Cand priveşti cu iubire, vezi o lume diferită

Fiti buni unii cu ceilalti
Fiti buni unii cu ceilalti, aratati compasiune cu fiecare ocazie, traiti acceptandu-va pe voi si pe ceilalti. Traiti in plenitudinea puterii si perfectiunii voastre, in fiecare clipa. Atunci cand folositi blandetea in relatiile cu ceilalti, le daruiti aceceptare, iubire si compasiunie. Bunatatea inseamna mai mult decat sa fii dragut cu ceilalti, ea este o stare de prezenta spirituala, in care te lasi condus de natura ta spirituala, adresandu-te sinelui divin al celorlalti, pornind din spatiul divinitatii tale, devenind o lumina care straluceste pentru ei. Fiind buni cu ceilalti, indiferent de ceea ce va fac sau v-au facut vreodata, veti putea sa va pastrati puterea si sa alegeti cum veti interactiona cu toti cei din jurul vostru.
Bunatatea se bazeaza pe parteneriatul dintre omenescul si divinul din voi, parteneriat ce reprezinta exprimarea suprema a luminii voastre. Prin intermediul ei, va exprimati maiestria si vedeti potentialul nelimitat al fiecarei situatii. Nu puteti fi furiosi, daca alegeti blandetea, nu puteti avea resentimente, nu puteti fi raniti sau dezamagiti. Bunatatea nu este o stare in care ii faceti sau ii lasati pe ceilalti sa profite de pe urma voastra, este o deschidere care ii invita pe ceilalti sa fie partasi la Lumina voastra, asa cum alegeti voi sa o exprimati. Atunci cand alegeti sa fiti buni, rezistati nevoii de a judeca si va dezvoltati, in schimb, capacitatea de a ierta. Incepeti fiecare conversatie in spiritul iertarii, astfel incat, orice fel de negativitate ati putea simti din partea altcuiva, sa nu se ataseze vreunei rani sau dureri trecute din voi. A fi bun nu inseamna sa faci lucruri pentru ceilalti, inseamna sa fii atent la nivelul cresterii lor spirituale si sa intelegi cum le poate acesta afecta capacitatea de a interactiona cu tine.
Daca va apropiati de toata lumea, cu blandete, voi stabiliti vibratia energetica a respectivei interactiuni si atunci sunteti cel care conduce si nu cel care urmeaza. Bunatatea voastra nu are nevoie de acceptarea celuilalt – si, cateodata, nici nu o veti avea – dar, prin bunatate, nu va veti judeca pe sine pentru lipsa lor de apreciere. Bunatatea le permite bucuriei, iubirii si pacii sa domine in fiecare relatie. Vedeti-va bunatatea ca pe un dar pe care il puneti in fata celorlalti si acordati-le apoi timpul necesar sa raspunda dupa cum pot. Lasati bunatatea sa va fie adevar, astfel incat sa nu fiti distrasi de ranile, durereile sau problemele celorlalti. Bunatatea va permite sa va deconectati cu compasiune, atunci cand acest lucru devine necesar si sa eliberati complet orice energii karmice, pentru a-i permite astfel vindecarii voastre sa se incheie.
Darul vostru de bunatate deschide poarta catre noi cai de interactiune, lipsite de conflicte si frica. Atunci cand alegeti bunatatea, ca vibratie energetica pe care sa o impartasiti cu ceilalti, va vindecati pe voi insiva si le oferiti si celorlalti darul vindecarii. Voi creati, in acelasi timp, aceasta vibratie in lumea care va inconjoara si pentru planeta, deoarece vointa fiecaruia dintre voi de a fi bun cu ceilalti si cu toata lumea este amplificata si se materializeaza in intreaga lume. Imaginati-va cum ar fi lumea, daca toti ar fi buni unii cu ceilalti. Asta, deoarece a fi buni unii cu ceilalti, este ceva ce puteti crea pentru voi insiva si pentru intreaga lume. Pastrati acest spatiu al bunatatii si intelegeti ca fiecare act de bunatate este important pentru procesul de vindecare prin care trec acum planeta si omenirea. A invata sa fiti buni unii cu ceilalti reprezinta o parte importanta a acestui proces fiind, in acelasi timp, un dar pe care vi-l faceti atat voua, cat si celorlalti, in fiecare zi. http://atingereaiubirii.blogspot.ro
Lumea nu va fi niciodată bună, decât dacă eşti dispus să‑i vezi bunătatea. Ceea ce trăieşti depinde de felul în care priveşti lucrurile. Când priveşti prin prisma judecăţii, viaţa este denaturată şi goală. Când priveşti cu o inimă şi o minte deschisă, viaţa este impresionantă şi plină de sens.

Atunci când priveşti ceva fără iubire, te separi de acel lucru. O faci pentru a încerca să‑ţi micşorezi frica. Dar, cu cât te separi mai mult, cu atât este mai mică legătura dintre tine şi ceilalţi şi cu atât devii mai înfricoşat.

Singurul lucru care poate avea efect asupra fricii, este să o îmbrăţişezi cu iubire. De îndată ce priveşti cu iubire, vezi o lume diferită.- Paul Ferrini


„Cu orice pret, noi trebuie sa incercam a pastra pacea sufletului si sa nu ne tulburam la jignirile venite de la altii. Nimic nu este mai pretios decat pacea intru Hristos Domnul. Sfintii Parinti aveau mereu un duh de pace si, fiind binecuvantati cu harul lui Dumnezeu traiau mult. Dobandeste pacea, si mii de oameni din jurul tau se vor mantui. Atunci cand un om se afla intr-o stare de pace a mintii, el poate de la sine sa le ofere celorlalti lumina necesara luminarii ratiunii. Aceasta pace, ca pe o comoara nepretuita, Domnul nostru Iisus Hristos a lasat-o drept mostenire ucenicilor Sai inainte de moarte. (In. 14,27) Apostolul mai spunea despre ea: “si pacea lui Dumnezeu, care covarseste orice minte, sa va pazeasca inimile si cugetele voastre intru Hristos Iisus” (Filip. 4,7). Introdu mintea inlauntrul inimii si dai de lucru acolo cu rugaciunea; atunci pacea lui Dumnezeu o umbreste si ea se afla intr-o stare de pace.
Trebuie sa ne obisnuim sa tratam jignirile venite de la altii cu calm, ca si cum insultele lor nu ne privesc pe noi, ci pe altcineva. O astfel de practica ne poate aduce pacea inimii si o poate face lacas al lui Dumnezeu insusi. Daca nu se poate sa nu te tulburi, atunci, cel putin, e necesar sa incerci sa iti infranezi limba, dupa cuvantul psalmistului: “tulburatu-m-am si n-am grait“ (Ps. 76, 4). Pentru a ne pastra pacea sufletului, este nevoie sa evitam cu orice pret a-i critica pe altii. In mod aparte, pentru a pastra pacea sufleteasca trebuie evitata acedia si sa te straduiesti a avea un duh vesel si nu trist. Trebuie sa incerci sa iesi din aceasta stare cat mai iute cu putinta. Atentie la duhul intristarii, caci aceasta da nastere la toate relele. O mie de ispite apar din pricina lui: agitatie, furie, invinuire, nemultumirea de propria soarta, ganduri de desfranare, schimbare permanenta a locului. Uneori duhul cel rau al intristarii pune stapanire pe suflet si il lipseste de umilinta si bunatate fata de frati si da nastere la repulsie fata de orice conversatie. Atunci sufletul evita oamenii, crezand ca acestia se afla la originea tulburarii sale si nu intelege ca pricina tulburarii sale se afla intr-insul. Sufletul plin de intristare si parca scos din minti este incapabil sa accepte in pace sfaturile bune ce i se aduc sau sa raspunda cu umilinta la intrebarile ce i se pun. Primul medicament cu ajutorul caruia omul isi afla in curand mangaiere sufleteasca este smerenia inimii, asa cum ne invata sfantul Isaac Sirul. Aceasta boala este tratata cu rugaciune, abtinere de la graire in desert, lucru de mana, dupa puterile fiecaruia, citirea Cuvantului lui Dumnezeu si rabdare; caci el se naste din lasitate, trandavie si graire in desert”-

Sf. Serafim de Sarov

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cand priveşti cu iubire, vezi o lume diferită

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s