai cu Iubire, voi o puteți schimba, pentru că în acest fel veți fi pe deplin susținuți de Dumnezeu și, după cum bine știți, ”Cu Dumnezeu, orice este posibil!”- terapie-prin-iubire.ro
Trăim în diverse fluxuri de conştiinţă de diferite frecvenţe. Atunci când credem în ceva, de fapt noi accesăm un flux de conştiinţă al acelei credinţe şi realitatea noastră se crează în funcţie de acea credinţă şi de acel flux. Aşa ne creăm noi realitatea prin credinţele pe care le avem.- Psiholog Niculina Gheorghiţă

În fizica cuantică găsim explicarea acestui fapt prin aceea că, cuanta se modelează în funcţie de aşteptările(credinţele) observatorului, a celui care se uită la ea. Noi suntem observatori şi dacă credem ceva, realitatea se modifică conform credinţei noastre. Ea nu este statică ci este mereu în schimbare. În momentul în care devenim observatori (starea de a fi in prezent, aici şi acum) noi modelăm fluxul cuantic conform credinţei noastre.

Deci dacă eu cred că se întâmlă cumva, aşa se modelează realitatea. Dacă eu cred că nu se întâmplă, aşa va fi.

Astfel prin credinţa noastră, accesăm fluxuri diferite de conştiinţă. Când eşti în fluxul de credinţă tu de fapt deschizi cu o portiţă acel flux al credinţei tale şi, acolo se găsesc toate oportunităţile, oamenii, evenimentele, situaţiile ca acel lucru în care crezi să vină în realitatea ta. Prin credinţă poarta rămână deschisă, când te îndoieşti ea se închide, adică nu o mai susţii deschisă cu energia credinţei tale. Credinţa de fapt este o alegere.

Maestrul Iisus Hristos ne-a lăsat câteva parabole legate de potenţialul activator al credinţei. Meditând şi căutând să-mi explic acest fenomen, cu ajutorul fizicii şi psihologiei cuantice am ajuns la anumite concluzii care pentru mine sunt definitorii.

“Dacă ai credinţă cât un bob de muştar vei spune muntelui acestuia să se dea deoparte iar el se va da.”- Iisus Hristos. Interesant şi minunat transpusă prin această parabolă accesarea credinţei. Deci dacă crezi că, mergând prin aer sau pe apă este ca şi cum mergi pe pământ, aşa este şi aşa se întâmplă. De aceea Iisus insista la cei pe care i-a vindecat spunându-le „Credinţa ta te-a vindecat”- adică dacă tu ai crezut că te pot vindeca te-am vindecat. Cu alte cuvinte conform fizicii cuantice, dacă tu ai crezut că te pot vindeca ai deschis acel flux de conştiinţă unde era toată energia şi informaţia care te-au vindecat.

Interesant cum Iisus Hristos nu şi-a abrogat lui meritele acestea ci le-a spus mereu oamenilor că puterea este în ei, adică tu ai făcut posibilă această vindecare prin faptul că ai ales cu liberul arbitru liber să crezi.

“Crede şi nu cerceta”- Iisus Hristos. Această parabolă deschide o nouă lume, deoarece se referă la faptul că atunci când crezi în ceva, tu de fapt prin credinţă îţi ridici frecvenţa pe un flux superior de conştiinţă unde acel ceva în care crezi este deja împlinit. În fluxurile de conştiinţă de fapt sunt toate soluţiile, situaţiile, oamenii şi evenimentele prin care se împlineşte ceea ce vrei şi crezi tu. De aceea se spune că Univerul este abundenţă – pentru că are fluxuri de conştiinţă diverse unde găsim tot ce vrem şi credem.

Credinţa se manifestă în toate segmentele vieţii noastre.

De exemplu, legat de starea corpului nostru fizic:

Dacă cred că sunt bolnav şi povestesc la toată lumea de boala mea şi mereu o am în minte ca simptome, efecte, degradare în timp, de fapt eu am accesat fluxul de conştiinţă al bolii respective şi acolo sunt energia şi informaţia tuturor oamenilor care au acea boală, care au avut-o şi care o vor avea. Deci mă scald doar în acel flux de fiecare dată când vorbesc de boală şi mă gândesc la ea. Rezultatul este şi va fi cel în care cred. Deci dacă cred că sunt bolnav voi fi bolnav. Dacă cred că sunt sănătos voi fi sănătos. În înţelepciunea strămoşilor noştri, a bătrânilor de azi, de pe la sate (care mai sunt), când se îmbolnăvesc de ceva, credinţa lor este că iau un ceai sau o licoare din plante şi le trece boala şi aşa se întâmplă. Nu mai caută imediat medicaţia şi nici nu cred că sunt bolnavi. Ei spun lasă că-mi trece repede, şi aşa se întâmplă. Adică conform credinţei lor. Ei nu se apucă de cercetat pe internet ce simptome vor avea, cât de departe poate merge acea boală, adică nu accesează acel flux de conştiinţă care are vibraţia bolii respective. Meditaţi de două ori înainte să acţionaţi pentru că, fiecare acţiune te îndreaptă spre un flux sau altul de conştiinţă.
Dacă cred că sunt gras(ă) şi nu mă plac cei din jur, aşa este şi aşa va fi. Dacă vreau să slăbesc şi cred că slăbesc şi vorbesc despre asta şi cu alţii aşa este şi aşa va fi.
În segmental emoţiilor noastre de exmplu, dacă cred că sunt sensibil(ă) emoţional şi nu fac faţă la diverse situaţii, aşa este şi aşa va fi. Pentru că prin credinţa mea aduc în realitatea mea situaţii care îmi vor arăta că sunt sensibil(ă), că sunt slab(ă) şi nu reuşesc în nimic.

Deci credinţa noastră poate muta şi munţii, deoarece accesăm din univers fluxul de conştiinţă care face posibil mutarea unui munte. Spor la lucru şi nu uitaţi puterea este în voi. Aşa este şi aşa să fie! Cu drag – http://holisterapi.wordpress.com

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s