Cand e maine?

Va amintiti voi toate lucrurile pe care le veti face incepand de maine? Stiti voi oare ca nu exista decat momentul acum? Nimeni nu traieste maine, toti traim azi. Tot ce impingi pe maine, tot ce planifici pentru viitor e un mod de a amana in acum. Universul e mental. Daca tu crezi in maine ghici ce? Vei primi maine. Cand e maine? NICIODATA!!! Tot ce nu faci azi, ce nu faci in acum,vei face niciodata. Nu exista decat momentul prezent, tu atat ai la dispozitie. Poti alege sa-l traiesti sau poti alege sa-l amani. Dar cand amani alegi sa nu traiesti, iar daca nu traiesti inseamna ca mori.

Oamenii fac din viata un plan maret, o iau in serios. Se gandesc unde vor sa fie in 5-10 ani sa stie ce fac in acum. Planuiesc si umplu agende intregi. In loc sa fie flexibili, sa pluteasca, sa traiasca clipa (asta inseamna CARPE DIEM), ei amana, vor trai incepand de maine, ei acum sunt ocupati, lucreaza intens la viitorul lor, nu traiesc acum, traiesc maine. Sansele trec pe langa ei si ei nu le vad, sansele nu se incadreaza in planul lor de viata, daca nu au planificat ceva, nu fac. Muncesc si muncesc la maine, cand vor trai si ei, dar azi muncesc. Si cand au trecut 5 ani de munca ghici ce? Lumea s-a schimbat, tu nu ti-ai updatat agenda, ti-ai ratat sansele si viata a trecut pe langa tine. Esti mai batran cu multi ani, 5 doar numarati si tot nu poti sa traiesti. Maine a venit si nu e cum era planificat. Ti-a zis cineva vreodata ca viata nu se incadreaza in tipare? Ca totul se schimba constant in univers? Atunci tu ce cauti cu agenda in mana? Ti se pare ca ai in cap un glob de cristal si stii viitorul? Te inseli. Nici macar nu exista viitor, exista numai prezent. Iar in prezent tu alegi sa te ocupi de iluzia viitorului pe care nu-l vei avea niciodata.

Daca vei face din viata un proces in etape si il vei planifica la maxim viata ta va fi un calvar. Tu vrei sa-ti traiesti viata din minte, vrei control absolut si ideea de control te va ingropa inainte de vreme. Daca nu traiesti, mori. Nimic nu e constant in univers si statul pe loc nu exista. Viata inseamna bucurie, pasiune, curaj nebun, inseamna libertate totala, fara sa te legi de maini si de picioare, fara agende si fara planuri. Carpe diem – traieste clipa – inseamna ca traiesti doar in acum, asta e tot ce ai, si e o alegere: alegi sa traiesti sau sa mori, alegi pentru tine sau contra ta. Cine crede ca exista gri in viata se inseala, e alb sau negru. Griul e pentru lasii care vor sa impace albul cu negrul pentru a masca faptul ca nu sunt capabili sa-si asume alegerea intre cele doua. Ma uit la oameni cum isi planifica zilele, zi dupa zi si asteapta ca viata lor sa devina mai buna. De maine… poate la momentul oportun… Moment pe care nu si-l vor crea niciodata, nu-l vor alege niciodata, nu-l vor experimenta niciodata. Pentru ca il asteapta din exterior nu il creeaza din interior. Viata ta este alegerea pe care tu o faci in ACUM. Daca tu in acum alegi maine, ai semnat pentru moartea lui azi. Incetati sa mai munciti la maine, munciti la azi. Cum vrei sa se manifeste universul in agenda ta incarcata in care de abia daca lasi 5 minute libere pe zi? Incape universul oare in planurile tale? Ai loc in viata ta pentru miracole? Miracolele sunt “coincidentele” pe care ti le face cadou mintea universala. Binenteles, si tu trebuie sa vi aici cu aportul propriu si acela se numeste alegeri radicale. Viata pe care tu n-o schimbi nu se poate schimba. Pana cand vei amana pe maine fericirea, iubirea, pretuirea? Maine poate nici nu vei mai fi aici. Daca azi ar fi ultima zi din viata ta cum ai trai-o? Traieste constient de faptul ca nu exista maine, asta e singurul mod de a trai cu adevarat viata.https://sites.google.com/site/asasevededelamine

Este cineva mai fericit pentru că te-a întâlnit astăzi?
Îşi aduce aminte cineva că i-ai vorbit astăzi?
Ziua e aproape sfârşită; poate cineva spune o vorbă bună despre tine?
L-ai salutat cu căldură pe prietenul pe care l-ai întâlnit astazi?
Ai fost egoist în ziua de astazi?
Este vreunul care să fie mulţumit pentru ceea ce i-ai facut astăzi?
Acum, la înserare, poţi spune, cu inima uşoară, că ai ajutat măcar un frate din cei pe care i-ai întâlnit astăzi?
Ţi-ai pierdut ziua fără rost sau ai făcut ceva folositor?
Ai lăsat în urmă gânduri bune sau supărare?
Acum, înainte de a închide ochii pentru odihnă, crezi că Dumnezeu va spune:
“Pentru ceea ce ai făcut astăzi meriţi ziua de mâine”?http://www.resursecrestine.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s