Misiunea mamei pentru copii

Ca mame mereu ne întrebăm ce să facem ca copilul nostru să fie fericit şi să nu-i lipsească nimic? Aşa m-am întrebat şi eu şi am căutat informaţii în cât mai multe direcţii şi surse. Adică când nu aveam copii mă întrebam ce ar trebuie să fac, să citesc pentru a-i oferi copilului tot ce e mai bun, pentru ca să fie sănătos şi să se dezvolte armonios? Şi astfel am început să caut informaţii diverse despre acest subiect.
Autor articol: Psiholog Niculina Gheorgiţă
Astfel am găsit cartea „Galvanoplastia spirituală – o educaţie care începe înainte de naştere” scrisă de Maestrul O.M.Aivanhov. Am aplicat diverse învăţături care au funcţionat nesperat de bine şi acum copilul se manifestă aşa cum l-am programat, adică plin de voioşie, vesel, fericit, bucuros, etc. După un timp s-a născut primul copil pe care l-am dorit şi aşteptat ceva timp până şi-a făcut apariţia (probabil a aşteptat „să mă mai deştept”). După ce s-a născut mă gândeam cum să-l cresc ca să fie fericit şi vesel tot timpul. De curând am găsit un material extrem de valoros care spune că „menirea mamelor faţă de copii lor este să-i înveţe 3 lucruri şi anume: iubirea, iertarea şi impecabilitatea. Să-i învăţăm că cine sunt ei trebuie dezvoltat şi că atunci când sunt dezvoltaţi până la punctul la care se acceptă ei înşişi, numai atunci se vor considera acceptabili pentru lumea din jur. {Maestrul Ramtha}
Nu este o misiune uşoară deoarece pentru a-i învăţa pe ei trenbuie să existe aceste caracteristici activate în noi. Nu poţi să-i spui copilului „fă aşa”, dacă tu „nu faci cum îi spui”. În prima fază a vieţii copilului, adică, în perioada celor 7 ani de acasă, copilul imită tot ce fac adulţii din jurul său. Dacă îi spui una şi faci alta se va dezvolta în el mesaje şi atitudini contradictorii.
Cred cu tărie că, dacă copilului îi oferi timp, iubire şi atenţie el se dezvoltă în armonie cu el, cu cei din jurul său şi cu întreg universul. Au nevoie în primul rând de atenţia noastră pentru a-i îndruma să descopere cele 3 caracteristici(iubirea, iertarea şi impecabilitatea) ca bază pentru o viaţă plină de bucurii.
Important este să-i învăţăm să exploreze, să iubească, să înţeleagă şi să nu judece.
Când devii mamă este unul din cele mai măreţe momente în care poţi arăta celui pe care-l educi unde este puterea, responsabilitatea şi bucuria. Adică să-i arăţi că toate astea sunt în interiorul lui. Creşterea şi educarea unui copil este un moment magic în care exersezi şi trăieşti iubirea necondiţionată. Este foarte important să îl susţii şi să fii de partea lui, deoarece în această perioadă el învaţă să se iubească, să aibă grijă de el, să se ierte, să fie puternic şi hotărât. Să ne iubim copiii cu toată tăria şi cu toată inima şi să le dăm fiecare moment care simţim că nu ne-a fost acordat nouă. Să visăm şi să iubim cu copiii noştri. Să nu lăsăm copiii să ne vadă în nesiguranţă sau nesigure. Să-i învăţăm cum să recadreze toate problemele care apar şi să nu aibă prejudecăţi. Să-i învăţăm că frumuseţea nu e totul, dar că nobleţea şi curajul sunt importante. Trebuie să-i învăţăm că ei fac călătoria vieţii lor şi că noi suntem doar mamele care-i iubim necondiţionat.
În perioada dintre 7 şi 14 ani au cea mai mare nevoie să ne simtă aproape, să ne ştie ca cele mai bune prietene, pentru că astfel nu vor mai căuta „găşti” unde să comunice ce au de spus. Vor avea prieteni cu care vor experimenta diverse situaţii dar vor ţine cont de ce le-a spus mama pentru că ei simt că eşti cu sufletul lîngă ei şi astfel vor dezvolta curajul şi hotărârea. Astfel nu vor mai fi uşor de influenţat iar dacă au momente în acre se „lasă păcăliţi” se vor trezi repede deoarece simt suportul energetic şi de iubire necondiţionată.
Între 14 şi 18 ani este foarte important să avem încredere în deciziile lor şi să-i susţinem. Acum îşi consolidează capacitatea de decizie şi încrederea în ei. În această perioadă îşi dezvoltă atitudinea de învingător.
Cea mai importantă perioadă este 0-7 ani pentru că atunci li se implementează cele mai multe programe inconştiente.
Acesta e un subiect destul de greu la care orice mamă e bine să mediteze şi să fie de două ori mai atentă înainte de a lua o decizie, cum se comportă, la ce valori se raportează pentru că, prin acestea programăm copiii pentru viaţă. Succes şi spor la lucru cu voi pentru a oferi copiilor voştri o viaţă plină de bucurii. http://holisterapi.wordpress.com/

Doamne Tata, Tu Cel care esti vrednic de lauda, Tu Cel care meriti toata inchinarea, caci nimeni nu este ca Tine, nici in cer si nici pe pamant, vin si eu in aceasta dimineata, in zorii zilei sa Iti aduc o multumire pentru tot ceea ce faci si pentru dragostea cu care ma inconjori in fiecare zi.Iti multumesc pentru ca, atunci cand deschid ochii in fiecare dimineata esti prezent langa mine.
Nu am nici un merit, si totusi ma iubesti……cat Esti de bun !!!
Astazi vreau sa primesti lauda buzelor mele, iti inchin viata mea cu tot ce am, cu tot ce sunt. Stiu ca totul Ti se datoreaza, si numai Harul Tau este cel care ma tine.Ajuta-ma sa nu uit niciodata indurarea pe care ai avut-o fata de mine, si Iti multumesc ca aceeasi bunatate si indurare o reversi si asupra copiilor mei.
Tata, stii dorinta inimii mele, ii doresc si pe ei alaturi de Tine, ca mama, mijlocesc pentru ei si Te rog sa ii binecuvintezi cu mantuirea sufletului.
Te rog Doamne sa lucrezi la inimile copiilor mei care stau indiferenti fata de dragostea Ta, motivand ca sunt prea tineri.Stiu ca, nimeni nu este nici prea tanar, nici prea batran pentru a veni la Tine. Stiu ca, Fiul Tau, Iisus, a murit pentru intreaga omenire, si aici sunt inclusi si ei. De-aceea Te rog sa ii faci sa inteleaga ca „acum” este momentul potrivit. Cerceteaza-i, prin Duhul Tau cel Sfant, schimba-le directia, schimba-le viziunea, schimba-le gandirea, transforma-i dupa voia Ta.
Doamne, sunt multi parinti care varsa lacrimi pentru copiii lor, Doamne asculta si ia aminte la rugaciunile noastre, pentru ca noi Te rugam cu o inima sincera si avem credinta ca doar Tu poti sa ii schimbi.Stim ca vei lucra in viata lor, de-aceea Iti multumim inca de-acum pentru raspuns, in numele lui Iisus Hristos.Amin. http://maiexistaosansa.blogspot.ro

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s