Iubirea si dorinta sunt absolut opuse

Ai incredere in aspiratia profunda a inimii tale?

Daca te simti cu adevarat pregatita sa te deschizi neconditionat in fata iubirii nemarginite, iar barbatul tau se dovedeste incapabil sa creasca, s-ar putea sa fii nevoita sa il parasesti.

Daca angajamentul lui fata de cresterea spirituala si sexuala este instabil, iar inima ta nu poate avea incredere in el, poate ca ar fi timpul sa iti continui drumul fara el. Pastreaza-ti inima deschisa in toata perioada in care simti golul singuratatii, astfel incat iubirea ta sa se maturizeze suficient de mult pentru a atrage catre tine un barbat cu adevarat demn de increderea ta.

Daca iti doresti cu adevarat sa te abandonezi in fata iubirii manifestate prin ambele trupuri, alege un barbat al carui tren se indreapta deja catre o directie mai profunda decat cea care ti-ar permite sa te deschizi singura.
Alege un barbat care te poate deschide mai mult decat ai reusit tu vreodata pana acum. Ai de asemenea grija sa iti alegi un barbat care te poate conduce mai departe decat ai reusi daca ai prelua partial fraiele vietii tale, un barbat care sa se astepte ca si tu sa conduci jocul jumatate din timp.

Un barbat profund si integru se va lasa ghidat de inima lui, care o va ingloba insa in ea si pe a ta, acordandu-si actiunile in functie de reactiile inimii tale si pretuindu-ti intotdeauna reactia. Pe de alta parte, capacitatea lui de a conduce nu va slabi niciodata datorita raspunsului tau si cu atat mai putin se va lasa deturnata de acesta.
Inima lui este deschisa catre toti. De aceea, tinand cont de inimile acestora, actiunile lui se nasc spontan, dintr-o plenitudine a iubirii, fara ezitari. Atunci cand actioneaza, el se pune continuu la unison cu inimile celorlalti (sau cu inima ta), acordandu-si fiecare actiune in beneficiul tuturor.

Ii poti intui cu usurinta angajamentul constant fata de iubire si faptul ca iti ofera neconditionat darurile sale cele mai profunde, astfel incat te poti deschide linistita, oferindu-i la randul tau darurile cu care te-a inzestrat Dumnezeu.

Cererile lui se nasc din iubire, permitandu-ti sa te abandonezi plenar in fata lui si sa ii oferi raspunsul tau. El iti ofera cele mai profunde daruri ale sale, ducandu-te de fiecare data dincolo de hotarele inimii tale, in regatul abandonarii de sine si al expresiei plenare a iubirii.
El ramane deschis in fata lui Dumnezeu, chiar acum, cu sau fara tine, dar recunoaste ca aceasta deschidere poate fi mai plenara daca este practicata in doi decat de unul singur. Iti imbratiseaza inima si iti intuieste imediat raspunsurile, corectandu-si din mers erorile, fara sa ezite, simtul orientarii sale si respectul fata de intelepciunea ta emotionala conducandu-va pe amandoi catre o mai mare plenitudine a iubirii.

Daca nu iti doresti un astfel de barbat, atunci continua sa te descurci singura. Arata-ti neincrederea prin contractia stresata a abdomenului tau si prin vocea ta gatuita. Daca iti doresti insa un astfel de barbat, continua sa practici abandonarea in fata poruncilor iubirii si manifestarea plenara a aspiratiei inimii tale(…) Daca iti doresti un barbat al carui tren sa te duca acolo unde doresti sa ajungi – si chiar mai departe – inspira-i directia prin profunzimea iubirii tale si ajuta-l sa si-o acordeze tinand cont de intuitiile inimii tale si de manifestarea plenara a energiei spontane a iubirii tale.

Daca trenul lui se indreapta catre o directie gresita, nu lasa mania sa te cuprinda, ghearele sa-ti creasca si furia ta spontana si necontrolabila sa danseze liber prin inima ta deschisa si prin trupul tau.

Nu uita ca tu atragi intotdeauna acel gen de barbat care isi poate mentine integritatea direct proportional cu dansul tau liber, care nu tine cont de zidurile tale de autoaparare si de frustrarile tale. Acest lucru nu este deloc usor, pentru nici unul din voi.

Pentru tine, este mai usor sa renunti la incercarea de a-ti schimba barbatul, sa inveti sa te iubesti singura, asa cum esti, si sa accepti sa tolerezi in casa ta un mitocan(….)

Daca nu va daruiti reciproc, in totalitate, el prezenta inimii sale si tu iubirea inimii tale, chiar daca uneori o faceti mai aprig si alteori cu mai multa blandete, – fie trenul lui va deraia, caci nu va mai fi sustinut de energia ta, fie tu te vei multumi sa te iubesti singura, lasandu-l pe el sa se descurce cum va putea. In final, el va esua in superficialitate, iar inima ta neimplinita va cadea in capcana depresiei. Amandoi va indepartati de iubire si va rataciti.

Daca iti doresti o relatie care sa reflecte principiul sacru al iubirii, atunci constientizeaza-ti in fiecare clipa aspiratia cea mai profunda a inimii tale. Nu te lasa deviata de dorintele tale inferioare, daca nu doresti sa atragi catre tine un barbat la fel de deviat.

Un barbat pe care l-ai ales tinand cont de dorintele tale inferioare iti poate asigura securitatea, o familie si cateva vacante de vis, dar nu va sti niciodata cum sa traiasca alaturi de tine o viata la unison cu iubirea divina.

Daca te vei limita sa iti constientizezi si sa manifesti numai dorintele tale inferioare, vei atrage catre tine un barbat care nu-ti va putea oferi niciodata ceea ce inima ta isi doreste mai presus de orice.

Daca iti doresti un barbat care sa iti poata oferi intreaga lui constiinta, creand impreuna cu tine o relatie sacra – eventual oferindu-ti chiar si securitatea, familia si vacantele de vis pe care ti le doresti –, atunci constientizeaza-ti, ai incredere si manifesta dorinta cea mai profunda a inimii tale.

In acest fel, rezonanta divina a iubirii tale si intelepciunea ta profunda vor avea grija sa atraga catre tine un barbat pe care sa il pretuiesti cu adevarat si pe care sa il inspiri. In final, relatia voastra va reflecta lumina si intelepciunea sacra a inimii tale.http://arta-feminitatii.blogspot.ro

A IUBI, ce frumos este A IUBI. Numai SUFLETELE MARI pot şi ştiu SĂ IUBEASCĂ. Iubirea este tandreţe infinită… Iubirea este viaţa care palpită în fiecare ATOM aşa cum palpită în fiecare soare.

Iubirea nu se poate defini căci ea este MAMA DIVINĂ A LUMII; este CEEA CE NI SE INTAMPLĂ când SUNTEM ÎNTR-ADEVĂR ÎNDRĂGOSTIŢI.

IUBIREA este resimţită în adâncul inimii; este o experienţă vie şi minunată; este un foc care mistuie, este un vin divin pentru cei care beau din el. O simplă batistă parfumată, o scrisoare, o floare, răscolesc în adâncul sufletului emoţii sublime, extazuri insolite, voluptăţi inefabile. Nimeni n-a putut defini vreodată IUBIREA. Trebuie s-o trăieşti, trebuie s-o simţi.

Numai marii îndrăgostiţi ŞTIU CU ADEVĂRAT CEEA CE ESTE IUBIREA.

CĂSĂTORIA PERFECTĂ este unirea a două fiinţe care ŞTIU într-adevăr SĂ IUBEASCĂ. Pentru ca să existe CU ADEVĂRAT IUBIRE, este necesar ca bărbatul şi femeia să se adore în cele şapte MARI PLANURI COSMICE.

Ca să existe IUBIRE, trebuie să existe o adevărată comuniune sufletească în cele trei sfere ale GANDIRII, ale SENTIMENTULUI şi ale VOINŢEI. Când cele două fiinţe vibrează armonios în gândire, în sentimente şi în actele lor de voinţă, atunci Căsătoria Perfectă se realizează în cele şapte planuri ale conştiinţei cosmice.

Există persoane care sunt căsătorite în planurile fizic şi eteric, dar nu sunt în astral. Altele sunt căsătorite în planurile fizic, eteric şi astral, dar nu sunt în mental; fiecare gândeşte în felul lui; femeia are o religie iar bărbatul alta; nu sunt de acord în ceea ce gândesc etc. etc. etc. Există căsătorii armonizate în planurile gândirii şi ale sentimentului însă absolut opuse în lumea voinţei. Aceste căsătorii sunt pline de ciocniri; nu sunt fericite.

Căsătoria Perfectă trebuie să se efectueze în cele şapte planuri de conştiinţă cosmică. Există căsătorii care nu ajung nici măcar la planul astral, iar atunci nu există nici cea mai mică atracţie sexuală; aceste căsătorii sunt veritabile eşecuri. Căsătoriile de acest tip se bazează exclusiv pe contractul de căsătorie.

Unii oameni duc o viaţă matrimonială în planul fizic cu un soţ determinat, iar în plan mental au o viaţă matrimonială cu un soţ diferit. În viaţă se întâlneşte foarte rar o Căsătorie Perfectă. Pentru a exista iubire, trebuie să existe afinitate de gânduri, de sentimente şi de voinţă.

Acolo unde există calcul şi interes, nu există iubire. Din păcate, în viaţa modernă, în lumea noastră de cont bancar, de tocmeli şi de celuloid, iubirea este călcată în picioare. În acele cămine unde nu există decât conturi şi calcule, nu există iubire. Când iubirea iese din inimă, revine cu greu.

IUBIREA ESTE UN COPIL FOARTE SĂLBATIC.

Căsătoria care se realizează fără iubire, doar pe bază de interese economice sau sociale, este cu adevărat un păcat împotriva SPIRITULUI SFÂNT. Căsătoriile de acest fel eşuează inevitabil. Îndrăgostiţii confundă adeseori dorinţa cu iubirea şi ceea ce este şi mai rău este faptul că se căsătoresc crezând că sunt îndrăgostiţi. Odată consumat actul sexual, odată satisfăcută pasiunea carnală, apare deziluzia, rămâne teribila REALITATE. Îndrăgostiţii trebuie să se analizeze pe ei însişi înainte de a se căsători pentru a şti dacă sunt cu adevărat îndrăgostiţi. Pasiunea este uşor confundată cu iubirea.

IUBIREA ŞI DORINŢA SUNT ABSOLUT OPUSE.

Cel care este într-adevăr îndrăgostit este în stare să-şi dea până şi ultima picătură de sânge pentru fiinţa adorată. Examinează-te pe tine însuţi înainte de a te căsători. Te simţi capabil să-ţi dai şi ultima picătură de sânge pentru fiinţa adorată? Ai fi capabil să-ţi dai viaţa pentru ca fiinţa adorată să trăiască? Reflecţionează şi meditează. Există oare o veritabilă afinitate de gândiri, de sentimente şi de voinţe cu fiinţa pe care o adori? Gândeşte-te că dacă această afinitate completă nu există, atunci căsătoria ta în loc de rai, va fi un adevărat infern. Nu te lăsa dus de dorinţă. TREBUIE SĂ OMORI NU NUMAI DORINŢA DAR CHIAR ŞI ÎNSĂŞI UMBRA ARBORELUI ISPITITOR AL DORINŢEI.

Iubirea începe printr-un fulger de simpatie delicioasă, ea se substanţializează datorită tandreţii infinite şi se sintetizează în adoraţie supremă.

O CĂSĂTORIE PERFECTĂ este unirea a două fiinţe care se adoră în mod absolut. În iubire, calculele şi conturile în bancă nu există. Dacă începi să faci proiecte şi calcule, înseamnă că nu eşti îndrăgostit. Reflecţionează înainte de a face MARELE PAS. Eşti cu adevărat îndrăgostit? Fii atent la iluzia dorinţei. AMINTEŞTE-ŢI CĂ FLACĂRA DORINŢEI CONSUMĂ VIAŢA ŞI ATUNCI NU RĂMANE DECÎT TERIBILA REALITATE A MORŢII.

Contemplă ochii fiinţei pe care o adori, pierde-te în fericirea pupilelor sale, dar dacă vrei să fii fericit nu te lăsa condus de dorinţă. Nu confunda iubirea cu pasiunea. Omule îndrăgostit, ANALIZEAZĂ-TE profund. Este indispensabil să ştii dacă femeiea pe care o iubeşti îţi aparţine în spirit. Este necesar să ştii dacă eşti în afinitate absoluă cu ea în cele trei lumi ale gândului, sentimentului şi voinţei. Adulterul este crudul rezultat al lipsei de iubire. Femeia cu adevărat îndrăgostită arprefera mai curând moartea decât adulterul. Bărbatul care înşeală nu este îndrăgostit.

IUBIREA ESTE EXTREM DE DIVINĂ. PREAFERICITA ZEIŢĂ MAMĂ A LUMII ESTE CEEA CE NUMIM IUBIRE.

Cu focul teribil al IUBIRII, noi putem să ne transformăm în ZEI pentru a pătrunde, plini de maiestate, în AMFITEATRUL ŞTIINŢEI COSMICE.

“Casatoria perfecta” – Samael Aun Weor- http://totulpentrusuflet.wordpress.com

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s