Sa intelegem calea Cestina Ortodoxa [2]

Ce este descoperirea dumnezeiasca ?

Descoperirea sau revelatia dumnezeiasca este comoara de adevaruri pe care Dumnezeu a dat-o oamenilor ,pentru ca acestia , cunoscindu-l pe El , voia Lui si lucrarea Lui , sa-l cinsteasca dupa vrednicie , sa-i implineasca voia si prin aceasta sa se mintuiasca .

Ce dovedeste din partea lui Dumnezeu aceasta Descoperire ?

Descoperirea dumnezeiasca dovedeste marea iubire a lui Dumnezeu fata de oameni . „Dumnezeu este iubire”-Ioan 1/4-8 , iubire nesfirsita , un ocean de iubire , cum zic Sfintii Parinti .Prin ea Dumnezeu revarsa lumina si caldura Lui , cea mai presus de fire , asupra intregii fapturi si o ajuta sa se impartaseasca cit mai deplin de puterea cea de sus si de adevarul cel mintuitor . Descoperirea lui Dumnezeu este insasi aceasta lumina ce ni s-a dat din nesfirsita Lui iubire fata de noi .

Dumnezeu a dat Descoperirea Sa pentru toti oamenii ?

Descoperirea dumnezeiasca a fost data pentru toti oamenii , pentru ca toti au nevoie de mintuire ,dar , intrucit nu toti erau vrednici de a primi descoperirea direct de la Dumnezeu , ea a fost incredintata anumitor oameni alesi , care la rindul lor s-o vesteasca celor ce doresc a o primi .

De ce nu toti oamenii pot primi Descoperirea direct de la Dumnezeu ?

Pentru nevrednicia pricinuita de necuratia sufletului si a trupului lor , in urma caderii in pacat  a protoparintilor nostri .

Care au fost vestitorii Descoperirii dumnezeiesti ?

Oamenii alesi in acest scop au fost patriarhii , Moise , dreptii si proorocii , care au primit si au vestit cuvintul lui Dumnezeu in sinul poporului evreu .Aceasta descoperire a fost adusa oamenilor in chip deplin de Insusi Fiul lui Dumnezeu intrupat , Domnul nostru Iisus Hristos ,”Lumina cea adevarata care lumineaza pe tot omul ce vine in lume ” Ioan 1/9Mintuitorul a raspindit in lume  Descoperirea dumnezeiasca prin Sfintii Sai Apostoli si Ucenici  , in biserica intemeiata de El si intrata in istorie la Cincizecime .

Va urma    -Este cu putinta ca Dumnezeu sa se descopere oamenilor ?

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s