Traieste ceea ce vrei sa traiesti

 

“Nu judeca niciodata mesajul prin prisma trairii mesagerului” sau altfel spus:

“Nu compara niciodata mesajul cu trairea mesagerului.”

Asta este si a fost una dintre cele mai mare probleme ale Omenirii. Cautam exemple in altii, in loc sa fim noi propriile exemple. Si nu pentru ca trebuie sa fim exemple, ci pentru asa simtim sa traim. Omitem mesajul pentru ca trairea mesagerului a fost imperfecta in viziunea noastra. Condamnam mesagerul pentru trairea lui, in loc sa ascultam mesajul pe care are sa ni-l transmita, mesaj care trece dincolo de trairea lui imperfecta, dar care poate noua avea sa ne schimbe viata.

E o vorba veche din popor care spune: “Fa ce zice popa, nu ce face popa”, insa noi ce-am facut? Ne-am uitat intai la popa, i-am criticat trairea, l-am judecat, iar mesajul lui a trecut pe langa noi, fara macar ca noi sa fim constienti de importanta lui in viata noastra. De ce? Pentru ca am fost mult prea ocupati sa-l judecam si sa-l analizam pe popa, in loc sa ne traim propria noastra viata asa cum simtim ca este mai bine si asa cum simtim ca poate aduce o contributie frumoasa in lume.

Si-apoi am stat si m-am uitat la mine, la cate mesaje reprimate, la cate lucruri nespuse, doar pentru faptul ca inca trairea mea era imperfecta si nu se cadea sa spun ceea ce simteam sa spun, pentru ca viata mea nu era perfecta (desi ea e oricand perfecta, pentru ca totul e intotdeauna exact asa cum trebuie sa fie). De cate ori n-am dat mai departe un mesaj, un mesaj care putea sa schimbe o viata, datorita faptului ca poate n-am trait pe pielea mea acel lucru. Poate ca nu l-am trait, dar poate ca l-am simtit profund in sufletul meu, iar el daca era zis, poate ca altcineva traia astazi mai bine decat o face.

Neale Donald Walsch…un mesager minunat, care a schimbat vietile a milioane de oameni. Cat oare a trait el cu adevarat din tot ceea ce a scris? Chiar el spunea ca lumea s-ar putea sa-l judece pe el, pentru ca transmite un astfel de mesaj, cand viata lui inca e imperfecta in ochii umani? Dar ce-ar fi insemnat ca Neale sa nu scrie nimic, sa nu dea nimic mai departe, pentru faptul ca el inca n-a apucat sa traiasca tot din tot ceea ce a scris? Cate milioane de vieti ar fi ramas in intuneric si-n durere, daca Neale n-ar fi vorbit nimic?

De asta suntem unde suntem si e perfect unde suntem. Dar poate ca a venit vremea sa nu mai comparam trairea mesagerului cu mesajul in sine. Pentru ca oricum mesajul in sine e cel mai pur si curat atunci cand nu e trecut prin filtrul mesagerului. Daca e trecut prin mesager nu mai e un mesaj curat cu adevarat, ci e un mesaj constientizat in urma unor trairi, care acele trairi pot fi adevarate pentru mesager in acest moment, iar maine sa dispara. Nu zic ca ele nu-si fac rolul, ci din contra, isi fac rolul bine, insa, viata mesagerului n-ar trebui sa schimbe absolut deloc perceptia despre mesaj a beneficiarului.

Cat timp inca ne vom uita la altii, la ce fac altii, la ce spun altii, la cum traiesc altii, vom ramane intr-o continua asteptare ca lucrurile sa vina si sa se petreaca intr-un mod perfect de la altii si prin altii. Si ei bine, asta nu se poate. Nu compara viata mea cu viata ta, pentru ca fiecare a venit aici pentru a experimenta lucruri diferite, in moduri diferite. Dar asta nu inseamna ca un mesaj venit de la mine, chiar daca experienta mea de viata e diferita de a ta, asta nu inseamna ca nu-ti poate transforma tie viata cu adevarat. Mie s-ar putea sa nu, dar poate ca tie da.

Asadar, daca intr-adevar vrem o trezire a constiintei umane adevarate, atunci haide sa nu ne mai uitam in curtea vecinului si nici sa nu-i mai judecam trairea, ci haide doar sa ascultam mai mult si sa traim mai mult asa cum simtim. Zilele trecute spuneam sa nu te uiti la mine si sa vrei sa fii ca mine, ci prin mine, si mai ales, prin mesajul primit de la mine, sa privesti in tine si sa-ti gasesti propria ta cale. Nu trebuie sa urmezi calea mea, nu trebuie sa traiesti viata mea. Traieste-o pe-a ta, dar traieste-o cum simti. Si daca macar un lucru ar fi adevarat din tot ceea ce zic, atunci asculta mesajul si nu te mai uita la mesager. Schimbarea nu va veni niciodata de la altul sau prin altul, ci intotdeauna prin tine, de la tine, din tine.

Cat inca vei mai analiza mesagerul, inca vei fi departe de traire, pentru ca analiza aduce o data cu ea argumentarea, presupunerea faptului ca ceva e bun sau mai putin bun, aduce o data cu ea judecata, asteptarea si punerea unor etichete. Unde te situeaza pe tine toate astea? Ce spun toate astea despre tine, despre trairea ta, despre nivelul constiintei la care traiesti?

Asadar, da, eu promit sa spun intotdeauna ce simt, dar nu promit intotdeauna ca viata sau trairea mea se va integra in standardele pe care tu mi le-ai pus sau in asteptarile pe care tu ti le-ai facut cu privire la mine. Daca te-ai uitat la mine si ti-ai facut pareri despre mine, si ti-ai zis ca Tania e asa sau e invers, ei bine, Tania e in toate modurile si Tania de multe ori s-ar putea sa te dezamageasca. Pentru ca Tania nu e doar asa. E si asa, si altfel. Si totul e intotdeauna perfect exact asa cum este.

Dar din nou, daca tu mi-ai pus mie niste etichete, ce spune acest lucru despre tine? Unde ti-e libertatea? Unde e libertatea pe care mi-o oferi? Unde e sinceritatea ta? Unde e trairea ta? Si n-o spun cu vreo urma de judecata, pentru ca, sincera fiind, n-am nicio treaba despre cum traiesti tu viata ta. Te-as intreba doar daca esti fericita. Daca da, perfect. Daca nu, atunci de ce nu esti fericita si ce-ai de gand sa faci cu asta?

Dar n-am absolut nicio treaba si nu voi avea niciodata nicio treaba cu trairea ta sau cu modul in care alegi tu sa iti traiesti viata. Esti libera sa faci ce vrei si ce simti. Doar ai intotdeauna in vedere sa faci doar ce simti ca-ti face bine, ca altfel, nu prea vad de ce ai face-o. Dar din nou, nu-i treaba mea.

Dar tu…de cate ori nu te-ai gandit la Tania si de cate ori n-ai spus o multime de lucruri despre Tania? Facandu-ti o multime de imagini si proiectand despre mine o multime de asteptari, crezand ca eu sunt asa si asa?

Mesajul meu pentru tine astazi este urmatorul: las-o pe Tania sa fie asa cum simte ea sa fie intotdeauna, iar daca simti ca ceva din ce spune Tania iti poate face un bine, atunci asculta ce zice, nu ce face, si vezi cum poti implementa ceea ce zice Tania in asa fel incat viata ta sa fie mai frumoasa.

Si nu astepta pana cand Tania va trai ceea ce zice, ca si tu sa traiesti ceea ce zice Tania. Asadar, lasa mesagerul sa-si traiasca viata si tu asculta cu adevarat mesajul. Vezi ce poate face mesajul venit printr-un mesager pentru tine. Si renunta la a mai da vina pe mesager ca el nu traieste ceea ce zice si apuca-te tu sa traiesti ceea ce zice mesagerul. Asa se petrece trezirea constiintei umane. Asa incepem sa intelegem si sa traim ceea ce suntem cu adevarat. Trecand dincolo de perceptiile noastre despre ce e bine sau nu e bine ca face cel de langa noi, si uitandu-ne in noi si alegand ce si cum traim noi, fiecare acolo unde e.

Cat timp inca te uiti la altul, inca il judeci pe altul, inca traiesti in separare, inca traiesti in judecata. Indiferent cum ar fi ea, nu conteaza ca e o judecata buna sau mai putin buna, ci e o judecata.

Lasa-ti proiectiile si asteptarile si parerile acasa, si traieste tu ceea ce vrei sa traiesti, fara sa mai astepti ca altul sa traiasca ceea ce crezi tu ca e bine sa traiasca.

Iar eu, daca inca te vei uita la viata mea, te voi dezamagi de multe ori, pentru ca si eu inca invat, inca imi reamintesc, dar nu pune vreo judecata peste puritatea mesajului meu, din cauza faptului ca inca eu nu sunt in stare sa traiesc 100% ceea ce spun. Inca invat, dar asta-i treaba mea. Treaba ta e sa-ti traiesti propria viata, fara sa-mi judeci viata mea.

Fiecare dintre noi vom trai ceea ce trebuie sa traim pentru a ne reaminti ceea ce trebuie sa ne reamintim. Iar asta nu o pot schimba nici eu, nici tu. Dar fiecare dintre noi poate sa se uite la el si sa inceapa sa traiasca din el, prin el, fara a astepta ca schimbarea sa vina de la altul.

Asta nu ne va face decat sa ne mutam la nesfarsit propriile responsabilitati unii de pe umerii celuilalt, nerezolvand niciodata nimic.

Poate ca e cazul ca fiecare sa-si ia propriile responsabilitati pentru viata lui si sa inceapa sa se traiasca pe el, lasandu-l pe celalalt sa se traiasca pe Sine, pana cand amandoi vor realiza ca oricand, oriunde, oricum, vor fi intotdeauna unul si acelasi.

Dar pana atunci, sa ne vedem fiecare de propriile trairi si sa incetam sa-i mai judecam pe ceilalti prin prisma a ceea ce fac si chiar sa-i ascultam, pentru ca vorba mea de azi poate sa nu ma ajute azi pe mine, dar te poate ajuta pe tine, si poate ca poimaine, ma va ajuta si pe mine. Nimic, niciodata, nu se pierde.

Nu incerca sa faci tu dreptate in Univers, pentru ca ea se face oricum, intotdeauna, de la Sine.

Sa-ti fie de bine, suflet drag!

Stiu ca vezi de unde iti vorbesc, iar daca nu vezi, nu-i nimic, va veni o zi in care vei vedea..si vei simti..si vei trai…

Pana atunci, te imbratisez si iti doresc toate cele bune…

Tania Tita http://ghidultuturorfemeilor.ro

Dumnezeu vrea ca tu să știi că adevărul exprimat este un dar oferit. Adevărul ascuns e mai mult decât un dar refuzat, este o săgeată ţintită către inimă.S-a spus „că adevărul doare”, dar de fapt tocmai opusul este valabil. Nici un adevăr nu este prea dureros şi nici o minciună nu este nevinovată. Şi asta pentru că fiecare adevăr îţi deschide inima către celălalt şi fiecare minciună te depărtează de celălalt.Ce ar trebui să reţii este: modul cum exprimi adevărul tău poate fi dureros. Aşa că exprimă-ţi adevărul, însă domoleşte-ţi cuvintele cu calm.Chiar acum. – Neale Donald Walsch

In fiecare zi o batranica eleganta iesea la plimbare.Pasea incet sprijinindu-se in baston. La fiecare intersectie cand ajungea, arunca bastonul in sus si in directia in care cadea varful bastonului, intr-acolo pornea si ea.Facea acelasi drum in fiecare zi. Intr-una din zile ajunsa intr-una din intersectii, a procedat la fel, numai ca de data asta a aruncat bastonul in sus, s-a aplecat l-a ridicat, l-a mai aruncat o data si inca o data….Abia apoi a pornit mai departe. Un tanar care statea pe o banca a vazut toata scena, a mers la batranica si a intrebat-o:
– V-am urmarit de nenumarate ori si fiecare data aruncati bastonul cand ajunge-ti in intersectie.Care este motivul pentru care procedati asa?
Batrana il privi fix si-i raspunse:
-Pentru ca am mare incredere in bastonul meu.Imi arata drumul bun pe care trebuie sa apuc.
Tanarul surprins a intrebat-o din nou:
-Bine, bine….si astazi de ce l-ati aruncat de trei ori in sus, si-abia pe urma a-ti pornit la drum?
-Pentru ca drumul pe care mi l-a aratat nu era directia pe care vroiam eu sa merg !!!!!

Oare de cate ori nu am fost si noi in situatia acestei batrane.Am ales sa ne incredem in Domnul, am ales sa pasim pe drumul pe care ne arata El, dar daca cumva nu este dupa placul nostru, atunci intrebam o data, intrebam de doua ori …si pana al urma decidem tot cum vrem noi.

Atunci cand ne-am incredintat viata in mana Lui, trebuie sa si ramanem in ascultare !
Doamne ajuta-ne sa invatam sa traim in ascultare de Tine in fiecare zi !

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s