Cine am putea deveni

“Nu te întreba ce îi trebuie lumii – întreabă-te ce te face să prinzi viaţă şi pune-te pe treabă. Deoarece lumii îi trebuie oameni care au prins viaţă.” – Howard Thurman
Întreaga comunitate mondială a încercat de foarte mult timp “să facă ceva” în legătură cu problemele sale. Nimic nu a adus consecinţe pe termen lung. Rasa umană se comportă în continuare aşa cum s-a comportat de secole. A FI ceva este soluţia. Aceasta este ceea ce produce o schimbare de durată. Când ceea ce faceţi reflectă ceea ce sunteţi – şi nu e doar o încercare de a crea ceea ce v-aţi dori să fiţi – veţi şti că aţi produs o schimbare de durată în voi înşivă. Aşa ceva produce o schimbare de durată în lume.

Nu puteţi “face” paşnici, puteţi doar “fi” paşnici. Nu puteţi “face” iubitori, puteţi doar “fi” iubitori. Nu puteţi “face” uniţi, puteţi doar “fi” uniţi. Căutaţi apoi să vă schimbaţi starea de A Fi. Nu căutaţi să schimbaţi mai întâi lumea, căutaţi să schimbaţi mai întâi Sinele. Când veţi realiza acest lucru, acţiunile voastre se vor schimba în mod automat.
Nu veţi schimba lumea încercând să schimbaţi în primul rând lumea. Lumea se va schimba schimbându-vă întâi pe voi înşivă. Trebuie să hotărâţi mai întâi anumite lucruri importante referitoare la voi, să ajungeţi la noi concluzii în interiorul vostru, legate de cine sunteţi, de Dumnezeu şi Viaţa – şi apoi să începeţi să trăiţi acele decizii.

Acest proces interior poate să producă, de fapt, schimbări în lumea din jurul vostru, deoarece lumea pe care o atingeţi este afectată de felul în care o atingeţi. Cine Sunteţi şi Cum Sunteţi afectează lumea într-un grad mult mai mare decât vă puteţi imagina.
Împlinirea de Sine – este motivul corect din care v-aţi angajat în ceea ce sunteţi şi faceţi. Să duceţi Sinele la următorul nivel cel mai înalt. Să ştiţi cine sunteţi cu adevărat şi să trăiţi această experienţă. Aceasta se numeşte evoluţie. Aceasta e lucrarea întregii omeniri. Şi asta e bucuria ei. Bucuria voastră constă în a deveni mai măreţi decât sunteţi şi de a şti că sunteţi astfel.

Nu vă schimbaţi credinţele doar pentru că vreţi ca alţi oameni să şi le schimbe pe ale lor. Schimbaţi-vă credinţele deoarece noile credinţe anunţa mai exact cine sunteţi voi. Schimbarea din voi va acţiona ca un catalizator şi va produce schimbare în ceilalţi. Şi asta nu pentru că aţi căutat să produceţi schimbarea în ceilalţi, ci, mai probabil, pentru că nu aţi căutat-o.
Oamenii nu se schimba pentru că li se spune să se schimbe. Oamenii îşi pot schimba temporar comportamentul, deoarece li s-a spus asta… dar atunci nu e o schimbare reală. E doar o schimbare de suprafaţă a conduitei exterioare deoarece adevărul interior nu s-a schimbat. Imediat ce puterea asupra lor nu mai e exercitată, comportamentul oamenilor revine la ceea ce spune adevărul lor interior.

Schimbarea e un act de libertate, nu un act de supunere. Supunerea nu înseamnă creaţie – şi creaţia este singurul act de evoluţie. Nu căutaţi, deci, să schimbaţi lumea. Căutaţi “să fiţi schimbarea pe care doriţi să o vedeţi în lume!” Decizia de a veni din pace şi iubire, în loc de a încerca să ajungi la ele, răstoarnă totul. Schimbă complet axa experienţei voastre. Plasează sursă a ceea ce vă doriţi în interiorul vostru şi nu în afară voastră. Aceasta o face accesibilă pentru voi în orice moment şi în orice loc. Aceasta e puterea autentică. Genul de putere care schimbă vieţile şi schimbă lumea. Acest nivel de pace interioară completă şi iubire totală pentru întreaga omenire poate fi atins într-o clipă – sau poate să vă ia o viaţă întreagă. Totul depinde de voi. Totul depinde de cât de profund îl doriţi.

Puteţi accesa orice stare interioară de A Fi pe care o doriţi, pur şi simplu alegând-o şi chemând-o. În prezent, majoritatea stărilor voastre de a fi sunt “reacţii”. Ele nu trebuie să fie astfel. Le puteţi face să fie creaţii.
Chiar acum, când intri în orice moment, rareori intri cu o stare de a fi hotărâtă dinainte. Aştepţi până când vezi ce conţine şi ce aduce momentul şi apoi reacţionezi prin a fi ceva. Poate vei ajunge să fii trist. Poate vei ajunge să fii dezamăgit sau încântat.
Dar acum să presupunem că ai hotărât dinainte cum o să fii când intri în acel moment. Să presupunem că ai hotărât să fii liniştit, indiferent cum va arăta acel moment. Crezi că ar fi o diferenţă în modul cum vei trăi acel moment? Sigur că DA.

Atunci când tu hotărăşti cum te vei prezenta, înainte că momentul să apară, ai început să te îndrepţi spre putere. Ai învăţat să stăpâneşti momentul şi acesta este începutul procesului de a deveni Stăpân pe viaţa ta. Atunci când hotărăşti dinainte că starea ta interioară de a fi este liniştită şi iubitoare, înţelegătoare şi plină de compasiune, iertătoare şi plină de generozitate, indiferent de ce aduce momentul exterior, atunci lumea exterioară îşi pierde puterea asupra ta. Poţi fi plin de pace, indiferent ce face lumea exterioară – şi urmarea minunată a acestui lucru este că ceea ce face lumea exterioară va fi foarte des afectată de ceea ce eşti tu.
Insistând Să Fii cine eşti, indiferent de ceea ce e restul lumii, încet lumea pe care o atingi se va schimba.-Neale Donald Walsch -drumuricatretine.wordpress.com

Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă.
Un frate misionar a ajuns intr-o sat din tarile slab dezvoltate. Prima persoana care i-a iesit inainte, a intrebat-o daca stie cumva daca sunt crestini in aceea localitate. Barbatul i-a raspuns imediat:
„vedeti casa aceea pe deal…?..acolo sta un crestin in ea.
…..este singurul crestin din aceasta localitate” !
Singurul crestin… ….si sus pe deal…!
Imi place tare mult acest verset…”voi sunteti lumina..”
Adevaratii crestini „TREBUIE” sa fie o lumina pentru cei din jur.Atunci cand nu porti doar numele de crestin, atunci cand si traiesti ca un adevarat crestin, nu poti sa nu fi reperat de cei din jur.
” O cetate pe munte”…e imposibil sa nu fie vazuta. Noi suntem asemeni unei cetati…suntem asezati in mijlocul acestui neam, un neam care sta departe de Dumnezeu, un neam care sta impietrit in inima lui.
Ce aratam celor din jur…? Traim ca niste fii ai luminii?Ap. Pavel spune:

„….. dar acum sunteţi lumină în Domnul. Umblaţi deci ca nişte copii ai luminii”.
Umblarea noastra trebuie sa fie dupa voia lui Dumnezeu.Putem spune vorbe frumoase celor din jur, putem sa aratam tot ceea avem mai de pret…daca nu il aratam pe Hristos, totul este in zadar.http://maiexistaosansa.blogspot.ro
Pentru a-și renova casa, un japonez a făcut o spărtură într-un perete. Casele japoneze au în mod normal un spațiu gol între pereții din lemn.
Cu surprindere a constatat că acolo se afla o șopârlă blocată din cauza unui cui bătut din afară, într-unul din picioarele sale.
I-a fost milă cînd a văzut aceasta, dar în același timp a fost și curios, dîndu-și seama că cuiul a fost bătut cu câțiva ani în urmă, când a fost construită casa.
Ce se întâmplase…!?!
Șopârla a supraviețuit în această poziție atât de mult timp! Într-un perete despărțitor închis de mai mulți ani, fără a se mișca. Pare imposibil de crezut. Atunci, se întrebă, cum de aceasta șopârlă supraviețuise atât de mult, fără să se miște, odată ce piciorul său a fost țintuit!?
Și-a oprit munca pentru a observa șoparla, pentru a vedea ce face și cum se hrănește. Ceva mai târziu, neștiind de unde, a aparut o altă șopârlă, cu o insecta în gură.
Ah! Asta l-a uimit și l-a atins profund.
Soparla prinsă în cui, a fost hrănita ani de zile de către altă șoparlă…
Imaginați-vă! A făcut acest lucru continuu, pentru o atât de lungă perioadă de timp, fără a renunța la speranță pentru partenerul său.
Gândiți-vă. Ați face asta pentru cineva? Pentru partenerul vostru, pentru părinții, frații sau prietenii vostri?
Imaginați-vă că o creatură mică poate face ceea ce o creatură binecuvântată cu o minte strălucită, poate face cu greutate…
Cu avansul tehnologic din aceasta eră a comunicațiilor, accesul nostru la informație devine tot mai rapid. Dar distanța dintre ființele umane se reduce oare la fel de mult…?
De aceea, nu-i abandonați niciodată pe cei dragi. Nu le spuneți că sunteți ocupați, atunci când au nevoie de voi… Este posibil să aveți întreaga lume la picioarele voastre. Dar voi ați putea fi întreaga Lume pentru ei…-  http://filedelumina.ro

Dumnezeu vrea ca tu să știi că cea mai mare pierdere în lume este diferenţa dintre cine suntem şi cine am putea deveni (…) Dacă ai ştii ce ai putea deveni ţi s-ar tăia respiraţia. Sau poate tu chiar ştii…şi aştepţi doar să-ţi tragi răsuflarea.Bine atunci. Odihneşte-te o clipă. Trage-ţi răsuflarea. Totuşi începe să te mişti imediat cum poţi, da? Sufletul tău aşteaptă ceea ce poţi tu deveni.-Neale Donald Walsch

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Cine am putea deveni

 1. Anonim zice:

  Cine suntem…si cine am putea deveni

 2. Anonim zice:

  Cantec pentru…linistea sufletului….

 3. Anonim zice:

  ,,Sufletul este o carte deschisa, dar cu multe pagini scrise cu o cerneala pe care numai caldura unui alt suflet compatibil o poate face vizibila. Psihologii numesc aceasta proprietate empatie, eu i-as spune simplu, minune…”

 4. Anonim zice:

  ,,Lectii pentru viata:
  Invata sa-ti PESE
  Invata sa ZAMBESTI
  Invata sa DAI
  Invata sa IERTI
  Invata sa IMPARTI
  Invata sa AI INCREDERE
  Invata sa IUBESTI
  Invata sa -ti pui mainile impreuna
  si SA TE ROGI ! „

 5. Anonim zice:

  ,,Una dintre cele mai frumoase părţi ale lui Dumnezeu este că nu oboseşte niciodată iertând și așteptând. Iertând nepăsarea, răutatea și decăderile noastre. Așteptând puțină considerație, recunoștință, iubire…
  Că nu refuză niciodată un om care vrea să-l iubească şi că îi înţelege pe aceia care îl caută mai târziu… Și mai ales că pentru El niciodată nu este prea târziu.
  Că nu reproşează indiferența noastră şi uită de îndată orice greşeală recunoscută cu sinceritate.
  Că nu se
  simte folosit atunci când doar cerem fără a oferi și nici jignit atunci când îl acuzăm de toate nedreptățile lumii…
  Că deși trec zile în șir fără ca noi să-i mulțumim, nu trece nicio zi fără ca El să ne ofere măcar o bucurie, o șansă, o reușită, un vis, iubire…
  Că deși îi întoarcem spatele adeseori, El ne primește mereu înapoi cu brațele deschise.
  Că ne iubește necondiționat, fără a ne obliga să îl iubim.”.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s