Trupul este templul sufletului

Oamenii mici se cearta cu altii. Oamenii mari se cearta cu ei insisi.

Oamenii mici vad in ceilalti oameni piedici pe cand oamenii mari vad in semenii lor o mana intinsa de Dumnezeu.

Oamenii mici dau vina pe altii pentru nereusitele in viata. Oamenii mari dau vina pe ei insisi pentru tot ce nu le-a iesit in viata.

Oamenii mici graviteaza in jurul persoanei lor pe cand oamenii mari se gandesc mai mult la ceilalti.Oamenii mici sunt indragostiti de vocea lor, de gandurile lor si sunt prieteni cu oglinda marca ,,Narcis”. Oamenii mari cauta mereu flamanzi sa auda pe altii, sa cunoasca gandurile altora si sa priveasca spre altii mai mult decat spre ei.

Oamenii mici fac viata altora o cruce. Oamenii mari se duc tacuti si hotarati spre cruce. Pentru ca ei stiu ca nu e o alta cale spre maretie in afara de crucea lui Hristos!

Tu ce fel de om esti?- rodiagnusdei.wordpress.com

Un antropolog le-a propus un joc, unor copii dintr-un trib african.
A pus un coș plin cu fructe lângă un copac și le-a spus că cel care va ajunge primul va câștiga toate fructele.
Când a dat startul pentru alergare, toți copiii s-au luat de mână și au alergat împreună, apoi s-au așezat să se bucure de premiu.
Când i-a întrebat de ce au alergat așa, din moment ce unul singur ar fi putut câștiga toate fructele, i-au răspuns:
– Ubuntu*… Cum ar fi putut fi unul dintre noi fericit, dacă toți ceilalți ar fi fost triști?

* Ubuntu – un cuvânt vechi african, concept-bază a culturii Xhosa, însemnând „omenie faţă de ceilalți (semenii noștri)”.
Se poate traduce prin „eu sunt ceea ce sunt datorită a ceea ce suntem noi toți”….- filedelumina.ro

C.S. Lewis: „Tu nu ai un suflet. Tu esti un Suflet.Tu ai un trup.” Zilele acestea am fost recunoscatori pentru viata, pentru familie, pentru prieteni, pentru vremea de-afara…haideti sa multumim pentru alta binecuvantare de care ne bucuram zilnic :trupul nostru.

Suntem Suflete gazduite intr-o lucrare extraordinara- trupul.Suntem daruiti cu simturi- gust, vaz , miros, pipait, auz- ne putem misca, explora,crea.
Sf. Scriptura ne spune ca trupul este templul sufletului, iar la Judecata de Apoi trupurile noastre vor invia din nou, si se vor reuni cu sufletul.Ce taina infricosatoare!si minunata totodata.
Ia-ti cateva minute si multumeste lui Dumnezeu pentru aceasta opera de arta care este trupul tau, cu ajutorul caruia te poti bucura de lucrurile bune si frumoase ale vietii.

„Mulţi dezleagă postul înţelegând greşit cuvântul din Evanghelie care spune că: nu ceea ce intră în gură spurcă pe om, ci cele ce ies din om, acelea sunt care îl spurcă (Marcu 7, 15). Ei nu înţeleg însă că mai înainte de mâncare este pofta, astfel că omul încuviinţând pofta se spurcă. Pofta, ştie fiecare, iese dinlăuntrul nostru, astfel încât, atunci când ne-am învoit cu gândul, deja am căzut.
Ajungând aici, trebuie să spunem că neînfrânarea Evei a fost cauzată nu doar de pofta gustului, ci, după cum bine ştim din Sfânta Scriptură, a fost cauzată şi de plăcerea ochilor şi de dorirea înălţării. Postul nu trebuie să fie doar unul al bucatelor, ci şi al ochilor şi al dorinţelor. Pentru ce a apărut despărţirea dintre Dumnezeu şi om? Pentru poftele imaginate. Poftiţi şi nu aveţi, spune Apostolul ( Iacov 4, 2). Atâta timp cât vom avea în noi pofte lumeşti, este între noi şi Dumnezeu această despărţire, pentru că harul nu lucrează în războiul poftelor.
Cum spuneam, postul fără a face lucrarea lui Dumnezeu, adică fără a face ceea ce cere Dumnezeu de la noi, este sterp. Spun părinţii că, atunci când posteşte cineva dar nu face dreptatea lui Dumnezeu, postul acesta este urâciune înaintea Lui, iar Proorocul Isaia spune:
Nu ştiţi voi postul care îmi place? Rupeţi lanţurile nedreptăţii, dă drumul celor asupriţi, împarte pâinea ta cu cel flămând, adăposteşte în casă pe cel sărman şi nu te ascunde de cel de un neam cu tine. Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi tămăduirea ta se va grăbi (Isaia 58, 6-8).
Postul este pentru tămăduirea trupului şi a sufletului, pentru că bolile sunt cauzate şi de o alimentaţie fără discernământ, şi de o viaţă fără rânduială. O viaţă înţeleaptă, cu o alimentaţie simplă, neexcesivă, o viaţă în mulţumire, adică în linişte faţă de orice s-ar întâmpla în jurul nostru, având încredere că toate sunt în mâna lui Dumnezeu, ne duce la o vigoare a sufletului, la o sănătate sfântă în care iradiem de credinţă, nădejde şi dragoste”.- Ierom. Ioan Buliga, Desertaciunile lumii – dulcecasa.blogspot.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s