Amintiti-va cine sunteti

“ Sunt oameni care au pe chip o lumină. De parcă Dumnezeu s-ar fi coborât în sufletele lor, iar lumina aceea impalpabilă, imaterială, n-ar mai putea fi pusă sub obroc. Ochii lor sunt calzi, fără acea încrâncenare pe care o ghiceşti în privirea celor mai mulţi. Vorba e domoală, lipsită de patos, ei nu vor să convingă cu orice preţ. Ştiu că fiecare din noi putem să vedem lucrurile diferit. Ei nu vor să impună sau să se impună. Sunt umili, tăcuţi, gata să ofere mereu ceva din ei înşişi celorlalţi – o părticică din sufletul lor, o mâna de ajutor celor ce au nevoie. Sau pur şi simplu o privire blândă, o strângere de mâna, un cuvânt de încurajare. Sunt fericiţi că există şi că sunt parte din această lume, pe care o văd ca pe o încununare a creaţiei divine. Ei sunt „făcători de pace”- cearta, conflictul nu au loc în interiorul şi în exteriorul lor.

Sunt oameni care aduc în sufletele celorlalţi lumina. Ei nu sunt o categorie socială aparte. Există peste tot, neştiuţi, neobservaţi. Îi recunoşti după „dâra” pe care o lasă în urmă.

…Cum ar fi o lume în care toţi oamenii ar fi astfel? În care fiecare l-ar privi pe celălalt cu respect şi cu iubire, ca pe un adevărat frate? În care nu ar exista resentimente, ură, violenţă? În care fiecare ar încerca să-l înţeleagă pe celălalt şi să-l accepte, chiar diferit fiind? În care fiecare ar fi dispus să-i dea o mâna de ajutor celuilalt? Să-l trateze cel puţin ca pe un egal? Pe scurt, să-l iubească. Cum ar fi o asemenea lume?

Dar… dacă n-am fi cu toţii atât de imperfecţi, atât de preocupaţi de propria noastră persoană, dacă am mai avea ochi şi pentru cei din jur, dacă n-am fi atât de duali, atât de buni şi de rai în acelaşi timp. Dacă am deveni mai conştienţi că nu totul se termină aici, pe acest pământ, că există un „dincolo” unde vom duce cu noi tot ce am „acumulat” aici – nu în plan material, însă.

Poate… Într-o zi… Peste câteva mii de ani… O lume de copii, o lume de sfinţi… O lume în care sfinţenia nu va mai fi văzută ca o anomalie, în care fiecare va dori să facă ceva pentru binele general. Aspiraţia mai există încă în noi. Câţi n-am dori să redevenim o clipă copii, să mai gustăm o clipă din bucuria paradisului pierdut? Câţi n-am dori să trăim alături cu adevărat, să nu mai existe conflicte, războaie, într-o lume dominată de frumosul interior şi exterior?

Frumuseţea vine din interior. Dacă vom reuşi să „acumulăm” în noi mai multă „bogăţie” de suflet, mai multă bucurie, mai multă pace, ea se va extinde şi în exteriorul nostru. Şi lumea întreaga va deveni o materializare a frumuseţii divine, o clipă din infinitul dumnezeirii.” Pentru voi suflete îndumnezeite , care aduceţi lumina voastră în viaţa noastră… Vă iubesc atât de mult şi vă îmbrăţişez cu multă dragoste şi dor..

Daniela http://www.iubiresilumina.com

1. Faceţi chiar lucrul de care vă este teamă cel mai mult. Frica va dispărea instantaneu. Spuneţi-vă mereu: “Îmi stăpânesc perfect teama.”
2. Frica reprezintă un gând negativ, care apare în minte când imaginaţia scapă de sub control. Înlocuiţi acest gând prin idei realiste şi constructive. Teama a ucis milioane de oameni. Faceţi astfel încât credinţa să devină mai puternică decât teama.
3. Frica este cel mai mare inamic; ea stă la originea eşecurilor, a bolilor şi a relaţiilor nearmonioase între oameni, dar poate fi învinsă prin iubire, căci iubirea ne pune în rezonanţă cu energiile sublime ale universului.
4. Neutralizaţi sugestiile de teamă, adoptând idei opuse lor: “Sunt curajos, echilibrat, senin şi calm”. Veţi observa apariţia unor efecte minunate.
5. Tracul se află la originea amneziei în cazul examenelor. Ca să nu vă mai confruntaţi cu el, sugestionaţi-vă astfel: “Am o memorie perfectă şi-mi amintesc tot ce am învăţat”; sau, tot aşa de bine, puteţi să vă imaginaţi că un coleg vine să vă felicite pentru notele de 10 luate la examene. Perseveraţi şi veţi reuşi!

6. Dacă aveţi teama de apă, învăţaţi să înotaţi. Imaginaţi-vă că apa vă înconjoară cu prospeţimea şi răcoarea ei. Va fi mult mai uşor să învăţaţi să o stăpâniţi şi să vă bucuraţi de ea. Aceasta este legea subconştientului.
7. Dacă aveţi oroare de locuri închise: ascensor, săli de conferinţă, etc, închipuiţi-vă că sunteţi într-un ascensor, care vă duce în mod rapid şi silenţios acolo unde doriţi să ajungeţi. Gândiţi-vă în ce stare de oboseală aţi fi după ce aţi urca în fugă 5 etaje şi cât de liniştit şi calm coborâţi din lift. Veţi fi uimiţi de cât de repede vă biruiţi teama.
8. Nu ne naştem decât cu două feluri de frică: aceea de înălţime (frica de cădere) şi frica de zgomot. Toate celelalte sunt dobândite în timpul vieţii, mai ales în copilărie. Debarasaţi-vă repede şi complet de ele.
9. Frica normală face parte din instinctul de conservare. Frica patologică este, în schimb, foarte periculoasă şi reprezintă rezultatul gândurilor negre, a oboselii şi a imaginaţiei necontrolate.
10. Acum, când ştiţi că subconştientul reacţionează prompt la orice sugestie şi vă poate împlini orice dorinţă, puteţi elimina orice fel de angoasă şi obsesie, cultivând cu fervoare, exact opusul ei. Iubirea alungă întotdeauna teama.
11. Dacă vă temeţi de eşec, concentraţi-vă asupra ideii de reuşită. Dacă vă temeţi de boală, orientaţi-vă mintea spre sănătate. În orice pericol v-aţi afla, invocaţi protecţia divină. Dacă sunteţi terifiaţi de ideea morţii, meditaţi asupra faptului că Viaţa este eternă. Dumnezeu este Viaţă, iar Viaţa vă aparţine chiar din acest moment.
12. Pentru orice frică este valabilă legea substituţiei. Iată ce se petrece: când vă temeţi de un anumit lucru, atunci apare şi dorinţa de a obţine exact opusul său. Dacă sunteţi bolnav, doriţi sănătate; dacă sunteţi închis, doriţi libertatea. Fiţi optimişti, concentraţi-vă asupra dorinţei, căci subconştientul o va împlini.
13. Viitorul există în stare potenţială, în mintea voastră. Gândurile sunt creatoare, deci ceea ce doriţi cu putere vi se va întâmpla. Gândiţi binele şi veţi avea parte de bine.
14. Priviţi-vă frica în faţă, puneţi-o în lumina raţiunii. Învăţaţi să râdeţi de spaimele voastre. Acesta este tratamentul cel mai bun.
15. Nimic din exterior nu vă poate perturba, dacă nu-i permiteţi acest lucru. Sugestiile, minciunile şi aluziile celorlalţi nu pot avea putere asupra voastră, dacă vă orientaţi permanent către ceea ce este bun şi divin. Nu există decât o singură Putere Creatoare, de aceea orice contradicţie sau conflict nu pot fi decât false.
Adevărul stă în Armonie şi în Iubire. De aceea, orice gând bun este inspirat şi însufleţit mereu de Puterea divină. –  JOSEPH MURPHY

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s