Un om care are o inima plina de iubire, nu va fi niciodata singur,sarac sau urat

Un om încetează să se mai gândească la bani numai atunci când începe să trăiască în prezent. Banii înseamnă viitor; înseamnă siguranţa viitorului, o garanţie pentru viitor. Dacă ai un cont echilibrat în bancă, viitorul tău este protejat. Dacă ai un caracter bun, chiar şi viaţa după moarte este sigură.
Lumea întreagă gândeşte în termeni financiari. Cei ce gândesc în termeni de putere politică tot la bani se gândesc, pentru că banii nu sunt decât un simbol al puterii.

Din cauza asta poţi să acumulezi din ce în ce mai mulţi bani, însă niciodată nu te părăseşte dorinţa de a avea mai mulţi – pentru că setea de bani este nelimitată şi fără de sfârşit. Şi oamenii sunt însetaţi de putere pentru că în adâncul lor sunt goi. Ei vor să umple cumva golul cu ceva – cu bani, putere, prestigiu, respectabilitate, caracter, virtute. Vor face orice; vor să îşi umple goliciunea interioară. Eu nu vă spun să renunţaţi la bani. Asta vi s-a tot spus de-a lungul veacurilor şi nu v-aţi schimbat. Eu vă voi spune altceva: bucuraţi-vă de viaţă, sărbătoriţi viaţa şi obsesia banilor va dispărea automat. Şi când va dispărea de bunăvoie, nu va lăsa nicio zgârietură şi nici o rană în urma sa.

Sunt doar două feluri de oameni pe lume: cei care încearcă să-şi umple goliciunea interioară şi acele persoane – foarte rare şi deosebite – care încearcă să-şi vadă această goliciune. Aceia care încearcă să umple golul rămân goi, frustraţi. Ei continua să adune gunoi, întreaga lor viaţă este inutilă şi searbădă.
Numai ceilalţi oameni, acei foarte deosebiţi care încearcă să-şi privească golul interior fără nicio dorinţă de a-l umple, acei oameni devin meditativi. Meditaţia înseamnă să-ţi priveşti goliciunea interioară, să îi dai bineţe, să te bucuri de ea, să fii una cu ea, fără nici o dorinţă de a o acoperi – nu e nevoie de asta, pentru că golul acesta e deja plin. Pare gol pentru că tu nu îl vezi cum trebuie. Tu îl vezi cu mintea; e greşit. Dacă laşi mintea deoparte şi-ţi priveşti goliciunea, vei vedea că e minunat de frumoasă, divină, plină de bucurie. Nu mai e nevoie de nimic altceva!

Numai atunci un om încetează să se mai gândească la bani, la putere, la paradis – pentru că el este deja în paradis, pentru că este deja bogat, pentru că este deja puternic. Oamenii se gândesc încontinuu la bani, la bani şi numai la bani. Trăieşte clipa cu atâta totalitate şi abandon, ca şi cum nu ai mai trăi nici un moment în plus, ca şi cum ar fi ultima clipă! În acel moment, orice dorinţă de bani şi putere pur şi simplu dispare.
Dacă ai afla brusc că azi vei muri, ce s-ar întâmpla? Te-ar mai interesa banii? Dintr-odată, orice dorinţă de bani te va părăsi. Dacă azi ar fi ultima ta zi de viaţă, nu ai risipi-o gândindu-te la ziua de mâine şi la bani; pentru că nu mai există nici un mâine. Pentru că trăim numai în zilele de mâine, banii au devenit foarte importanţi. Şi pentru că nu trăim, ci doar îi imitam pe ceilalţi, banii au devenit foarte importanţi. Cineva construieşte o casă, şi tu i te simţi inferior. Nu erai deloc nemulţumit cu casa ta acum câteva zile, însă acum, pentru că cineva construieşte o casă mai mare, apare comparaţia: şi te răneşte, îţi răneşte ego-ul. Ai vrea să ai bani. Cineva a făcut altceva, ceva diferit, şi ego-ul tău se simte deranjat.

Renunţă la comparaţii şi poţi să te bucuri de viaţă la maxim. Persoana care se bucura de viaţă nu are nici o dorinţă de a poseda, pentru că ştie că în viaţă, lucrurile adevărate de care merită să te bucuri nu pot fi cumpărate. Dragostea nu poate fi cumpărată. Da, sexul poate fi cumpărat. Deci un om care ştie ce e dragostea nu va fi interesat de bani. Dar unul care nu ştie ce e dragostea, va fi obligat să rămână interesat de bani, pentru că banii pot cumpăra sex, şi el numai sexul îl cunoaşte.
Nu poţi cumpăra noaptea înstelată. Unui om care ştie să se bucure de o noapte plină de stele nu îi va păsa de bani. Nu poţi să cumperi un apus de soare. Desigur, poţi să iei un Picasso – însă cine ştie să se bucure de un apus de soare, nu va fi deloc interesat să cumpere un tablou.
Viaţa este o pictură atât de minunată, o pictură în mişcare, vie!- Osho

Aleg iubirea pentru ca…
-un inel cu diamant nu leaga doua suflete mai mult decat un inel simplu,din argint.
-intr-un castel, doi oameni se pot rataci unul de celalalt,pe cand, intr-o casa micuta vor fi mereu cat mai aproape,impartind toate momentele lor.
-bucuria de a avea totul nu se compara cu bucuria clipei cand realizezi ceva pentru care ati asteptat si ati facut sacrificii unul pentru celalalt.
-un mar impartit la doi este mai bun decat orice cina sofisticata intr-un restaurant de lux unde cei doi se pot simti instrainati.
-o limuzina luxoasa,chiar daca asigura confort, nu ofera aceeasi siguranta si implinire ca atunci cand doi oameni merg tinandu-se de mana.
-niciodata cele mai frumoase haine si bijuterii nu ma vor face sa fiu mai frumoasa decat privirea plina de iubire a ta,care ma consideri perfecta,indiferent de felul in casa as arata.
-frumusetea fizica a unui om nu va putea compensa niciodata frumusetea unui suflet.
-niciun lucru pamantesc nu ofera atata fericire cata ofera iubirea.

Aleg iubirea…pentru ca un om care are o inima plina de iubire, nu va fi niciodata singur,sarac sau urat.
„Dă-mi puterea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul să schimb lucrurile pe care le pot schimba ;i înţelepciunea de a face diferenţa.” Rugăciunea serenităţii
„Trebuie să ai multă răbdare ca să înveţi să ai răbdare.”Stanislaw Jerzy Lec

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Un om care are o inima plina de iubire, nu va fi niciodata singur,sarac sau urat

 1. corina zice:

  Iti multumesc din suflet pentru acest articol (parca l-ai scris special pentru mine). Si da, ai avut dreptate in articolul trecut ca nu intamplator ajung mesajele la tine si pe mai multe cai, cu acelasi continut. Sunt adepta teoriei ca nimic nu este intamplator, in ideea ca mi se leaga multe lucruri dupa un timp si atunci inteleg de ce s-a intamplat asa si nu altfel. Multumesc.

  • corina zice:

   Da am stiut ca acel material a fost „cu dedicatie” pentru mine si iti spun inca o data sa ma ierti ca nu am fost rau intentionata. Sincer imi este rusine dar promit ca data viitoare am sa ma gandesc de doua ori inainte sa nu ranesc pe nimeni. Multumesc.

 2. Anonim zice:

  ATATA ADEVAR IN ATATEA RANDURI SCRISE.BOGATIA,INTELEPCIUNEA SI IUBIREA SE REVARSA DIN ELE,LUMINAND MIN TI,DESCATUSAND SUFLETE.NAMASTE!

  • Anonim zice:

   Banii… câtă durere in suflet mi-au adus…cand eram copil..nu am avut parte de mai nimic in comparatie cu alți copii.Acum, omul pe care il iubesc din tot sufletul e pe punctul sa ma părăsească ..la fel..pt bani … Banii…îi urăsc (((((

   • Dana zice:

    Eu stiu din proprie experienta ca sa-ti fie bine trebuie sa-ti fie räu, nu dispera toate la timpul lor, iar daca un om te paraseste pentru ca nu ai bani inseamna ca sufletul e uscat, banii nu sint totul…..de fapt nu sint nimic…..capul sus si zimbeste, o sa vinä alt om ….mai bun.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s