Coduri de lumina

Experienta te modelează. Lucrurile care se întâmplă în viaţa ta şi pe care le-ai trăit în trecut te-au făcut ceea ce eşti acum. Fiecare trăire a avut scopul ei. Te-a învârtit pe toate părţile şi te-a şlefuit ca pe un diamant. Te-a curăţat de impurităţi şi a încercat să-ţi scoată la suprafaţă strălucirea. Noi oamenii putem deveni în timp mai frumoşi sau mai urâţi. Depinde cum ne raportăm la ceea ce se întâmplă în viaţa noastră.
Dacă ai fost trădat, vei avea grijă în cine vei mai avea încredere a doua oară. Dacă nu vei învăţa să ai grijă, vei mai fi trădat încă o dată şi încă o dată. Asta până când înveţi să acorzi încrederea. E aşa ca în sport. Practici un exerciţiu până când ajungi să-l faci aproape de perfecţiune. Nu contează că muşchii dor, nu contează că simţi că nu mai poţi sau că nu mai ai aer. Continui. Cât te-ai simţit confortabil… aceea a fost doar încălzirea. Adevărata modelare, ceea ce trebuie să te schimbe începe abia după ce simţi că se lucrează. Schimbarea ta începe când se termină confortul tău. De aceea, cu cât înveţi mai repede, cu atât mai bine. Nu te plânge că doare, nu te plânge că e greu. E experienţa ta. Modelarea ta. Trăirea ta. Dacă vrei, poţi alege să te opreşti. Poţi alege să nu mai fii modelat. Numai că… vei rămâne în stadiul de acum. Nu vei mai creşte. Nu există posibilitatea să devii mai frumos. Rămâi aşa.
În viaţă, oamenii cei mai frumoşi sufleteşte sunt cei care au trecut prin multe. Sunt acei oameni peste care a bătut vântul, li s-a inundat viaţa şi de multe ori li s-au înecat corăbiile. Ei ştiu ce înseamnă să cazi şi să te ridici. Câteodată se spune “Nu lăsa necazul să te schimbe”. Ba lasă-l. Dacă tot treci prin el, lasă-l să te ajute. Lasă-l să te facă frumos. Să străluceşti. Şi tu străduieşte-te să înveţi. Nu pierde lacrimile, ci strânge-le cu folos. Dacă poţi, uită-te în ele pentru că acolo se reflectă imaginea ta. De fapt acesta este farmecul vieţii. Că înveţi. Atunci când te-ai lăsat purtat de val şi ai ajuns undeva prea departe, data viitoare înveţi să iei cu tine şi o ancoră. Când ai zburat prea sus şi coborârea e dureroasă, înveţi să rămâi cu picioarele pe pământ. Uită-te în jurul tău. Cei care au reuşit ceva cu adevărat, sunt cei care nu s-au temut să mai încerce încă o dată şi încă o dată. Au încercat de atâtea ori, încât le-a intrat în obicei. Nu s-au lăsat bătuţi. Începe de azi să priveşti diferit viaţa. Priveşte-o ca pe o provocare. Ia lucrurile bune şi frumoase din ea. Iar când o nouă experienţă apare la orizont, zâmbeşte şi spune un cald “bine ai venit”.http://alinailioi.ro/

Într-o zi, un înţelept puse următoarea întrebare discipolilor săi:
– De ce ţipă oamenii, când sunt supăraţi?
– Ţipăm, deoarece ne pierdem calmul, zise unul dintre ei.
– Dar de ce să ţipi, atunci când cealaltă persoană e chiar lângă tine?, întrebă din nou, înteleptul.
– Păi, ţipăm ca să fim siguri că celălalt ne aude, încercă un alt discipol.
Maestrul întrebă din nou:
– Totuşi, nu s-ar putea să vorbim mai încet, cu voce joasă?
Nici unul dintre răspunsurile primite nu-l mulţumi pe înţelept. Atunci, el îi lămuri:
– Ştiţi de ce ţipăm unul la altul, când suntem supăraţi? Adevărul e că, atunci când două persoane se ceartă, inimile lor se distanţează foarte mult. Pentru a acoperi această distanţă, ei trebuie să strige, ca să se poată auzi unul pe celălalt. Cu cât sunt mai supăraţi, cu atât mai tare trebuie să strige, din cauza distanţei şi mai mari.
Pe de altă parte, ce se petrece atunci când două fiinţe sunt îndrăgostite? Ele nu ţipă deloc. Vorbesc încetişor, suav. De ce? Fiindcă inimile lor sunt foarte apropiate. Distanţa dintre ele este foarte mică. Uneori, inimile lor sunt atât de aproape, că nici nu mai vorbesc, doar şoptesc, murmură. Iar atunci când iubirea e şi mai intensă, nu mai e nevoie nici măcar să şoptească, ajunge doar să se privească şi inimile lor se înţeleg. Asta se petrece, atunci când două fiinţe care se iubesc – au inimile apropiate.
În final, înţeleptul concluzionă, zicând:
– Când discutaţi, nu lăsaţi ca inimile voastre să se separe una de cealaltă, nu rostiţi cuvinte care să vă îndepărteze şi mai mult, căci va veni o zi în care distanţa va fi atât de mare, încât inimile voastre nu vor mai găsi drumul de întoarcere.http://filedelumina.ro

Prezenta nu inseamna doar sa fii de fata. (Malcom Forbes)

Ce inseamna sa fii indragostit? Inseamna mai mult decat sa fii doar casatorit cu cineva sau sa faci amor cu cineva. Casatoriti sunt cu milioanele, milioane de oameni fac dragoste – dar putini sunt aceia care sunt indragostiti. A fi cu adevarat un indragostit inseamna sa fii devotat si iei parte la un dans perpetuu de intimitate cu partenerul tau.

Esti un indragostit atunci cand pretuiesti darul care este partenerul tau, si te bucuri de acest dar in fiecare zi.

Esti un indragostit atunci cand tii minte ca partenerul tau nu este sclavul tau – este doar un imprumut pe care ti-l acorda universul.

Esti un indragostit atunci cand iti dai seama ca nimic din ceea ce se petrece intre voi nu va fi lipsit de semnificatie, ca tot ce va spuneti unul altuia are menirea de a-i aduce celuilalt bucurie sau tristete, si ca tot ceea ce faci poate intari sau slabi legatura voastra.

Esti un indragostit atunci cand intelegi toate acestea, si te trezesti totusi in fiecare dimineata cu sufletul plin de recunostinta ca mai vine o zi in care sa-ti iubesti partenerul si sa te bucuri de el.

Atunci cand in viata ta exista o asemenea fiinta, esti un om binecuvantat. Ti s-a oferit in dar o persoana care a ales sa mearga alaturi de tine. El sau ea va imparti cu tine zilele si noptile, patul si poverile. Persoana care este indragostita de tine va vedea partile tale tainuite pe care nimeni altcineva nu le vede. Iti va atinge trupul acolo unde nimeni altcineva nu te atinge. Persoana care este indragostita de tine va cauta sa te scoata de acolo de unde te-ai ascuns si va face pentru tine un paradis in bratele sale ocrotitoare si dragastoase.
Persoana care este indragostita de tine iti va darui din belsug minuni in fiecare zi. Are puterea de a te bucura cu zambetul, glasul, mirosul pielii si felul in care se misca. Are puterea de a-ti goni insingurarea. Are puterea de a schimba banalul in sublim. Este pragul tau spre paradis, aici, pe pamant. – Barbara De Angelis, Ph.D.http://rebel-dac.150m.com

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s