Evanghelia vitei de vie

Jakob Lorber

În fructele unor plante,
în special cele ale viţei de vie, se găsesc sâmburi
în forma de inima .
Aceste specii de plante au atins aşadar un mare grad de evoluţie. Căci cu cât inima unei fiinte este mai aproape de perfectiune cu atit ea se va apropia mai mult de forma inimii umane . Este si cazul semintelor din lumea plantelor . De aceea spiritele unor astfel de plante nobile sar peste un numar mare de trepte de pe scara evolutiei animale in procesul de formare si de multe ori trec direct in clasa umana .  Ele au in acelasi timp avantajul ca invelisul  lor material , compus din nenumarate mici pastai care contin scintei evoluate ale vietii , contribuie la hranirea trunchiului si in felul acesta si la hranirea sufletului . Cerealele si cele mai multe fructe de gradina se preocupa in general de hranirea trunchiului .Fructul vitei de vie se preocupa insa , mai mult din pura placere , de mentinerea in viata a sufletului .Simburele strugurelui este creat astfel incit se maturizeaza in acelasi timp cu strugurele .Fluidul de foc eteric cu care este umplut invelisul cel mai interior al simburelui urca finele vinisoare prin vita de vie ca printr-o pinza de paianjen . Aceste vinisoare se inchid apoi , din ele pornind mai multe canale care inconjoara invelisul cu o substanta dulce uleioasa , acel suc plin de foc care a fost produs de substantele spirituale , inteligente , nobile provenite din lumea plantelor care a fost cindva impura .In acelasi timp canalele exterioare mai grosiere ale vitei de vie formeaza  un invelis gros [ strugurele propriu zis ]. Cind acesta capata destula soliditate vasele care inconjoara simburele plesnesc si isi varsa sucul dulce , spiritual ,  in invelisul grosier . Strugurii contin insa si sucuri astringente care au rol de a mentine stabilitatea , astfel ca in interiorul strugurelui ajung doua feluri de suc : unul acrisor si unul dulce . Din aceasta cauza un strugure necopt are inca un gust acru . Odata cu maturizarea, astringenta [ considerata impura , nenobila ] este impinsa pe dinauntru de dulceata [pura , nobila ] ,formind astfel o masa viscoasa la marginea strugurelui .In acest mod continutul grosier care a fost sublimat si continutul rau devin totusi gustoase , fiindca sanctuarul plantei care este acest vas , a fost folosit . Belsugul care il da vita de vie , substanta eterica a acesteia , asemanatoare energiei iubirii, se constituie din energia spirituala care se gaseste in vin dupa stoarcerea strugurilor ; el intra in suc in momentul in care s-au separat toate impuritatile si nu mai devreme . O evanghelie care este valabila si pentru natura umana .

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s