Invataturi

Peter Deunov–-

ESENŢE ALE MEDITAŢIEI

ŞTIINŢA OCULTĂ

Sensul vieţii

Unii cred că viaţa nu are sens, dar, dimpotrivă, au dreptate cei care descoperă în fiecare clipă sensul sacru al existenţei.

Noua învăţătură nu admite neliniştea sau angoasa. Frumuseţea vieţii constă tocmai în faptul că omul îşi păstrează liniştea interioară chiar atunci când toate împrejurările par că -ţi sunt contrare.

Bogăţia interioară

Ca discipoli, trebuie să vă păstraţi bogăţia interioară. Fiecare om este expus tentaţiilor, încercărilor al căror singur ţel este să-l epuizeze, să-l sărăcească. Pentru a-şi menţine bogăţia interioară, omul duce numeroase lupte interioare. Simţim cu toţii că ne pândeşte ceva! Acest tip de spionaj există pretutindeni în natură; vulpea pândeşte găina, lupul ,oaia , hoţul, pe cel bogat, judecătorul, pe răufăcător… Ştiind aceasta, treziţi-vă conştiinţa; această calitate este numai a celui care păstrează cu sfinţenie legătura cu Sursa Primară a tuturor lucrurilor. Acesta are mereu încredere în latura divină din el, căreia îi deschide calea pentru a se putea manifesta.

Lupta regală şi puterea iubirii

Omul are datoria de a se întări pentru a rezista atacurilor forţelor obscure.

Fiinţa spirituală se serveşte de iubire ca metodă de luptă. Dragostea este o forţă foarte puternică. Este suficient să încercuiască pe cineva pentru a-l învinge. Dacă este încercuit de dragoste, până şi cel mai mare răufăcător bate în retragere, îşi predă armele şi îl urmează pe învingător. Dar chiar şi în această situaţie trebuie să rămânem vigilenţi pentru a ne feri de perfidiile forţelor obscure.

Viaţa morală, sursă a frumuseţii

Sarcina discipolului este să fie frumos. Lucrând în mod conştient asupra lui însuşi, dobândeşte o frumuseţe interioară care atrage atenţia, la fel cum o femeie tânără şi frumoasă trezeşte interesul bărbaţilor. Ce determină apariţia frumuseţii interioare? Viaţa morală. Prin cuvintele „viaţă morală” înţelegem viaţa adevărată, pozitivă, în care Principiul Divin dobândeşte supremaţia asupra celui omenesc. Natura este generoasă cu fiinţele frumoase şi morale; le primeşte în sălaşurile sale şi le răsplăteşte din belşug. Persoanelor urâte şi amorale le închide porţile şi nu le dă decât puţine lucruri.

Forţa binelui

Râdeţi din toată inima! Râsul îmblânzeşte trăsăturile. Fiţi călăuzitorii binecuvântării divine; dacă nu îi deschideţi porţile sufletului, veţi fi răspunzători. Spuneţi-i o vorbă bună celui pe care-l întâlniţi; asiguraţi-vă că problemele lui se rezolvă şi atunci şi ale voastre se vor rezolva de la sine. În momentul în care îi dorim cuiva binele, acesta ne este dat şi nouă; este o lege care nu cunoaşte excepţii, căci în binecuvântarea pe care o primeşte celălalt există o parte care ne va reveni.

Misiunea omului pe pământ

Misiunea omului pe pământ nu constă în strângerea banilor, ci în aplicarea adevărului, dreptăţii, virtuţilor. Dumnezeu nu v-a trimis aici pentru a acumula bogăţii. A gândi că fericirea constă în posesia bunurilor materiale este o iluzie de care trebuie să vă eliberaţi.

Odihna şi regăsirea rădăcinilor

În fiecare zi rezervaţi câteva minute meditaţiei şi odihnei trupului. Îndreptaţi-vă gândurile spre persoanele înţelepte care duc o viaţă cu adevărat echilibrată şi spre fiinţele superioare. Eliberaţi-vă de orice grijă şi nelinişte şi spuneţi-vă: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat.” Fiinţa omenească trebuie să se concentreze asupra ei înşişi pentru a se putea ridica deasupra aspectelor obişnuite ale vieţii.

Cinstea

Cinstitul îşi plăteşte datoriile şi îşi îndeplineşte obligaţiile. Există o lege în lumea spirituală conform căreia dacă datorezi zece milioane de franci, lumea invizibilă este gata să îţi plătească datoria, dar dacă aceasta este în valoare de cincizeci de franci, trebuie să ţi- o plăteşti singur. Lumea invizibilă iartă greşelile mari, dar niciodată pe cele mărunte!

Puterea cuvântului

Aţi gândit poate că nu are importanţă maniera în care rostiţi un cuvânt. Ucenicul care a luat-o cu bună ştiinţă pe calea evoluţiei trebuie să se străduiască să pronunţe cuvintele în aşa fel încât să producă asupra celui care ascultă senzaţia unui ordin superior. Puteţi provoca suferinţă sau bucurie, bună sau proastă dispoziţiei persoanei căreia îi vorbiţi nu numai prin sensul cuvântului, dar şi prin sentimentul care îl însoţeşte. Şi chiar prin calitatea sentimentului cu care vorbiţi. Oamenii se pot îmbolnăvi sau se pot vindeca în urma unei discuţii.

Boli şi remedii

Somnul sub cerul liber ameliorează sănătatea, aceasta, bineînţeles, atunci când este cald. Când sunteţi trişti sau prost dispuşi, ieşiţi la aer în loc să staţi închişi în cameră. Nu rezolvaţi nimic dacă vă închideţi în casă zile de-a rândul. Numai când vă rugaţi puteţi sta în casă. Să nu vă temeţi de boli şi de suferinţe; ele apar pentru a vă învăţa ceva, pentru a vă îmbogăţi cu anumite experienţe, pentru a vă căli şi a vă întări. După ce le veţi depăşi veţi fi mai puternici. Oamenii consideră boala o calamitate, dar ea, dimpotrivă, este un privilegiu pentru cel treaz. Mulţi se plâng de reumatism sau de alte infirmităţi. Acestea sunt rezultatul substanţelor străine acumulate în organism. Vasele sanguine îşi pierd elasticitatea şi se instalează ateroscleroza, care apare mai ales la persoanele în vârstă. Depozitele dăunătoare trebuie eliminate şi pentru aceasta nu trebuie să mâncăm peste măsură de mult. Apa caldă, după ce a fost fiartă, băută dimineaţa pe nemâncate şi în cursul zilei, ajută la dizolvarea depozitelor acumulate şi la eliminarea lor; mai mult, apa caldă provoacă transpiraţia care contribuie la eliminarea toxinelor. După fiecare boală impulsul vital pătrunde din nou în organism şi îl reînnoieşte.

Căldura vieţii curge din exterior spre interior. Dacă cineva vă transmite un gând negativ, descurajant, şi vă lăsaţi influenţat de el, imediat se produce o întrerupere a curenţilor de căldură ce emană din viaţă. Dar dacă un gând încurajator vă pătrunde în suflet, râurile vieţii încep să curgă din nou în voi. Bolile îl îmblânzesc pe om. Persoanele care au fost de mai multe ori bolnave devin mai delicate şi mai nobile. Nu mă refer la bolile nervoase, psihice, care sunt de altă natură şi nu au o origine organică. Acestea, în loc să-l înnobileze pe om, îl fac crud. Fiecare gând sau sentiment negativ provoacă zdruncinături, explozii de un tip aparte în celule, care se repercutează asupra întregului organism. Un anumit gând negativ va exploda mai devreme sau mai târziu, iar noi ne vom întreba care este cauza acestei explozii. Aceasta înseamnă că respectivul gând a acţionat vreme îndelungată în interiorul persoanei respective; a călătorit până a găsit o ieşire, dar, ieşind, a provocat ruptura unui anumit nerv sau a unui vas de sânge. Ignorând forţa gândurilor negative, omul nu încearcă să afle care este cauza bolilor. Fiecare gând negativ este o otravă, o bombă pentru organism, în timp ce gândul limpede, pozitiv, este binefăcător şi creator. Ştiind acestea, trebuie să ne ferim de tot ceea ce este deprimant şi negativ. Câteodată puteţi simţi o indispoziţie prin contaminare, după ce i-aţi făcut o vizită unui bolnav care se gândeşte intens la starea sa. Dacă sunteţi sensibil şi nu aţi luat măsuri să vă protejaţi din punct de vedere mental, riscaţi să resimţiţi aceeaşi suferinţă cu a celui în preajma căruia v-aţi aflat. Pentru a vă elibera de această senzaţie trebuie să vă spuneţi: „N-am nimic, nu sunt decât gândurile bolnavului care se reflectă asupra mea!” De asemenea puteţi să resimţiţi dispoziţia cuiva cu care v-aţi aflat în contact o vreme. Oamenii societăţii viitoare vor avea trupuri mai frumoase, mai bine proporţionate şi mai rezistente, fiind în acelaşi timp mai sensibil

Cand nu stii ce sa faci, taci si Respira, doar Respira! Vei incepe calatoria spre Tine Insati! Iar ca sa te auzi e nevoie de Liniste!Trebuie sa stii, ca sa indraznesti Trebuie sa indraznesti, ca sa vrei Trebuie sa vrei, ca sa poti Trebuie sa poti, ca sa stapanesti Lumea Si ca sa domnesti, trebuie SA TACI- Peter Deunov”  Tacerea este mediul in care se maturizeaza conceptiile si este creuzetul intregii creatii. Dumnezeu si marile spiritelucreaza in tacere. Spiritele obisnuite nu pot capta gandurile oamenilor, din acest motiv cel ce vrea sa izbuteasca in  orice ar trebui sa taca, sa evite sa vorbeasca despre intentiile sale daca nu vrea sa intalneasca obstacole exterioare si  interioare.In tacere, o tacere constructiva si nu pasiva, discipolul poate schimba negativul in pozitiv, inlaturand din cale tot ce  ii stavileste evolutia. El isi rezolva problemele cele mai dificile in tacere si liniste absoluta, cand totul doarme si  doar Dumnezeu vegheaza.

„Reguli pentru a fi Om :1. Vei primi un trup. Poate să îţi placă sau îl poti detesta, însă va fi al tău pentru întreaga călătorie pe care o faci pe   Pamânt de această dată. Cum îl tratezi depinde numai de tine.2. În fiecare zi vei primi o lecţie pentru că eşti înscris la cursul full time numit VIAŢĂ. Poate să îţi placă lecţia sau  să o consideri irelevantă ori prostească, dar în fiecare zi o lecţie va apărea într-o formă oarecare. Ai zilnic ocazia să  înveţi din aceste lecţii. Ele se vor repeta regulat, până când experienta necesară tie va fi pe deplin asimilată. 3. Nu există greşeli; există numai lecţii. Creşterea este un proces de încercare şi eroare – se numeşte   experimentare. Experimentele eşuate sunt la fel de mult parte din proces ca şi cele care la un moment dat reuşesc.  4. Deseori o lecţie învăţată va apărea din nou ca recapitulare. Ea poate fi deghizată faţă de forma originală în carea fost învăţată tocmai pentru a te testa dacă ai învăţat bine.   5. . Învăţarea lecţiilor nu se termină. Nu există nici o parte a vieţii care să nu conţină lecţii. Dacă mai trăieşti   înseamnă că mai ai lecţii de învăţat. Câinii bătrâni poate că nu mai învaţă trucuri noi, dar oamenii bătrâni cu   siguranţă mai pot învăţa lucruri noi. 6. Nu există un loc mai bun decât AICI. Când noţiunea ta despre ACOLO a devenit un AICI vei obţine imediat unalt ACOLO care, din nou, va arăta mai bine decât AICI. 7. Ceilalţi nu sunt decât nişte oglinzi pentru tine. Nu poţi să iubeşti sau să urăşti ceva la o altă persoană fără ca acel  aspect să fie o parte din tine pe care o iubeşti sau o urăşti. Din nou iată o ocazie să mai înveţi încă o lecţie. 8. Ce faci cu viaţa ta este pe deplin decizia ta. Ai toate uneltele şi resursele să o modelezi aşa cum vrei. Alegerea  este a ta. Alegerea este o recapitulare a lecţiilor pe care le-ai primit zilnic. 9. Ai deja toate răspunsurile. Răspunsurile la toate întrebările vieţii sunt deja în tine, tot ceea ce trebuie să faci este  să te uiţi înăuntru, să asculţi şi să ai încredere. A te ruga înseamnă să ceri răspunsuri, a medita înseamnă să le  asculţi.
CEL MAI PROBABIL VEI UITA TOATE ACESTE REGULI. NU TE DESCURAJA!VIATA VA AVEA GRIJA SA TI LE REAMINTEASCA DE FIECARE DATA! A fi viu înseamna a avea simtul umorului, a avea o profunda calitate de a iubi si de a te juca în voie.Sunt absolut împotriva oricaror atitudini negative în privinta vietii, iar respectul acordat  Divinului a reprezentat întotdeauna o negare a vietii. Pentru a transforma acest respect în ceva pozitiv trebuie sa i se adauge neaparat calitatea jocului, simtul umorului si iubirea. Respectul fata de viata este singurul fel de respect care poate fi aratat Divinului, deoarece nimic nu este mai divin decât viata însasi.Omul poarta în interiorul lui un mare tezaur, însa el mai poarta în sine si întreaga mostenire animala. Aceasta  trebuie îndepartata, pentru a permite comorilor sa se înalte în câmpul constiintei, pentru a fi împartasite cu ceilalti.  În realitate, aceasta este caracteristica bogatiei: cu cât o împarti mai mult cu altii, cu atât îti apartine mai mult.Cea mai mare parte a problemelor noastre apar doar pentru ca nu le-am privit niciodata cu adevarat, nu ne-amîndreptat niciodata atentia asupra lor pentru a vedea ce sunt ele în realitate. Încercati sa creati numai lucruri frumoase, nu aduceti la viata nimic urât. Nu aveti prea mult timp si nu aveti nici multa energie de pierdut. Având o viata atât de scurta, având o sursa de energie atât de mica, este pur si simplu stupid sa o pierdeti în tristete, în furie, în ura, în gelozie.Folositi-va energia în iubire, folositi-o în actiuni creatoare, în prietenie, în meditatie; îndreptati-va spre ceva care sa va înalte. Si cu cât va înaltati mai mult, cu atât întâlniti mai multe izvoare de energie care stau la dispozitia voastra. Depinde numai de voi.

Osho–Respirati–

Reclame
Acest articol a fost publicat în Alte subiecte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.