Ma intereseaza ce gandeste Dumnezeu. Restul sunt detalii

Armonia este cheia de boltă a întregului organism şi Univers. Totul în Univers pulsează cu un ritm armonios şi constant. Încă din timpuri străvechi, omul a observat acest ritm al Universului şi a înţeles cum funcţionează. În timpurile noastre, oamenii de ştiinţă au descoperit că acest lucru este adevărat SI în ceea ce priveşte desfăşurarea gândirii. Ei au aflat că iubirea este ritm iar egoismul discordanţă; încrederea este ritm, gelozia este discordanţă; credinţa este ritm, teama este discordanţă; speranţa este ritm, disperarea este discordanţă; cinstea este ritm, înşelăciunea este discordanţă.

Atâta timp cât stările mentale ale omului sunt în acord cu ritmul Universului, echilibrul său fizic şi psihic este asigurat. Când intervine discordanţa în fluxul de gândire, acest echilibru este pierdut. Explicaţia constă în faptul că avem de-a face cu o Inteligenţă Universală ale cărei Legi nu le putem învăţa decât prin observaţii. Din clipa în care am înţeles că armonia este cheia de boltă a Universului, acela care doreşte ca această Inteligenţă să acţioneze în folosul său, trebuie mai întâi să se străduiască să coopereze cu ea. Stările mentale discordante produc boala, căci ele dau năvală şi se lipesc de Legea etern stabilită a Armoniei Universale.

Lumea raţională recunoaşte existenţa acestei Armonii Universale şi îşi dă seama că atunci când este ruptă de ea, această Armonie, Divinitatea, nu se modifică spre a ne face nouă pe plac, ci noi suntem aceia care trebuie să ne schimbăm. Secretul vindecării rezidă, deci, în unificarea cu Inteligenţa Cosmică, ce posedă cunoştinţe infinite ale căilor de vindecare şi bunăvoinţa infinită de a produce forma perfectă, aşa ca să ne putem bizui implicit pe curentul de Înţelepciune Eternă în corpurile noastre, atunci când ne ferim de a-i sta în cale.

“Dumnezeu din noi are forţa de a vindeca”.

Sursa- “Puterea tamaduitoare a mintii”- http://totulpentrusuflet.wordpress.com
Dumnezeu vrea ca tu să știi că Acasă este cu adevărat acolo unde este inima. Şi dacă inima ta este centrată pe Dumnezeu eşti „în siguranţă acasă ” oricunde ai fi.

În aceste zile şi timpuri de schimbare continuă, mulţi oameni se mişcă foarte mult şi încearcă constant să transforme încă un loc „ca acasă”.

Cu toate astea, acasă e o calitate pe care o aduci unui loc, nu o calitate pe care un loc ţi-o aduce. Permite-ţi să te simţi acasă oriunde ai fi şi oamenii de pretutindeni te vor primi călduros mereu. Şi nu-i aaşa că există un loc unde eşti mereu binevenit…. „acasă” ?

Aşa că simte-te bine unde eşti chiar acum. Aceasta este măiestria.Este pur şi simplu adevărat că poţi reuşi cel mai bine şi cel mai repede prin ajutarea celorlalţi să reuşească.
Napoleon Hill a spus asta şi avea dreptate. Nimic nu asigură succesul ca asigurarea succesului celorlalţi. Şi există cineva care este în căutarea ajutorului şi sprijinului tău astăzi.

Ridică această persoană, acordă-i încredere, fă tot ce poţi face pentru a ajuta acea persoană să aibă succes. Şi nu uita niciodată: Ce oferi, aceea primeşti.-Neale Donald Walschhumanitysteam.ro

În fiecare zi – împreună cu soarele – Dumnezeu ne oferă o clipă în care e posibil să schimbăm tot ce ne face nefericiţi. Iar în fiecare zi pretindem că nu realizăm momentul, ne străduim să credem că această clipă nu există, că ziua de azi e la fel cu aceea de ieri şi va fi identică cu cea de mâine. Dacă am fi atenţi, am putea descoperi clipa magică. S-ar putea ascunde în momentul în care băgăm cheia în uşă, dimineaţa, în tăcerea de după cină, într-o mie şi unul de lucruri ce ni se par identice. Această clipă există – atunci, toată puterea stelelor ne pătrunde pentru un moment şi ne permite să înfăptuim miracole.

Uneori, fericirea e o binecuvântare, dar de cele mai multe ori e o cucerire. Clipa magică ne ajută să ne schimbăm, ne ajută să ne urmăm mai departe visele. Vom suferi, vom traversa multe momente dificile şi ne vom confrunta cu multe dezamăgiri, dar toate sunt pe cât de tranzitorii, pe atât de inevitabile, iar la final vom fi mândri de ce am lăsat în spatele obstacolelor. Cândva, în viitor, vom putea privi înapoi cu mândrie şi credinţă.
Nefericiţi sunt cei care se tem să-şi asume riscuri. Poate că nu sunt niciodată dezamăgiţi, niciodată deziluzionaţi, niciodată în suferinţă, precum aceia care au un vis de urmat. Dar, când privesc înapoi – pentru că întotdeauna privim înapoi – îşi vor auzi inima şoptind: „Ce ai făcut cu miracolele pe care Dumnezeu le-a semănat pentru zilele tale? Ce s-a ales de talentul pe care Cel Sfânt ţi l-a încredinţat? L-ai îngropat adânc, într-un mormânt, de teamă că-l vei pierde. Aceasta îţi este moştenirea: certitudinea că ţi-ai risipit viaţa“.
Nefericiţi sunt cei care aud astfel de vorbe. Pentru că atunci când, poate, vor crede în miracole, aceste clipe magice ale vieţii se vor fi scurs deja. Trebuie să ascultăm copilul care am fost, care încă trăieşte în noi. Acest copil cunoaşte înţelesul clipelor magice. Îi putem înăbuşi oftatul, dar nu-l putem reduce la tăcere […]

Să fim atenţi la ceea ce copilul din noi încearcă să ne spună. Să nu ne ruşinăm şi să nu-l înfricoşăm, deoarece se simte singur şi abia dacă se face auzit. Să-l lăsăm să ia din când în când frâiele existenţei noastre. Acest copil din noi spune că nici o zi nu seamănă cu cealaltă. Să-l facem să se simtă iubit din nou. Să-i facem pe plac – chiar dacă asta ar însemna să acţionăm într-un fel neobişnuit, chiar dacă ne-ar face să părem nebuni în ochii altora. Amintiţi-vă că înţelepciunea oamenilor este nebunie în faţa lui Dumnezeu. Dacă ascultăm copilul pe care îl purtăm în suflet, ochii ne vor străluci încă o dată. Dacă nu pierdem legătura cu acest copil, nu vom pierde nici contactul cu viaţa!-Paulo Coelho

Odată, un samurai grosolan şi aspru se duse la un biet călugăr:
– Frate, îi zise, învaţă-mă ce sunt raiul şi iadul!
Călugărul nostru ridică privirile, cântărindu-l pe puternicul războinic şi îi răspunse cu un negrăit dispreţ:
– Să te învăţ eu, pe tine, ce sunt raiul şi iadul? Ba n-am ce să te învăţ. Eşti murdar şi miroşi urât, briciul tău trebuie să se fi ruginit. Nu faci cinste castei samurailor, eşti o lichea. Pleacă din calea mea, pentru că nu te pot vedea în ochi! Samuraiul se înfurie. Începu să tremure, să se înroşească de mânie, nereuşind să-şi recapete graiul. Înşfacă sabia şi o ridică în aer, gata gata să-l omoare pe călugăr.
– Iată, acesta este iadul, murmură călugărul nostru.
Samuraiul era uimit. Câtă compasiune, câtă resemnare în omuleţul acesta, care era gata să-şi dea viaţa pentru a-i oferi această învăţătură, pentru a-i arăta ce este iadul! Încetişor, el lăsă în jos sabia, plin de recunoştinţă şi pace.
– Iar acesta este raiul, murmură iar călugărul.- http://filedelumina.ro

  Toate marile traditii contrazic ideea preconceputa si atat de arbitrara cum ca Dumnezeu ar avea un plan perfect pentru noi, de la care nu trebuie sa ne abatem nici macar un grad ca sa nu fim aspru pedepsiti. In logica religioasa si nu sectara, relatia noastra cu Tatal nu este una dintre servitor si stapan ci intre asociati, angajati in crearea lumilor.

Legile universale sunt concepute atat de perfect, incat omul, daca le-ar respecta ar face saltul quantic de la “animal de povara la inger liber“. Invitatia lui Hristos este la regasirea nemuririi: “Fiti desavarsiti precum Tatal vostru este“! Dumnezeu se face cunoscut creatiei sale, intotdeauna prin cele opt concepte, pe care le regasim admirabil talcuite in Kabbalah:

Intelepciune
Intelegere
Mila
Tarie
Frumusete
Slava
Victorie
Temelie.
Toate acestea manifestandu-se intre Coroana si Regat, intre Cer si Pamant, intre Spirit si Materie. Asadar, ca buni fii ai Domnului sa ne ridicam fruntea din tarana si sa privim cu nadejde linia albastra a infinitului!

Ce parinte s-ar bucura vazandu-si copilul umilit, batjocorit si chinuit?

Dragostea Lui este atat de Mare, incat se intrupeaza in fiecare generatie pentru a ne arata Calea spre Eternitate.
Motto: ” De mii de ani, oamenii nu dau crezare promisiunilor lui Dumnezeu dintr-un motiv extraordinar: sunt prea frumoase pentru a fi adevarate…” Neale Donald Walsch – http://codulluioreste.ro
” Ma intereseaza ce gandeste Dumnezeu. Restul sunt detalii. „- Albert Einstein

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s