Hrăniţi şi pe alţii cu pâinea pe care o găsiţi în paginile prăfuite

Inteligenta capului nu e deloc inteligență; ea este calitatea de a fi bine informat.
Adevărata inteligență este inteligența inimii, singura inteligență care există.
Capul este doar un acumulator. El e veșnic vechi, niciodată nou, niciodată original. Este bun la anumite scopuri; ca fișier, e foarte bun. Și în viață e nevoie de asta-multe lucruri trebuie ținute minte. Capul, mintea, e un biocomputer. Acumulează într-una cunoștințe în el și ori de câte ori ai nevoie de ele le scoți. Capul e bun pentru matematică, pentru socoteli, pentru viața de zi cu zi.

Dar dacă tu crezi că asta e toată viața ta, ai să rămai prost. N-ai să cunoști niciodată frumusețea simțirii, n-ai să cunoști niciodată binecuvântările inimii. Nu vei cunoaște niciodată harul care coboară numai în inimă, dumnezeirea care intră numai în inimă. Nu vei cunoaște niciodată rugăciunea, nu vei cunoaște niciodată poezia, nu vei cunoaște niciodată iubirea.

Inteligența inimii aduce poezie în viața ta, îți învață pașii să danseze, îți face viața o bucurie, o sărbătoare, un râs continuu. Îți dă simțul umorului. Te face capabil de iubire. Asta e adevărata viață.

Viața care e trăită cu capul e o viață mecanică. Devii un robot – poate foarte eficient. Roboții sunt foarte eficienți, mașinăriile sunt mai eficiente decât omul. Cu capul poți câștiga multe, dar nu vei trăi multe. Poți avea un standard de viață mai bun, dar nu vei mai avea viața.

Viața este a inimii. Viața poate crește numai în inimă. Viața, dragostea, spiritul cresc numai în solul inimii. Tot ce este frumos, tot ce este cu adevărat valoros, tot ce este plin de înțeles, important vine din inimă. Inima este centrul, capul e doar periferia. A trăi cu capul înseamnă a trăi la periferie, fără să ajungi să cunoști vreodată frumusețile și culorile centrului. A trăi la periferie înseamnă prostie.

A trăi cu capul înseamnă prostie. A trăi cu inima și a te folosi de cap ori de câte ori este nevoie înseamnă inteligență.

Dar centrul, stăpânul, se află în miezul ființei tale. Stăpanul e inima, iar capul e doar servitor – asta înseamnă inteligență. Când capul devine stăpân și inima e uitată de tot, asta e prostie.

E la latitudinea ta să alegi. Ține minte, capul ca sclav e un sclav frumos, foarte util. Dar ca stăpân e un stăpân periculos și îți va distruge toată viața, îți va otrăvi toată viața.

Privește în jurul tău. Viața oamenilor e total otravită, otravită de cap. Ei nu mai simt, nu mai sunt sensibili, nimic nu-i mai emoționează. Soarele răsare dar in ei nu tresaltă nimic; se uită la soare cu ochii pustii. Cerul se umple de stele, dar inima lor rămâne insensibilă la frumusețea nemarginită presarată de stele, niciun cântec nu se înalță din inima lor.

Omul a uitat să cânte. Norii vin pe cer și păunii dansează, dar omul nu știe să danseze. A ajuns un infirm. Pomii dau în floare – dar omul gândește, niciodată nu simte, și fără simțire înflorirea e cu neputință.

Ieși din starea asta! Lasă viața să aibă romantism, puțina aventură. Explorează! Milioane de frumuseți și de splendori te așteapta. Continui să te miști în cerc, fără să intri în tempul vieții. Ușa templului este inima.

Urmărește, cercetează, observă, uită-te bine la viață. Nimeni altcineva n-o să te ajute. Ai depins prea mult de alții, de asta ai ajuns așa. Ai grijă, e responsabilitatea ta. Ești dator față de tine însuți să te uiți bine la ce faci cu viața ta.

Există poezie în inima ta? Dacă nu, nu mai pierde timpul. Ajută-ți inima să toarcă și să țeasă poezie. Există romantism în viața ta? Dacă nu există, ești deja în mormânt.

Învață să trăiești. Adevarata inteligență este cea a inimii. Ea nu e intelectuală, este emoțională. Nu seamănă cu gândirea, seamană cu simțirea. Ea nu este logică, este iubire.

Iubirea e disponibilă doar pentru cei care își ascut continuu inteligența. Iubirea e pentru toți, dar… iubirea nu e pentru cei lipsiți de inteligență. Omul lipsit de inteligență s-ar putea să fie un intelectual de frunte; de fapt, cei lipsiți de inteligență încearcă să devină intelectuali; asta e modul lor de a-și ascunde lipsa de inteligență.

Iubirea nu e pentru intelectuali. Iubirea necesită cu totul altfel de talent – o inimă talentată, nu un cap talentat. Iubirea are inteligența ei, felul ei de a vedea, de a percepe, felul ei de a înțelege viața, de a pătrunde misterul existenței. Poetul e mult mai aproape de asta decât filosoful. Iar misticul este chiar în templu. Poetul este pe trepte, iar filosoful este departe. El cel mult se poate apropia de alee, dar niciodată de trepte. El continuă să dea târcoale templului, studiind pereții exteriori, și ajunge să fie atât de vrăjit încât uită de tot că pereții exteriori nu sunt adevaratul templu și că zeitatea e înăuntru.

Poetul ajunge la ușă, dar ușa e atât de frumoasă încât îl hipnotizează. El crede că a ajuns – ce poate exista mai mult de atât? Filosoful se pierde tot încercand să ghicească ce se află înăuntru. El nu se duce acolo, el doar gândește, filosofează. Poetul încearcă să pătrundă misterul, dar se împotmolește la ușă. Misticul intră în chiar sanctuarul templului.

Calea este iubirea și calea este inteligența iubitoare. Când iubirea și inteligența se întâlnesc, se creeaza un spațiu în care tot ce este cu putință omului poate deveni realitate. E nevoie de o inteligență iubitoare. Inteligența singură devine intelectuală, iubirea singură devine sentimentalism, dar inteligența iubitoare nu devine niciodată intelectuală sau setimentalism. Ea îți conferă un nou gen de integritate, o nouă cristalizare. – Osho

Când semenul tău te atacă. Înţelege că el nu se simte iubit. Dacă ar simţi iubire, nu te-ar ataca. Nu reacţiona la atacul său. Găseşte o cale de a-i aminti că este iubit.
Fă-o iarăşi şi iarăşi, lată o simplă meditaţie peripatetică:
Într-o zi. când te simţi bine dispus, ieşi la plimbare prin jurul casei şi. când vezi pe cineva care este trist sau supărat, găseşte o cale simplă de a-i aduce aminte că e iubit. Dăruieşte-i un zâmbet, o floare, un balon, un sandwich sau o ceaşcă de cafea. Cântă-i un cântec sau recită-i o poezie. Spune-i: „Asta e numai pentru tine. Te rog să ai o zi bună.”
Altădată, când te simţi deprimat, fa acelaşi lucru. Fă-o. iarăşi şi iarăşi. Vei fi uimit de rezultate. Nu există ceva mai înălţător decât a le aminti altora şi ţie însuţi că eşti iubit.
Ţine minte – nimeni nu poate da iubire, dacă nu se simte iubit.
De aceea ai doar o singură responsabilitate: simte iubirea ce este prezentă în inima ta şi ajută-i pe alţii să o simtă şi ei.
Iţi poţi imagina o lume în care fiecare persoană a înţeles că singura ei responsabilitate este să dea şi să primească iubire? Acea lume, prietene, îţi este la îndemână.
Oriunde simţi că lipseşte ceva în viaţa ta este nevoie de a aduce-acolo iubire. Ori de câte ori te gândeşti că nu primeşti destul, ai de a face cu un aspect al iubirii sau al sprijinului pe care îl refuzi altuia.
Nu refuza iubirea şi sprijinul. Dă-le cu largheţe, ca să poţi primi iubire din abundenţă, ceea ce este dreptul tău din naştere.
Practică această meditaţie atunci când te simţi iubit şi vezi ce se întâmplă. Fă-o atunci când te simţi atacat şi trăieşte experienţa rezultatelor. Experimenteaz-o. Joacă-te.
Nu deveni preocupat de forma pe care această meditaţie o poate lua. Fii doar dispus s-o practici, iar forma îşi va purta singură de grijă. – Paul Ferini
Resimti sentimentul de vinovatie in momentul in care traiesti intr-o lume a separarii, a durerii si a fricii. Cand uiti de Cine Esti, cand uiti ca in tine salasluieste Dumnezeu si ca inima ta e pura in totalitate si necapabila de a face rau cuiva.

Te simti vinovata si faci lucruri care sa-ti aduca in viata acest sentiment doar in momentul in care cazi in capcana exteriorului, in momentul in care iti traiesti viata la nivelul conceptelor (bun-rau/vinovat-nevinovat/mic-mare/frumos-urat) si a convingerilor dobandite de-a lungul vietii.

Adevarata viata nu poate exista divizata. Viata este ceea ce este, cu tot ceea ce inseamna ea. In momentul in care traiesti sentimentul de vinovatie, inseamna ca si actiunea precendenta a fost facuta de catre tine tot intr-un mod inconstient, separat de cunoasterea ca ESTI exact CEEA CE ESTI. Ca esti parte din Dumnezeu, ca esti un Spirit Liber si Curat, care traieste in iubire sfanta si in claritate plina de pace si blandete.

Daca ai trait sentimentul de vinovatie, inseamna ca a trebuit sa experimentezi ceea ce nu esti pentru a deveni constienta de ceea ce esti. La nivel inalt, nu poti face nimic rau nimanui, nu poti gresi, pentru ca nu exista greseala. Tot ceea ce exista, exista si atat, fara alte etichete atasate. Poti gresi doar la acest nivel fizic, pamantean, dar ceea ce tu nu stii este ca aceasta greseala a fost creata tot de Tine pentru a-ti veni in ajutorul tau, in a te ajuta in calatoria ta de trezire spirituala.

Este poate momentul sa faci liniste si sa intelegi cu adevarat un lucru: tu, in esenta, esti puritate si iubire absoluta, esti Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat. Doar ca, traind in aceasta lume relativa, de multe ori uiti acest lucru despre tine si actionezi (chiar de multe ori REactionezi) dintr-o stare de adormire, de inconstienta. Aceste stari exista pentru a te reintoarce tot la starea ta de constienta a faptului ca esti puritate, pentru ca intr-adevar doar asta esti. Tu, ca si esenta, n-ai cum sa devii ceva ce nu esti, pentru ca esti deja totul, iar totul este energie pura, inaltatoare, dumnezeiasca.

Einstein spunea ca “Ne-am inselat total referitor la materie. Ceea ce numim materie este de fapt energie, a carei vibratie este atat de joasa incat este perceputa de simturile noastre. Nu exista materia asa cum o intelegem noi. ”

Bineinteles, cunoasterea acestui fapt nu trebuie sa te scape de responsabilitatea de a-ti lua intelepciunea din spatele experientei si a sentimentului de vinovatie. Daca treci cu usurinta peste ea, fara sa-i intelegi cu adevarat insemnatatea, acest sentiment se va mai intoarce la tine de ori cate ori este necesar pentru ca tu sa-ti reamintesti ceea ce este necesar. Nu trebuie sa ramai blocata in sentimentul de vinovatie, pentru a te invinovati si mai tare, ci doar sa devii constienta de tine, de acest moment prezent si de cauza sentimentului pe care il resimti.

Poate fi vorba despre a invata cu adevarat lectia sinceritatii si a iertatii. Sau poate chiar lectia smereniei.

Fii foarte sincera cu tine si vezi ce simti, ce naste in tine acest sentiment de vinovatie? Ce actiuni inconstiente inca alegi sa faci, iar asta te mentine in aceasta realitate a durerii? Cu cine inca nu esti sincera cu adevarat? Pe cine incerci sa pacalesti? Ce anume nu ai recunoscut despre tine si despre cel de langa tine, daca inca te mai simti vinovata cu privire la o experienta a vietii tale? Si mai mult decat atat, de ce inca accepti ca prin intermediul tau sa se creeze astfel de stari si sentimente joase, care produc durere tuturor celor implicati?

E important sa-ti recunosti Adevarata Identitate, cea de dincolo de forma si sa inveti sa traiesti de la nivelul ei. Tu esti Iubire. Invata sa-ti traiesti viata in Numele Iubirii si vei vedea cum intreaga realitate se va transforma instantaneu. Cineva imi spunea ca este ireal acest taram si ma intreba unde il gaseste.

Raspunsul meu a fost sa priveasca in interiorul sau, pentru ca acolo va descoperi tot ceea ce isi doreste, iar acesta este primul pas catre o lume exterioara ideala. Cand descoperi in interiorul tau iubirea si frumusetea, ele vor deveni de asemenea, realitati exterioare.

Asadar, ia-ti cateva clipe de liniste profunda si priveste in adancul fiintei tale. Nu-ti reprima sentimentele si nici nu ascunde sub pres experiente pe care trebuie sa le recunosti, pentru a putea intelege intelepciunea din spatele lor.

Fii blanda cu tine, ofera-ti timp de introspectie. Patrunde adanc, in centrul inimii tale si ramai acolo. Ofera-ti timp pentru meditatie si pentru dialoguri cu fiinta ta interioara si raspunde-ti cu sinceritate la intrebarile de mai sus. Nu fugi de tine, nu fugi de adevarul care poate aparea. Acest adevar te poate elibera cu adevarat.

Tu nu esti o fiinta a intunericului, nu existi pe acest pamant pentru a face rau. Iti faci rau atat tie, cat si altora, atunci cand uiti ca esti o fiinta a luminii. Lasa lumina sa rasara dinauntrul tau si sa-ti aduca claritatea de care ai nevoie. Las-o sa te ghideze, sa-ti arate calea. Esti pe drumul cel mai bun posibil.

Iar pentru ca imi doresc sa te eliberezi de niste greutati de pe suflet si, in acelasi timp, sa ii eliberezi pe cei pe care i-ai ranit sau care poate te-au ranit in vreun fel, iti las mai jos un scurt exercitiu.

EXERCITIU

Ia o foaie de hartie si scrie toate persoanele pe care simti ca le-ai ranit in vreun fel. Pentru inceput, vorbeste in gandul tau cu ele, respira profund si cere-le iertare. Imagineaza-ti ca sunt tinuti in brate de o lumina divina si binecuvantata. Vezi dincolo de imaginile lor, vezi cine sunt ei cu adevarat. Si continua sa respiri, iar pe masura ce respiri zambeste si simte cum ti se deschide inima, simte cum ii primesti inapoi in sufletul tau. Simte eliberarea pe care le-o oferi atat lor, cat si tie. Iarta-te pentru tot ceea ce ai facut sau ai gandit in necunostinta de cauza. Iarta-te pentru toate judecatile si proiectiile pe care le-ai pus asupra cuiva. Deschide-ti pieptul si simte iubire si trimite iubirea si binecuvantarea ta catre toti acestia. Simte cum ii invalui intr-o aura luminoasa si pura. Si cere-ti din nou iertare si spune-le ca ii iubesti si ca iti pare rau. Dar ca acum vezi si esti constienta de cine sunteti cu adevarat. Acum stii ca totul a existat in viata voastra, pentru a va oferi oportunitatea sa simtiti ce simtiti acum. Fa din asta mai intai un dialog interior, dupa care ramai pentru cateva minute in liniste si pace deplina.

Daca simti sa vorbesti personal si cu ei, atunci da-le un telefon si cere-ti iertare. Lasa o parte orgoliul si deschide-ti inima catre ei. Fii sincera si poarta o discutie de la suflet la suflet. Daca i-ai ranit, spune-le ca toate acelea au fost reactii inconstiente. Vorbeste-le despre ceea ce simti acum, fara teama. Vei vedea cate blocaje emotionale vor fi eliminate si ce relatie profunda se va lega intre voi, din momentul in care poti discuta cu sinceritate si iubire despre actiunile tale.

Tine minte ca iertarea este in primul rand un instrument de eliberare pentru tine. Si in acelasi timp un instrument de eliberare si sinceritate pentru relatia ta cu ceilalti. Fa tot ceea ce iti sta in putinta sa te eliberezi de toate sentimentele care te tin departe de Realitatea Iubirii si a Puritatii. Revino intotdeauna la Tine in momentul in care simti ca te indepartezi de acest Adevar.

Constientizarea ta cu privire la cine esti cu adevarat va reprezenta o inspiratie uriasa si pentru ceilalti de a deveni si ei constienti de cine sunt.

Cand iti mai apare in viata sentimentul de vinovatie, intotdeauna intreaba-te: “Ce anume nu recunosc despre mine?”, “Ce actiuni inconstiente inca aleg sa fac?” , “Care mi-e adevarata realitate?”…si vei vedea ca instantaneu iti va aparea claritatea cu privire la care este urmatorul pas pe care il ai de facut pentru a te elibera de aceasta povara.

Ar fi minunat ca aceasta constientizare sa apara instantaneu dupa o anumita reactie sau actiune, pentru ca acestea sa fii aparut in viata ta doar pentru a te readuce pe drumul luminos al iubirii, fara a mai rani si pe altcineva. Cu cat traiesti mai constienta de cine esti, cu atat mai plina de iubire si gratie divina iti va fi viata.

Retine urmatorul fapt: Nu-l poti supara niciodata pe Dumnezeu. Eu te iubeste pentru ca stie cine esti. Stie ca in interiorul tau simti chemarea catre a descoperi si tu acest lucru. Esti iubita si esti intotdeauna in siguranta. Viata fizica este o calatorie minunata, care iti ofera oportunitatea sa te redescoperi sub o multime de cai. Toate caile sunt perfecte si te conduc catre acelasi loc: Recunoasterea Ta in Divinitate.

Te iubesc, inger al luminii si ma bucur ca Existi. Lumea este mai frumoasa si mai bogata datorita faptului ca tu existi in ea.- http://ghidultuturorfemeilor.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Hrăniţi şi pe alţii cu pâinea pe care o găsiţi în paginile prăfuite

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s