Viaţa fără Hristos nu este viaţă

Iisus Hristos a fost într-o misiune măreaţă, misiune pe care toţi avem obligaţia să o îndeplinim. Meditaţi în aceste zile de linişte şi pace, la cele trei afirmaţii monumentale lăsate de Mântuitorul Iisus Hristos:

1. “Nu stă oare scris în propria voastră lege că sunteţi cu toţii Dumnezei?“ { Psalmul 82}

2. “Când vă rugaţi pentru ceva, credeţi că este deja al vostru şi aşa va fi.” { Marcu 11, versetul 24}

3. “Dacă faceţi aceste lucruri pe care vi le spun, atunci veţi realiza toate lucrurile măreţe pe care eu le fac şi chiar mai mari decât acestea veţi face.” {Ioan 14 , versetul 12}

Prin aceste afirmaţii Iisus vrea să ne dezvoltăm propriile potenţialităţi. El nu a vrut să fie un idol spre a fi adorat, ci el a vrut să fie un model de urmat. De aceea ne-a arătat că este “Calea, Adevărul şi Viaţa”.

Ce bine se explică fizica cuantică prin aceste afirmaţii? Aşa cum spunea şi Iisus ce crezi aia devii. –http://holisterapi.wordpress.com
De fiecare data in ajunul zilei Nasterii Domnului Iisus Hristos, inima fiecarui crestin, inima fiecarui om, care se straduieste sa urmeze Calea, Adevarul si Viata si prin urmare crede in puterea izbavitoare a Iubirii, incepe sa bata parca mai tare. Oamenii, incearca in preajma sarbatorilor de iarna sa fie mai buni, mai placuti pentru cei din jurul lor, mai darnici, mai toleranti. Chiar si cei mai putin credinciosi se straduiesc in aceste zile de sarbatoare sa aiba o atitudine binevoitoare fata de cei din familie, fata de prieteni, colegi de servici, vecini, etc.

Ma voi apleca putin asupra mea, asupra fratilor si surorilor mele, ca oameni trecatori prin aceasta lume materiala plina de mistere, bucurii, suferinte, incercari de tot felul si voi incerca sa inteleg cate ceva din ceea ce inseamna a-L primi pe Hristos in suflet in fiecare noapte a Craciunului. Vreau sa inteleg cum se poate naste El in noi. Dar, oare chiar se naste ? Nu cumva El se afla in acolo, in inima fiintei noastre inca de la inceput? Si atunci de ce spun, sau mai bine zis, ce vor sa spuna Initiati atunci cand afirma ca, daca vom fi pregatiti adica, daca ne vom curatii sufletele prin post si rugaciune, daca ne vom stradui sa fim mai buni in toata aceasta perioada, Hristosul se va naste in noi si vom primi astfel in noaptea de Craciun, daruri Ceresti?

Ei bine, dragii mei, in esenta, cred ca aceasta sarbatoare minunata este lasata de fapt oamenilor, cu scopul de a le crea conditiile necesare pentru ca, macar pentru o scurta perioada, sa-L manifeste pe Hristosul existent din totdeauna in ei, sa manifeste astfel, chiar si temporar, Iubirea Hristica.

Adica, Hristos a fost si este mereu prezent in noi, prin sufletul Hristic care-L reprezinta intr-un mod minunat in fiinta noastra, iar nasterea Lui in noi nu inseamna altceva decat manifestarea Iubirii Sale la nivel superior si divin, in mod neconditionat. Si ea poate avea loc oricand, in orice zi a anului, in orice clipa.

Nasterea Hristosului in lume semnifica practic momentul manifestarii principiilor si valorilor Iubirii in si prin fiecare element al Creatiei, drept pentru care, intreaga suflare terestra si nu numai este in sarbatoare.

Respectul, iertarea si iubirea de sine practicate de oameni cu multa stradanie in general si cu totul si cu totul special in aceste zile de sarbatoare a spiritului, duce la o amplificare a manifestarii respectului, iertarii si iubirii fata de ceilalti, intr-un mod constructiv si inaltator care umple toate sufletele de bucurie.

Sa ne amintim in aceste zile ca, indiferent de animozitatile existente intre noi, suntem frati, suntem copii lui Dumnezeu, ca-I apartinem in totalitate si ca El ne iubeste pe toti in mod egal.

Sa ne straduim in aceasta perioada mai mult ca oricand si apoi sa continuam, in mod esential, sa reducem cat se poate de mult manifestarea carentelor noastre. Astfel, neiertarea, avaritia, rautatea, minciuna, orgoliul, necredinta, intoleranta, ura, sa le inlocuim manifestand cu bucurie iertarea, darnicia, bunatatea, adevarul, smerenia, credinta in divinitate, toleranta si Iubirea de tot si de toate. Pentru ca in tot si in toate EXISTA DUMNEZEU.

Hraniti-va deci, oameni buni, cu energia divina a Iubirii Hristice si ea va va ajuta sa simtiti din plin mirajul inconfundabil al minunatei nopti precum si a stralucitoarei zi a Craciunului, va va ajuta in aceste zile sa traiti alaturi de Terra un nou inceput. Sa sarbatorim deci, plini de bucurie, Nasterea Domnului Iisus Hristos, prin trezirea si manifestarea Iubirii din noi si in acest fel sa hranim fiecare sufletul si duhul nostru alinandu-le astfel, chiar si temporar, dorul nemarginit de Dumnezeu. – http://foculsacru.wordpress.com
Bătrânul Porfirie zicea: “Viaţa fără Hristos nu este viaţă. Dacă nu-L vezi pe Hristos în toate faptele şi gândurile tale, tu trăieşti fără Hristos”.

2. Acelaşi Bătrân adăuga: “Hristos este prietenul nostru, fratele nostru El este tot binele şi toată frumuseţea. El este Totul. În Hristos nu este nici tristeţe, nici melancolie, nici introvertire, atunci când omul este copleşit de gândurile şi împrejurările care l-au apăsat şi l-au rănit. Hristos este Bucurie, Viaţă, Lumină, Lumină adevărată, care-l îmbucură pe om, îi dă aripi, îi descoperă toate lucrurile, îl fac să vadă toate creaturile, să sufere dimpreună cu toţi şi să le dorească tuturor să fie cu Hristos şi aproape de El”.
Referitor la dragostea lui Dumnezeu pentru om, Bătrânul Antim, noul sfânt din insula Chios, sublinia: “Dumnezeu nu-i separă pe drepţi de păcătoşi nici nu-i compară pe cei răi cu cei buni. Albina, dacă găseşte un pic de zahăr pe o scrumieră, nu importă cât de murdară este aceasta, va lua zahărul pentru a face din el miere. Dumnezeu nu se uită dacă omul se găseşte în păcat sau în virtute, nici dacă este bun sau rău. El caută doar momentul în care să Se apropie pentru a-i veni în ajutor”. – http://sfantulmunteathos.wordpress.com

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s